Oululainen Kaoru Kitsune eli Roni Liedes pukeutuu vaa­lean­pu­nai­seen ja saa ohikulkijat hymyilemään

Kaoru Kitsune eli Roni Liedes, 20, suosii nykyään pastellivärejä ja pelottavuutta yhdistelevää yami kawaii -tyyliä. KUVA: Reetta Lähteenmäki
Kale! 9.9.2018 20:20
Reetta Lähteenmäki

Vaaleanpunaiseen peruukkiin ja paitaan pukeutunut Roni Liedes aka Kaoru Kitsune odottaa kahvilan edessä. Katukuvasta selkeästi erottuva 20-vuotias Roni tubettaa japanilaisesta katumuodista ja sen sivuilmiöistä.

Ronin kanava nousi suureen suosioon, kun hän teki videon putous -hahmosta Amaryllis Yamamotosta.

– Hahmosta nousi aika iso kohu japanilaisen katumuodin piireissä, ja halusin tehdä videon, jossa tutkin ja selvennän asiaa. En odottanut, että niin moni löytäisi sen videon, Roni kertoo.

Ronin youtubetilin tilaajamäärä nousi muutamassa yössä pariin tuhanteen alkuperäisestä parista sadasta. Nykyään Ronin tilillä on jo yli 7000 tilaajaa.

Roni kertoo edustavansa suurimmaksi osaksi yami kawaii ja menhera -pukeutumistyylejä. Japanilaisen katumuodin hän löysi jo 12-vuotiaana.

– Kuuntelin paljon j-poppia ja ihastuin oshare kei -muotiin. Olin kuitenkin ala-asteella, enkä tiennyt mistä sellaisia vaatteita voisi saada. Pelkäsin myös, että minua alettaisiin kiusaamaan, joten pukeuduin niin kuin muutkin pojat.

Nykyään Roni suosii pastellivärejä ja pelottavuutta yhdistelevää yami kawaii -tyyliä. Tyylille on ominaista yhdistellä söpöjä ja synkkiä teemoja.

– Olen aina ollut kiinnostunut söpöstä mutta pelottavasta tyylistä. Aluksi tyylille ei ollut edes kunnollista termiä. Tyyli ei sinänsä ole uusi, mutta suosioon se on noussut vasta nyt, Roni pohtii.

Näyttävä pukeutumistyyli kerää pakostakin huomiota julkisilla paikoilla. Roni on kokenut huomion sekä positiiviset että negatiiviset puolet.

– Pastellisävyt saavat ohikulkijat hymyilemään. Kerran eräs lapsi tuli esimerkiksi halaamaan. Hän varmaan luuli, että olen joku maskotti, Roni naurahtaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Tunnen myös yhden tytön jota kiinnostaa Japani ja pukeutuu söpösti ja tykkää animesta. Harmittaa itseä vain, että miehenä ei uskalla samalla tavalla heittäytyä, tai saa heti pilkkaa osakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaappanissakin joku voisi pukeutua umbro-tuulipuykuun, reebokeihin, nuppihattuun, vyölaukkuun, kävelysauvoihin ja sanoa että nyt oon ainutlaatuinen oma itseni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa että Suomessa on nuorilla on itsetunto matala kun käy Instgramissä sun muissa pisteissä ja kaduilla itseä vaan tuodaan esille ja tyrkytetään mitä hullumissa asuissa tai meikeissä siis epätodellista fantasiaa. Ei uskalleta olla oma itsensä ja elää tasapainoista elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo mutta auta armias jos miespuolinen immeinen sattuisi tekemään saman ja laittautuisi itselle rakkaaseen rooliin niin epäilen että hymyt vaihtuisi johonkin toiseen reaktioon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä mekin 70-luvulla pukeuduttiin Tartsaneiksi, batmaneiksi ja muiksi sarjakuvahahmoiksi. Ei kait tässä mitään uutta ole. Aikaa ja rahaa lienee kuitenkin nykyään nuorilla enemmän. Niin ja netti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava tyyli sinulla, pidä tuo ja älä välitä muiden mielipiteistä! Tarvitsemme erilaisuutta tähän maailmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omassa nuoruudessani 1980-luvulla tuo el olisi onnistunut. Ihanaa että maailma on muuttunut tässä asiassa suvaitsevaisemmaksi.
Kiitos että ilahdutat meitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olekin hienoa!

