Oululainen Merja Satulehto sanoo olevansa "helevetin ylypijä" tans­si­kou­lun­sa tuhansista nuorista tanssijoista

Ammattipiireissä tanssitaiteilija ja -yrittäjä Merja Satulehto tunnetaan mahdollistajana. Monet kansallisesti tunnetut tanssitähdet ovat saaneet kannuksensa Oulusta ja Satulehdolta. KUVA: Ester van Dam
Kale! 23.12.2018 19:21
Anna Pesonen-Smith

Oululaiseen asenteeseen ei kuulu itsekehu. Yhdestä asiasta tanssitaiteilija ja -yrittäjä Merja Satulehto on kuitenkin ”helevetin ylypijä”, eikä suotta.

Kun Satulehto katsoo tänään nuoria ihmisiä, jotka rientävät energiaa pursuten CityDancen tanssitunneille – heitä on viikoittain tuhansia – ei hän voi olla röyhistämättä rintaansa, vaikka tyypilliseen oululaiseen asenteeseen itsekehu ei kuulu.

– Kyllä mua pikkuisen hirvittää näin sanoa, mutta olenhan tästä helevetin ylypijä. Ei kaikki tietenkään ole yksin aikaansaannostani.

Citydancessa on töissä tanssinopettajia, jotka ovat aloittaneet työnsä 20 vuotta sitten samassa paikassa. Monet heistä ovat ensin harrastaneet tanssia, alkaneet sitten opettaa, ja nyt heidän omat lapsensa tanssivat.

– Tanssinopettajan työ voi näyttää idealistiselta, mutta se on rankkaa työtä, joka tapahtuu usein iltaisin ja viikonloppuisin. Yksinäistäkin opettaminen voi olla, Satulehto huomauttaa.

Hän päätyi tanssin pariin voimistelun kautta. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä Satulehto eteni tanssiurheilijaksi. Leipätyötään hän teki vielä mainospiirtäjänä Helsingissä, minne oli muuttanut.

– Kustansin sillä työllä tanssimiseni. Se oli aktiivista kilpailuaikaa, Satulehto kertoo nyt.

Hänen uraansa mahtuu myös tuomarointia: viimeksi Oslossa. Lisäksi hän on tuomarina tuttu televisiosta, Tanssii tähtien kanssa -sarjan kahdelta ensimmäiseltä kaudelta sekä Dance-ohjelmasta vuosilta 2010 ja 2012.

– Saan olla poikkeuksellisen onnellinen, kun työ ja harrastus ovat linkittyneet elämäntavaksi, jota en vaihtaisi mihinkään. Mistään en ole joutunut luopumaan, Satulehto sanoo.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Reipas, ryhdikäs ja ylpeä omista osaamisesta saa olla, mutta erittäin ikävää ja moukkamaista tehostaa em. ominaisuuksia ko. tehostesanoin. Useamman hänen asiakkaasa perheessä moinen kielenkäyttö on kielletty. Toivottavasti hän ei ilmaise itseään samalla tavalla tanssitunneilla opettaessaa lapsia ja nuoria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merja on upea ja esityksissä ihanasti kannustaa... ihan vapaasti voi käyttää yhden voimasanan. jospas te kestätte sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa työtä teet Merja nuorten parissa ja itseä saa ja pitää kehua jos muut ei älyä sitä tehä. Helevetin ylypiäkin saa olla vaikka joillakin saattaa nuttura siitä kiristyäkkin.
Tyttäreni tanssi aikoinaan vuosia Citydancessa ja nyt sitten tyttäten tytär ja kumpainenkin tykkäsi kuin hullu puurosta ja jälkimmäinen tykkää vieläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satulehtoa häiritsi muutama vuosi sitten erään oppilaansa liian kaunis äiti katsomossa heti lavan edessä.
Hän käski äidin siirtyä viemästä huomiota taaemmaksi katsomossa. Parempaa itsetuntoa suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omat lapset ovat tanssineet CityDancella jo useampia vuosia. Hieno harrastus, joka on kasvattanut lapsia muutenkin kuin liikunnallisesti. Esiintymisvarmuus, itsetunto ja sosiaaliset taidot myös kasvaneet siinä sivussa. CityDancella on aina kiva meininki ja hyvin oppilaitaan huomioivat opet. Hyvä Merja & tiimi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satulehto on tarjonnut koulunsa kautta monia mahtavia hetkiä vanhemmille, sukulaisille ja omaisille oppilasnäytöksissä. Moni ujo on saanut esiintymiskokemusta. Moni hyvän koordinaation loppuelämkseen, harrasti myöhemmin mitä tahansa. Iso kitos Merja Satulehto! Meidän tyttärestä ei tullut tanssijaa, mutta hyvä liikkuja ja pienten ryhmissä sekä kesän tanssileireillä ujo lapsi oppi menemään uuteen ryhmään. Pelkästään sitä taitoa tarvii loppu elämän ajan kaiken muun hyvän lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minnehän suomalaislta on kadonnut sivistynyt kielenkäyttö? Aikuisten toivoisi käytöksellään antavan mallia kasvaville lapsille ja nuorisolle. Siinä ohessa hekin saisivat ansaitusti arvostusta ja ihailua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanlaista rempseää kielenkäyttöä on myös tarjolla esityksissä missä kaupataan tavaraa liput maksaneille asiakkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oltiin Merjan kans yhtäaikaa nuottalan tarhassa ja koulussa samalla luokalla. Terkkuja vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
12
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
6
Australia evakuoi kahdeksan lasta Syyrian pakolaisleiriltä
5
Rahoitus, huippuvirat ja tietenkin brexit – näin Suomi puheenjohtajana voi tai ei voi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen
5
IS: Cristiano Ronaldo lomailee Ranskan Rivieralla kempeleläismiljonäärin jahdilla – vuokra 217 000 euroa viikossa
5
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Ei kannata näyttää komeaa jokea turisteille ilmaiseksi. Joka paikassa jokinäkymä maksaa. Betonikaide on jalankulkijoiden... Lue lisää...
Betoni kaide

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image