Oululainen Merja Satulehto sanoo olevansa "helevetin ylypijä" tans­si­kou­lun­sa tuhansista nuorista tanssijoista

Ammattipiireissä tanssitaiteilija ja -yrittäjä Merja Satulehto tunnetaan mahdollistajana. Monet kansallisesti tunnetut tanssitähdet ovat saaneet kannuksensa Oulusta ja Satulehdolta. KUVA: Ester van Dam
Kale! 23.12.2018 19:21
Anna Pesonen-Smith

Oululaiseen asenteeseen ei kuulu itsekehu. Yhdestä asiasta tanssitaiteilija ja -yrittäjä Merja Satulehto on kuitenkin ”helevetin ylypijä”, eikä suotta.

Kun Satulehto katsoo tänään nuoria ihmisiä, jotka rientävät energiaa pursuten CityDancen tanssitunneille – heitä on viikoittain tuhansia – ei hän voi olla röyhistämättä rintaansa, vaikka tyypilliseen oululaiseen asenteeseen itsekehu ei kuulu.

– Kyllä mua pikkuisen hirvittää näin sanoa, mutta olenhan tästä helevetin ylypijä. Ei kaikki tietenkään ole yksin aikaansaannostani.

Citydancessa on töissä tanssinopettajia, jotka ovat aloittaneet työnsä 20 vuotta sitten samassa paikassa. Monet heistä ovat ensin harrastaneet tanssia, alkaneet sitten opettaa, ja nyt heidän omat lapsensa tanssivat.

– Tanssinopettajan työ voi näyttää idealistiselta, mutta se on rankkaa työtä, joka tapahtuu usein iltaisin ja viikonloppuisin. Yksinäistäkin opettaminen voi olla, Satulehto huomauttaa.

Hän päätyi tanssin pariin voimistelun kautta. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä Satulehto eteni tanssiurheilijaksi. Leipätyötään hän teki vielä mainospiirtäjänä Helsingissä, minne oli muuttanut.

– Kustansin sillä työllä tanssimiseni. Se oli aktiivista kilpailuaikaa, Satulehto kertoo nyt.

Hänen uraansa mahtuu myös tuomarointia: viimeksi Oslossa. Lisäksi hän on tuomarina tuttu televisiosta, Tanssii tähtien kanssa -sarjan kahdelta ensimmäiseltä kaudelta sekä Dance-ohjelmasta vuosilta 2010 ja 2012.

– Saan olla poikkeuksellisen onnellinen, kun työ ja harrastus ovat linkittyneet elämäntavaksi, jota en vaihtaisi mihinkään. Mistään en ole joutunut luopumaan, Satulehto sanoo.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Reipas, ryhdikäs ja ylpeä omista osaamisesta saa olla, mutta erittäin ikävää ja moukkamaista tehostaa em. ominaisuuksia ko. tehostesanoin. Useamman hänen asiakkaasa perheessä moinen kielenkäyttö on kielletty. Toivottavasti hän ei ilmaise itseään samalla tavalla tanssitunneilla opettaessaa lapsia ja nuoria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merja on upea ja esityksissä ihanasti kannustaa... ihan vapaasti voi käyttää yhden voimasanan. jospas te kestätte sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa työtä teet Merja nuorten parissa ja itseä saa ja pitää kehua jos muut ei älyä sitä tehä. Helevetin ylypiäkin saa olla vaikka joillakin saattaa nuttura siitä kiristyäkkin.
Tyttäreni tanssi aikoinaan vuosia Citydancessa ja nyt sitten tyttäten tytär ja kumpainenkin tykkäsi kuin hullu puurosta ja jälkimmäinen tykkää vieläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satulehtoa häiritsi muutama vuosi sitten erään oppilaansa liian kaunis äiti katsomossa heti lavan edessä.
Hän käski äidin siirtyä viemästä huomiota taaemmaksi katsomossa. Parempaa itsetuntoa suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omat lapset ovat tanssineet CityDancella jo useampia vuosia. Hieno harrastus, joka on kasvattanut lapsia muutenkin kuin liikunnallisesti. Esiintymisvarmuus, itsetunto ja sosiaaliset taidot myös kasvaneet siinä sivussa. CityDancella on aina kiva meininki ja hyvin oppilaitaan huomioivat opet. Hyvä Merja & tiimi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satulehto on tarjonnut koulunsa kautta monia mahtavia hetkiä vanhemmille, sukulaisille ja omaisille oppilasnäytöksissä. Moni ujo on saanut esiintymiskokemusta. Moni hyvän koordinaation loppuelämkseen, harrasti myöhemmin mitä tahansa. Iso kitos Merja Satulehto! Meidän tyttärestä ei tullut tanssijaa, mutta hyvä liikkuja ja pienten ryhmissä sekä kesän tanssileireillä ujo lapsi oppi menemään uuteen ryhmään. Pelkästään sitä taitoa tarvii loppu elämän ajan kaiken muun hyvän lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minnehän suomalaislta on kadonnut sivistynyt kielenkäyttö? Aikuisten toivoisi käytöksellään antavan mallia kasvaville lapsille ja nuorisolle. Siinä ohessa hekin saisivat ansaitusti arvostusta ja ihailua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanlaista rempseää kielenkäyttöä on myös tarjolla esityksissä missä kaupataan tavaraa liput maksaneille asiakkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oltiin Merjan kans yhtäaikaa nuottalan tarhassa ja koulussa samalla luokalla. Terkkuja vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image