Kale!

Oululainen jumppaguru Riikka Inget: Terve ihminen saa ravintoaineet tavallisesta ruoasta – "Ravintolisät ovat suurimmaksi osaksi vain rahakasta bisnestä"

Ravintolisät ovat suurimmaksi osaksi vain rahakasta bisnestä, Riikka Inget sanoo. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 26.4.2019 23:44
Maija Pylväs

Kun oululainen jumppaguru Riikka Inget, 47, lopettaa päivän ohjaustunnit ei hän ravistele palkkarijauhoja shakerissa, vaan ottaa sen sijaan puolikkaan banaanin palautumiseen. Vuosikymmenien ajan ryhmäliikuntatunteja vetäneen naisen mukaan terve ihminen saa kyllä ravintoaineet talteen tavallisen ruoan muodossa.

– Ravintolisät ovat suurimmaksi osaksi vain rahakasta bisnestä. Ainoastaan talvella otan D-vitamiinia purkista ja joskus haukkaan välipalaksi proteiinipatukan, koska niitä on helppo ottaa mukaan, Inget kertoo.

Aika usein töistä kotiin tullessa keittiössä leijaileekin jo valmiiksi hyvän ruoan tuoksu, kun kirurgina työskentelevä aviomies Juha Haataja on kokkaillut perheelleen hyvää, kasvispainotteista ruokaa.

– Ruoanlaitto on mieheni tärkeä harrastus. Hänellä on sellainen taito, että mitä tahansa meillä on jääkaapissa, hän osaa keksiä ja soveltaa, mitä niistä voi tehdä.

Tällä hetkellä Ingetille kertyy noin 16 ohjaustuntia viikossa. Tämän lisäksi hän ulkoilee paljon perheensä kanssa: lenkkeilyä, pyöräilyä, hiihtoa, laskettelua. Viime aikoina hän on lisännyt myös vapaa-ajalleen kuntosaliharjoittelun.

– Täytän toukokuussa 48 vuotta. Ikää tulee ja lihasmassa surkastuu, joten tarvitsen jumppien lisäksi voimaharjoittelua isommilla painoilla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Kiitos tästä jutusta, toivottavasti mahdollisimman moni lukisi, saisi innostusta kuntoiluun, terveisiin elämäntapoihin ja säästäisi rahansa johonkin itselle tarpeellisempaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai Oulussa on muitakin jumppaohjaajia kuin tämä lehden "jumppaguruksi" tituleeraama Riikka Inget? Tuntuu olevan Kalevan kestohaastateltava. Tiedoksi, että naisliikunnan parissa työskentelee muitakin todella lahjakkaita ohjaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni Riikka ei tuominnut kenenkään ammattivalintaa tai ravintotapoja. Kertoi vain mielipiteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä on ärhäkkää mielipidettä. Jokaisella on oikeus omaansa. Niin jumppaopettajalla kuin muillakin. Kukin puhuu omasta kokemuksestaan, se on selvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö ne proteiinipatukat juuri ole niitä lisäravinteita...leuka on ainakin niinkuin becca swansonilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin miten Riikka sanoo: Ravintolisissä on Suomessa yli puolen miljardin euron bisnes ja suurin osa täysin tarpeetonta. Melko suuri osa niistä on entistä lääkeaineita, joidenka on todettu olevan tehottomia. Mainostamalla luodaan ihmisille tunne, että ilman niitä ei voi elää. Olen itse kokeillut vaikka mitä, enkä minkään ole todennut vaikuttavan yhtään mihinkään. Tai oikeastaan, muutamasta tuli vatsa kipeäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.Mitä ravintolisiä olet myynyt tai mistä voit olla noin varma, että on rahakasta businesta? Suurin osa lääkäreiden määräämistä lääkkeistä on vain rahakasta businesta....jos joku yleensä on.
Eikö kaupalliset salitkin ole sitä? Ne jotka sunkin palkkasi maksavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onhan täällä vielä fiksujakin ihmisiä.Hieno kuulla että kaikki ei sentään ole hurahtaneet lisäravinne uskontoon.Lautasmalli toimii yhä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ADHD ei korvaa vitamiinien puutosta. Tuolla liikkumisen määrällä ruuasta ei vain saa kaikkea. On suoranaista valehtelua sanoa, ettei tarvitse käyttää mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottakaa hyvät ihmiset asioista selvää ennenku huutelette, tiesitkö että geenit vaikuttavat myös todella paljon, itse treenaan säännöllisesti, teen raskasta fyysistä työtä sekä poljen pyörällä työmatkoja n.20 km päivässä päälle, olen luonnostaan jäntevä ja hoikka, syön kuin hevonen siltikään en liho, kuitenkin on mieli hyvässä kunnossa ja muutenkin, koska liikunta auttaa, lisäksi vielä hyvännäkönen vartalo, ei ole turhia rasvoja vaan ihan kiineää lihasta ja se ei ole edes tärkeää koska olen sinut itteni ja vartalon kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaako olla noin jyrkkä ravintolisien suhteen? Itse sain avun juuri niistä jotta pystyn käymään tunneillasi. En ole sairastanut 12 vuoteen mitään.......
Joillekin asiakkaillesi se voi olla jopa ammatti jolla hän maksaa jumppakorttinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En myöskään lähtisi noin jyrkkään kantaan kuin Inget. Olen ravintolisiä myynyt noin 12 vuotta ja saan siitä (yrittäjänä) palkkaa nettona 5000-6000 kuukaudessa. Eli hyvin. Maksan sillä työllä myös kuukausikorttini jumppatunneillesi. Muistappa se!
Teen pitkää päivää ja liikun niin paljon kuin ehdin ja voin todella hyvin. Kuten asiakkaanikin.
En edes muista milloin olisin sairastanut viimeksi. Entä tämä haastateltava?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
20:00
Lohkovoitto ja kasa maaleja – Niklas Jokelaisen hattutemppu siivitti AC Oulun Suomen cupin lohkovoittoon
20:00
Rovaniemen hovioikeus on aktiivisin matkakäräjillä, joista suurin osa kohdistuu Ouluun – Miksi hovioikeus niin usein alentaa tuomioita? Tilaajille
19:59
Saari ratkaisi jatkoerässä Kärppien naisille pudotuspelien avausvoiton
19:59
Kärpille maukas vierasvoitto Kouvolasta Aaltosen ja Pyörälän maaleilla, katso ottelun ratkaisuhetket
19:35
191-senttinen pikajuoksija Samuel Purola kokeili alakoulunsa liikuntasalissa, onnistuuko häneltä koripallon donkkaaminen – oululaisnuori päätti hallikauden kirkkain mielin Tilaajille
19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
166
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
26
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Verotus kovenee jo muutenkin aika nopeasti kun eläke yli kahden tonnin menee. Tällaiset jutut kumpuavat vasemmiston rive... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image