Oululainen jumppaguru Riikka Inget: Terve ihminen saa ravintoaineet tavallisesta ruoasta – "Ravintolisät ovat suurimmaksi osaksi vain rahakasta bisnestä"

Ravintolisät ovat suurimmaksi osaksi vain rahakasta bisnestä, Riikka Inget sanoo. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 26.4.2019 23:44
Maija Pylväs

Kun oululainen jumppaguru Riikka Inget, 47, lopettaa päivän ohjaustunnit ei hän ravistele palkkarijauhoja shakerissa, vaan ottaa sen sijaan puolikkaan banaanin palautumiseen. Vuosikymmenien ajan ryhmäliikuntatunteja vetäneen naisen mukaan terve ihminen saa kyllä ravintoaineet talteen tavallisen ruoan muodossa.

– Ravintolisät ovat suurimmaksi osaksi vain rahakasta bisnestä. Ainoastaan talvella otan D-vitamiinia purkista ja joskus haukkaan välipalaksi proteiinipatukan, koska niitä on helppo ottaa mukaan, Inget kertoo.

Aika usein töistä kotiin tullessa keittiössä leijaileekin jo valmiiksi hyvän ruoan tuoksu, kun kirurgina työskentelevä aviomies Juha Haataja on kokkaillut perheelleen hyvää, kasvispainotteista ruokaa.

– Ruoanlaitto on mieheni tärkeä harrastus. Hänellä on sellainen taito, että mitä tahansa meillä on jääkaapissa, hän osaa keksiä ja soveltaa, mitä niistä voi tehdä.

Tällä hetkellä Ingetille kertyy noin 16 ohjaustuntia viikossa. Tämän lisäksi hän ulkoilee paljon perheensä kanssa: lenkkeilyä, pyöräilyä, hiihtoa, laskettelua. Viime aikoina hän on lisännyt myös vapaa-ajalleen kuntosaliharjoittelun.

– Täytän toukokuussa 48 vuotta. Ikää tulee ja lihasmassa surkastuu, joten tarvitsen jumppien lisäksi voimaharjoittelua isommilla painoilla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Kiitos tästä jutusta, toivottavasti mahdollisimman moni lukisi, saisi innostusta kuntoiluun, terveisiin elämäntapoihin ja säästäisi rahansa johonkin itselle tarpeellisempaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai Oulussa on muitakin jumppaohjaajia kuin tämä lehden "jumppaguruksi" tituleeraama Riikka Inget? Tuntuu olevan Kalevan kestohaastateltava. Tiedoksi, että naisliikunnan parissa työskentelee muitakin todella lahjakkaita ohjaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni Riikka ei tuominnut kenenkään ammattivalintaa tai ravintotapoja. Kertoi vain mielipiteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä on ärhäkkää mielipidettä. Jokaisella on oikeus omaansa. Niin jumppaopettajalla kuin muillakin. Kukin puhuu omasta kokemuksestaan, se on selvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö ne proteiinipatukat juuri ole niitä lisäravinteita...leuka on ainakin niinkuin becca swansonilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin miten Riikka sanoo: Ravintolisissä on Suomessa yli puolen miljardin euron bisnes ja suurin osa täysin tarpeetonta. Melko suuri osa niistä on entistä lääkeaineita, joidenka on todettu olevan tehottomia. Mainostamalla luodaan ihmisille tunne, että ilman niitä ei voi elää. Olen itse kokeillut vaikka mitä, enkä minkään ole todennut vaikuttavan yhtään mihinkään. Tai oikeastaan, muutamasta tuli vatsa kipeäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.Mitä ravintolisiä olet myynyt tai mistä voit olla noin varma, että on rahakasta businesta? Suurin osa lääkäreiden määräämistä lääkkeistä on vain rahakasta businesta....jos joku yleensä on.
Eikö kaupalliset salitkin ole sitä? Ne jotka sunkin palkkasi maksavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onhan täällä vielä fiksujakin ihmisiä.Hieno kuulla että kaikki ei sentään ole hurahtaneet lisäravinne uskontoon.Lautasmalli toimii yhä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ADHD ei korvaa vitamiinien puutosta. Tuolla liikkumisen määrällä ruuasta ei vain saa kaikkea. On suoranaista valehtelua sanoa, ettei tarvitse käyttää mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottakaa hyvät ihmiset asioista selvää ennenku huutelette, tiesitkö että geenit vaikuttavat myös todella paljon, itse treenaan säännöllisesti, teen raskasta fyysistä työtä sekä poljen pyörällä työmatkoja n.20 km päivässä päälle, olen luonnostaan jäntevä ja hoikka, syön kuin hevonen siltikään en liho, kuitenkin on mieli hyvässä kunnossa ja muutenkin, koska liikunta auttaa, lisäksi vielä hyvännäkönen vartalo, ei ole turhia rasvoja vaan ihan kiineää lihasta ja se ei ole edes tärkeää koska olen sinut itteni ja vartalon kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaako olla noin jyrkkä ravintolisien suhteen? Itse sain avun juuri niistä jotta pystyn käymään tunneillasi. En ole sairastanut 12 vuoteen mitään.......
Joillekin asiakkaillesi se voi olla jopa ammatti jolla hän maksaa jumppakorttinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En myöskään lähtisi noin jyrkkään kantaan kuin Inget. Olen ravintolisiä myynyt noin 12 vuotta ja saan siitä (yrittäjänä) palkkaa nettona 5000-6000 kuukaudessa. Eli hyvin. Maksan sillä työllä myös kuukausikorttini jumppatunneillesi. Muistappa se!
Teen pitkää päivää ja liikun niin paljon kuin ehdin ja voin todella hyvin. Kuten asiakkaanikin.
En edes muista milloin olisin sairastanut viimeksi. Entä tämä haastateltava?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image