Oululainen Lauri Niemimaa eli Larry Peninsula porskuttaa jenk­ki­lis­to­jen kärjessä

Larry Peninsulalle eli Lauri Niemimaalle menestys Yhdysvalloissa on tuonut yllättäviä yhteydenottoja ja keikkapyyntöjä. KUVA: Ester van Dam
Kale! 26.8.2017 21:22
Jenna Lunki

Oululaisen muusikon Larry Peninsulan eli Lauri Niemimaan vuosien työ on tuottanut vihdoin tulosta, kun artistin kappaleet ovat nousseet Yhdysvaltojen countrymusiikkilistojen kärkeen.

Oman nimen näkeminen countryn supertähtien joukossa tuntui artistista uskomattomalta.

– Kukaan ei oikeastaan ilmoittanut mulle asiasta vaan olen itse seurannut näitä listoja normaalistikin. Sattumalta sitten katsoin erästä listaa ja ajattelin, että ei voi olla totta mun nimi on tuossa! Aluksi ajattelin, että se on virhe, mutta siellä kappale on edelleen seitsemättä viikkoa. Oli totta kai tosi outoa ja samalla uskomatonta, että kymmenen vuoden työn jälkeen ollaan tässä.

Countrymusiikki on Yhdysvalloissa miljoonabisnes. Supertähtien takaa löytyy lähes poikkeuksetta valtavia tuotantokoneistoja ja markkinointi on keskitetty alan ammattilaisille.

Tämän takia onkin poikkeuksellista, että Peninsulan pienellä budjetilla kotona nauhoitetut kappaleet saavat huomiota ja positiivista palautetta countrymusiikin kehdossa. Tämä on vaatinut paljon omaa aktiivisuutta ja työtä.

’’Musiikki on minulle niin suuri intohimo, ettei se ole missään vaiheessa tuntunut työltä. Kaikki on perustunut pienen pojan innostukseen musiikkia kohtaan ja se sama tunne minulla on edelleen.’’

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin. 

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Voisiko joku vanhalle avautua näistä "listoista" , joilla Lauri porskuttaa? Toimittaja? YLE:n tai Oulu-lehden toimittaja?
40 vuotta oon esim. Billboardin sekä radioiden roots-soittolistoja seurannu, mut ku en oo Spotifaisukupolvee, niin en
löydä wepistä näitä listoja? Onko Lauri jo miljönääri, ku jenkkilistoilla porskuttaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on hieno homma , ei uskoisi , oululainen musiikko jenkkilistan kärkipaikoilla. Kova saavutus, kun ottaa huomioon kilpailun kovuus isossa maailmassa , ei varmaan kukaan noteeraa täällä peräkylällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä ei ainakaan 50 kuunnelluiman joukossa ole. Mikä lista kyseessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maa- ja länsimusiikki on in. Kohta Jukkapojukin sitä vinkuu, jotta levyt möisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image