Oululainen hevosmies Kalle Kokkonen lähtee huipputalliin Saksaan opiskelemaan op­pi­so­pi­muk­sel­la ratsuttajaksi

Oululainen Kalle Kokkonen lähtee oppisopimuksella opiskelemaan ratsuttajaksi yhteen Saksan arvostetuimmista talleista. KUVA: Sami Aspelund
Kale! 15.6.2019 22:05
Tiina Jokinen

Hevostallin käytävää pitkin kävelee pitkänhuiskea nuorimies. Oululaisella Kalle Kokkosella, 18, on aihetta hymyyn, sillä autokoulun teoriakoe on hetki sitten hyväksytty. Pian Kokkonen saakin asuinpaikan muuton myötä ajaa Saksan teitä pitkin.

Kokkonen opiskeli peruskoulun jälkeen hetken lukiossa. Lapsuuden haave oli opiskella eläinlääkäriksi. Lukio-opinnot olivat kuitenkin melkoista takkuamista, ja suurimman osan tästäkin ajasta hän vietti Saksassa hoitaen hevosia ja ratsastaen niillä.

Omaa hevosta Kokkosella ei ole ollut koskaan, eikä perheessä ole aiempaa hevostaustaa.

– Aina on harmittanut, ettei ole omaa hevosta, mutta toisaalta se on ollut ihan hyvä juttu. Nyt olen saanut ratsastaa paljon erilaisia ratsuja.

Hiihtolomalla Kokkonen oli jälleen Saksassa, jossa hänelle ehdotettiin muuttoa ja oppisopimusmahdollisuutta Lemwerderissä. Kokkonen tarttui mahdollisuuteen välittömästi, sillä pääpaikkana hänellä tulee olemaan yksi Saksan arvostetuimmista talleista. Hof Sosathin tallissa on vuosittain keskimäärin 300 hevosta, joten vapaa-ajan ongelmia hänellä tuskin tulee olemaan.

– Ilmoitin muuttavani kesäkuussa Saksaan, johon äitini totesi – eihän tämä kivalta tunnu, mutta eipä tullut yllätyksenä.

Kokkonen opiskelee ratsuttajaksi ja hänen päätyönään tulee olemaan hevosten kouluttaminen sekä mahdollisesti kilpaileminen. Tuleva ratsuttaja tietää työn olevan äärettömän rankkaa ja osin jopa vaarallista. Palkkauskaan hevosalalla ei päätä huimaa.

– Palkalla pystyy juuri elämään, mutta ei raha merkitse kaikkea. En tiedä miksi tälle alalle haluan, mutta tällä hetkellä se tuntuu luontevalta.

Tulevaisuudessa Kokkonen haluaa oman tallin, jossa on hyvät valmentautumismahdollisuudet.

– Hevosten kasvatustoiminta on kiinnostavaa. Omassa tallissa haluaisin tarjota hevosille ja ratsastajille mahdollisuuden kehittyä. 

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:00
Yksityisyyden suoja vaatii tilannetajua Lukijalta
7:00
Louhokseen kirkasvetinen kalliojärvi – Kempeleeseen Zeniitin tulevalle matkailualueelle valmistuu kalliojärvi näillä näkymin vuonna 2024 Tilaajille
6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image