Maustetytöt on Anna ja Kaisa Karjalaisen siskoprojekti – ai­nut­laa­tui­nen yhteys tekee yhteistyöstä intensiivistä ja suoraa

”Levyn tekemisen prosessiin sisältyi haastetta ja aikatauluongelmia. Välillä oli kiireisempää, mutta siitäkin selvittiin”, sanoo Maustetyttöjen Anna Karjalainen (aurinkolasit päässä). KUVA: Aki Roukala
Kale! 16.11.2019 16:50 | Päivitetty 16.11.2019 16:55
Anna Pesonen-Smith

Maustetytöt on Anna, 27, ja Kaisa, 25, Karjalaisen siskoprojekti. Niinkin läheisen ihmisen kuin siskon kanssa musiikin tekeminen on Annan mukaan intensiivistä ja suoraa. Vastaavaa yhteyttä olisi vaikea ajatella jonkun toisen kanssa.

– Tietenkin pointtina Kaisan kanssa on, että tulemme niin äärettömän hyvin toimeen. Ajattelemme useimmista asioista samalla tavalla ja erimielisyyksistä voidaan taas jutella. Tappelemmekin, mutta parin tunnin päästä jälleen nauretaan, Anna kertoo.

Maustetyttöjen tuoreen albumin nimi ”Kaikki tiet vievät Peltolaan” viittaa Oulussa sijaitsevaan vanhaan mielisairaalaan. Se valmistui jo 1920-luvulla ja toimii tänäkin päivänä.

Lue myös: Vaalalaislähtöinen Maustetytöt herättää poikkeuksellista kiinnostusta – houkuttelevia tarjouksia tulee, mutta sisarukset haluavat tehdä asiat omalla tavallaan

Johtavatko kaikki tiet oikeasti Peltolaan tai ”Piirille”?

– No ei varmaan, vaan Kaisa keksi sen (levyn nimen), kun yhtenä aamuna oltiin menossa studiolle tai tulossa sieltä ja ajettiin Peltolan ohi. Silloin se tuntui hyvältä idealta, mutta en tiedä enää, toteaa siskoksista Anna Kalen! haastattelussa.

Anna ja Kaisa ovat syntyneet Oulussa, mutta muuttivat Vaalaan isänsä synnyinseudulle jo lapsina. Nykyään he asuvat Helsingissä, mutteivät enää yhteisessä taloudessa kuten aiemmin. Kaisa kirjoittaa bändin laulutekstit.

– Aiheet ovat urbaaneja ja tulevat kaikesta nähdystä, kuullusta ja koetusta, mielikuvituksen ja omien kokemusten yhdistelystä. Kappale saattaa lähteä jostain yhdestä lauseesta ja alkaa sitten muotoutua, Anna kuvailee.

Maustetyttöjen loppuvuosi kuluu keikkaillen.

– Kiva päästä tien päälle ja pysähtyä välillä huoltsikalle, nähdä eri paikkoja ja ihmisiä. Ei pääse kyllästymään, hän perustelee.

Oulu on Annan mukaan keikkapaikkana vähän jännittävämpi kuin muut, koska siellä ei voi soittaa kuin aivan ventovieraille.

– Ne kaupungit, joissa on tuttuja, ahdistavat hieman enemmän, hän paljastaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Anna ja Kaisa ovat niin ihania musiikissaan ja esiintyessään. Heitä voi katsoa ja kuunnella vaikka kuinka kauan. Ja sanoituksista löytyy oikeitä helmiä. Ja luonnollisuus on kivaa verrattuna näihin ähinää tuottaviin ylituotettuihin naislaulajiin. Jaksakaa kauan ihanat Maustetytöt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen lisäksi että muusikoilla on menny nuottikorva niin kuuntelijoilta on mennyt "musiikki"makukin? Ihan oikeesti tämmöstä joku jaksaa kuunnella? Fuusiojazzissakin on enemmän sävelmää ja melodiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän vanhana muusikkona yllä olevan vuodatuksen, hyvinkin.
Minä kavahduin teininä, kun punk tuli sekoittamaan hyvällä mallilla olevaa musiikkimaailmaa.
Kuitenkin...
Taiteilija peilaa ja matkii ympäristöään, kuin .... lapsi.
Miten muuten selität "muka" taiteilijat:
esim. Loiri, Petelius, Aaltonen.
Anna tyttöjen soittaa! ...tai painaa "play" yleisön edessä.
SUomessa on kultturin nimissä toimivia liigoja, joita em. piripäät edustavat.
Kritisoidaan heitä, ei tyttöjä jotka saavat vielä muutaman vuoden huoltsikalla juoda kahveeta ja ihmetellä maailman menoa...
...kunnes Aarnion täysin tuhoama suomalainen kultturi poistaa tytöt reserviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutamat haastattelut, mitä olen sattunut kuulemaan, ovat suorastaan virkistävän erilaisia, kuin ns. tähtösten muiden käsikirjoittamat repliikit.
Vielä kun muuttaisitte takaisin juurillenne sieltä, missä on lauantaisen tietovisailijan mukaan suomen "älykkäimmät ihmiset", tänne missä yleissivistykseen kuuluu mm. tieto Havukka ahon ajattelijan kirjoittajasta ja Bear Harborin laivastotukikohdan pommittajavaltiosta toisen maailmansodan aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei heidän musiikkki nyt kovin hääviä ole mutta eihän nykymusiikki muutenkaan ole kovin kaksista. Yle soittaa paljon näitä ja yle nyt muutenkin on mennyt sille linjalle ettei enää ole kuin muutama ohjelma/tunti viikossa jota voi/viitsii/kehtaa/saataa kuunnella.
Jos nämä maustetytyöt tällä itsensä elättää niin mikäpä siinä. Parempi sekin kuin maata päivärahalla kotona ja kantaa pussikaljaa kuten he laulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä meininki, jatkakaa Mausteiset Kanelitytöt. 👍😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huutavat tyttötriot ovat jo vanha vitsi ja lisäksi kaikki 20 täyttäneet siihenkin yli-ikäisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutaman kerran olen vahingossa kuullut tyttöjen musiikkia ja yllätys,näin vanhana täti-ihmisenä pitänyt siitä. Nykyään tehdään niin paljon uutta musiikkia mutta lähes kaikki kuulostaa samalta. Maustetyttöjen soundi on ainakin alkuun ollut muista erottuvaa, ja varsinkin sanat.Hyvä tytöt,pysykää sellaisina kuin olette!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luultavasti managerin kautta tulee Teosto ja Gramex -maksut sekä keikkatulot; tekivät viime vuonna jotain 200 keikkaa.
Ja Anna, kyllä se levyn nimi, ja se biisi sen ideana, on hyvä yhä, vaikka saattekin kuulla tyhmiä kysmyksiä 100 kertaa samoista aiheista. Koittakaa jaksaa se, ja jatkakaa ehdottomasti !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät ole pukeutuneet "piirin" mukaan, kuvan paikka voisi olla sieltä. Biisit on ok, huonoja teknisesti mutta jokin viehätys on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähtekkäää hyvät ihmiset hesasta poijes ja takasin pohjoseen siellä teijän on parempi olla :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image