Me­ri­kos­ken­ka­tu vetää hyvin ki­vi­jal­ka­liik­kei­tä – Pietan Puoti Muhokselta uusin tulokas

Jaana Pohjola-Malmberg toi Pietan Puodin toisen liikkeen Tuiraan Merikoskenkadulle, josta löytyi sopiva ja kiva kauppapaikka. KUVA: Ester van Dam
Kale! 30.11.2018 20:16
Anna Tilvis

Naistenvaateliike Pieta Puoti avasi äskettäin liikkeen Tuirassa Merikoskenkadulla. Siellä alkaa olla aikamoinen suora vaatteisiin ja kauneuteen keskittyviä pieniä kivijalkapuoteja.

Asiakkailta tulleet pyynnöt vetivät Ouluun. Pietan Puodin ensimmäinen liike jatkaa toimintaansa Muhoksella.

– Suurin osa asiakkaista on ollut Oulusta. Jatkuvasti on tullut pyyntöjä, että tulisit kaupunkiin, puodin omistaja Jaana Pohjola-Malmberg kertoo.

– Nyt löydettiin kiva tila, jota yksi ihminen pystyy hoitamaan. Tämä on pieni, kompakti paikka. Varastotilat ovat Muhoksella.

Pohjola-Malmbergilla on unelma, että liike voisi joskus olla keskustassa, mutta nyt korkeat vuokrat nousivat esteeksi.

– Olisin toki halunnut keskustaan, mutta siellä vuokrat ovat ihan poskettomia. Kun lähdetään pienellä budjetilla liikkeelle ja kaupankäynti on kuitenkin nykyisin haastavaa, päätettiin, että tässä Merimaarian kainalossa on hyvä olla.

Kivijalkakaupan yksi haaste on nettiostokset.

– Mekin on tutkittu nettikaupan mahdollisuutta, mutta ei ole menty siihen, koska sen pyörittäminen vaatisi yhden työntekijän panoksen.

Myös sään muuttuminen on asettanut vaatekaupan uuden tilanteen eteen.

– Kun säät eivät vaihdu, ei tarvitse ostaa talvitakkia eikä talvikenkiä. Sesongit ja entisenkaltaiset alennusmyynnit ovat menneet uusiksi, Pohjola-Malmberg miettii.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Kyllä Pietan olis pitänyt tulla keskustaan. Tuiraanhan pitää lähteä ja jää lähtemättä. Pietan vaatteet ovat ihania, nyt jää ostamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjä sanoi hyvin selkeästi, että hänellä ei ole vara maksaa niitä poskettomia vuokria, joita peritään liiketiloista keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liike on kyllä kauniisti sisustettu. Toivotan menestystä ja pitkää ikää Pietan Puotille. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkkipaikat pois Merikoskenkadulta. Myös monivuotinen tietyö on hyvä aloittaa uusien liikkeiden edessä. Muuten joku voi mennä muualle kuin Valkeaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama täällä, keskustalle ei ole järkevää käyttöä eikä suunnitelmaa kehittämiseksi. Kiinteistönomistajat ja - välittäjät huutavat kaupunkia apuun täyttämään heidän tyhjentyvää lompakkoaan. Keskustan ulkopuoliset neljä kauppakeskusta kasvavat parempien palvelujen ja kohtuullisten hintojen ansiosta, saavutettavuuskin on parempi kuin ahtaaseen keskustaan.
Entisenä oululaisena katselen kehitystä surullisena. Yhtään varteenotettavaa suunnitelmaa pidemmällä aikavälillä en ole nähnyt. Kaupunkikin askartelee konsulttien kanssa brändisuunnitelmien kimpussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi muualla kuin keskustassa. Ei sinne keskustaan kukaan enää halua mennä. Tuira ihan mahtava paikka. Hienoa, että tulit <3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläs nyt synkistele! Kyllä keskustalla on vetovoimaa edelleen, kysy vaikka Juha Sipilältä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuira on alue jossa ei koskaan tule käytyä, näyttää kirjoitusten mukaan olevan sielläkin asukkaita jotka käyttävät hyväkseen sen palveluita.
Itse käyn ydinkeskustan alueella ja siellä on suuremmat valikoimat kaikest.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava juttu. Tervetuloa myös Ouluun. Toivottavasti puoti tuli jäädäkseen. Kerrankin ilouutinen - tuntuu, että nyt vain lopetetaan. Tälläisia uutisia on mukava lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toosiii mahtavaa! Tervetuloa! Koskaan en jaksanut lähteä Muhokselle asti, vaikka olen kuullut, että vaatteenne ovat erikoisempia ja isommallekin sopivia. Varmalla löytyy asiakaskuntaa Oulusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alunperin Oulun keskustaa oli tarkoitus laajentaa joen pohjoispuolelle Tuiraan, mutta päättäjillä ei ollut näkemystä ja tahtoa toteutukseen. Nyt Tuira turhaan lähiömäinen slummi kun olisi voinut olla korttelimainen keskustaalue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa käydä Meri-Toppilassa ja Myllytullissa ja vasta sitten puhua slummista. Tuira on kohtalaisen väljästi rakennettu ja väljäkin rakentaminen voi olla kaupunkirakennetta. Ahdas, täyteen rakennettu kortteli sopii vain kaupungin ydinkeskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhan väljä lähiö on juuri se ongelmien lähde. Ei tarpeeksi ostajia, yksipuolinen asukasrakenne. Vaikka alue olisi lähellä keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei ole slummeja, se on fakta eikä pelkkää mutua toisin kuin väitteesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos otetaan ruokapaikat ja r-kioskit huomioon niin ei jää jäljelle montakaa kivijalka myymälää jäljelle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merikoskenkadun länsipuolen R-kioskilla muuten kuulin, että se loppuu, koska ei ole löytynyt uutta yrittäjää sitä vetämään. Siinäkin siis avautuu jollekin kivijalkapuodille paikka - kunhan ei vain tulisi mikään pitseria, vaan jokin "oikea" pikkupuoti. Esim. kenkäkaupalle olisi Tuirassa kysyntää - asiakkaitakin varmaan löytyisi, kun on ilmaiset parkkipaikatkin lähellä (toisin kuin keskustassa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä näkee valitettavasti oikeasti Turjan vetovoiman, ei edes R kioski menesty, ydinkeskustassa sekin menestyy, jospa Kalevan mainostavat juttu toisi asiakkaita uudelle liikkeelle, vaateala on tänä päivänä erittäin kilpailtu ala, hyvätkään ei aina pärjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

R-kioski ei menesty missään muualla kuin isojen kaupunkien ydinkeskustoissa ja rautatieasemilla. Yrittäjät kitkuttavat nälkäpalkalla ja vaihtuvat jatkuvasti. Siinä mielessä turha moittia Tuiraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image