Mitä sillä toisten alas painamisella saa aikaan, korkeintaan purettua ja lievitettyä sitä omaa huonoa oloa.

Kannustamalla ja rohkaisemalla yhä useampi uskaltautuisi luottamaan omiin vahvuuksiinsa, ja niillä vahvuuksilla sitä erotutaan massasta ja yleensä myös tehdään tuloksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikiasti mahtvaa et uskaltaa Suomessa olla erottua ja tuoda porukkaan uutta väriä. Elä välitä muista, vedä just tolleen!!!:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Roni! Vaikkei se varmasti aina ole helppoa täällä päin, uskalla aina olla oma itsesi ❤️ Ihanaa nähdä ihmisiä, jotka uskaltavat tuoda tyylinsä esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"oma itsesi"... En tosin ole tämän genren asiantuntija, mutta kun mulla on ollut sellainen vahva käsitys, että nämä tyylit kyllä kopioidaan hyvin tarkkaan jostain manga- tai animehahmoista. Voiko silloin puhua omasta tyylistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos juttusi on pukeutua jonkun hahmon mukaan niin etkö sinä juuri tuolloin ole oma itsesi? Ei tässä ole kyse siitä että pitää olla uniikki, vaan että voi pukeutua miten itse haluaa. Muutenkin jotenkin hassun käänteinen heitto, kun valtaväestön käsitys "omana itsenään" olemisesta on pukeutua ja käyttäytyä kuten kaikki muut. Väärä väri paidassa ja olet hieman outo.

Freesiä että viimein väki rupeaa näkemään tämän laumaelämisen läpi. Ihmiset voivat vapaasti ilmaista itseään ja katukuvaan tulee väriä. Sinun ei tarvitse olla kuin naapurisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

15:02
"Minun pelkoni, kipuni ja toiveeni ohitettiin täysin", sanoo rovaniemeläinen Sanna – Osalle naisista synnytys on katkera kokemus, joka jättää mielen haavoille jopa vuosiksi Tilaajille
14:26
Kuninkaita kaatui shakkiturnauksessa Oulun pääkirjastossa – nopea shakkipeli kestää kymmenestä minuutista alle tuntiin
14:21
Auto törmäsi hitaassa vauhdissa rakennuksen seinään Tornion keskustassa, vahingot jäivät pieniksi
14:00
Pompeiji on yhä tutkijoiden aarreaitta, joka välittää tietoa modernista ja naisia arvostavasta yhteiskunnasta – Ria Berg löysi muinaisesta lyhdystä tekstiviestin menneisyydestä Tilaajille
13:47
Ilmatieteen laitos varoittaa: Ajokeli muuttuu iltapäivällä huonoksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – taivaalta tulee lunta ja räntää
12:57
Nuoria houkutellaan suomalais-ugrilaisten kielten pariin somessa – 22-vuotias udmurtti Anastasiya Ivanova laulaa Instagramissa omalla kielellään
12:56
Kaupunginojan pinnalta löytyi öljyä Raksilassa, pelastuslaitos selvittää tilannetta ja aineen alkuperää
32
Analyysi: Anne Berner-shown jälkeen uusi hallitus painoi junaliikenteen kilpailukuvioissa jarrua – yltiövapaa markkinatalous on vasemmistolle kauhistus
31
Y-sukupolvi odottaa esimieheltä kahdenkeskisiä keskusteluja – "Milleniaalit haluavat mennä eteenpäin osaamisessaan, tavoitteet ovat heille tärkeitä"
27
Erilliset tuvat voivat vaikeuttaa naisten aselajin valintaa ja katkaista tiedonkulun – Varusmiehet kannattavat yhteistupia, koska nyt tutustuminen on hankalaa
27
Omistaja yllätti autoonsa murtautuneen miehen ja huitoi tätä kepillä Rovaniemellä – murtautuja ja auton omistaja otettiin kiinni
19
Korkein oikeus kumosi Pelson vartijan murhanneen vangin vapauttamispäätöksen – Vanki oli liittynyt United Brotherhoodin jäseneksi
16
Suomi valmistautuu pienydinreaktorien luvitukseen
10
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image