Maailmalla mainetta niittävä ou­lu­lais­läh­töi­nen pin up -malli Wilhelmina Af Fera: "Pin up on monelle kuin turvasatama"

Ida Braggen kauneimmat kesäpäivät kuluvat pin up -kuvauksissa. KUVA: Maria Kimalle
Kale! 9.6.2018 22:24
Reetta Lähteenmäki

Pin up -malli Wilhelmina Af Fera niittää mainetta maailmalla ja pitää itsensä kiireisenä myös Suomen puolella.

1st runner-up Miss Viva Las Vegas Wilhelmina Af Feran unelma on kansainvälinen ura ja oma brändi. KUVA: Susanna Kallinen

Oululaislähtöinen Wilhelmina Af Fera, omalta nimeltään Ida Bragge, innostui pin upista viisi vuotta sitten. Innostus nosti päätään vanhojen elokuvien ja vaatteiden kautta. Pääkaupunkiseudulle muuttaessaan Ida löysi vintageliikkeet ja harrastajapiirit.

– Aikaisemmin oli ollut semmoista fiilistä, että ei itse ihan mahdu siihen nykyajan ihanteelliseen kehonkuvaan ja että kurveja on vähän enemmän kuin nykypäivän ihannevartalossa on. Ei löytynyt esimerkiksi mistään sopivia farkkuja ja tuli sitten aina omasta kropasta vähän paha fiilis, Ida kertoo.

Ida kertoo pin upin olevan monelle kuin turvasatama. 40- ja 50-luvun vaatteiden kanssa hän löysi paremman itsetunnon, ja matka pin up -maailmaan alkoi.

Ida kilpaili vastikään Yhdysvalloissa, sijoittuen Miss Viva Las Vegas -kisassa toiseksi. Kisapaikalla koettu suosio ja kuuluisuus tulivat yllätyksenä kansainväliseen uraan pyrkivälle mallille.

– Ei sinne voinutkaan enää mennä ihan näin vain yksityishenkilönä. Varsinkin alan tapahtumissa ihmiset tietävät ja tuntevat sinut ja hirveän paljon tullaan juttelemaan ja ottamaan kuvia. Et enää saakaan liikkua yksin tuntemattomana kaikkialla, vaan kaikki haluavat oman osansa. Se oli ehkä vähän shokki ensimmäisenä päivänä, hän kertoo.

Tämän kesän Ida viettää suurimmaksi osaksi Pin Up Finland -kisan parissa. Uudistuneen kisan vetäjäksi valittu Ida kertoo, että luvassa on paljon muutoksia.

Ida Bragge tekee pin up -mallin uraa kansainvälisellä tasolla. KUVA: Maria Kimalle

– Kisassa tulee olemaan enemmän palkintoja ja vähemmän finalisteja. Finalistit otetaan paremmin huomioon kisan aikana ja ehkä enemmän katsotaan sitä, miten yksilöt kehittyvät omassa tyylissään ja tekemisissään kuin sitä, että kuka on lavalla kaikista eniten valmis paketti.

Ida kuitenkin kokee, että seuraava askel eteenpäin on jossain muualla kuin Suomessa.

– Ei täällä kauheasti enää pysty enempää tekemään kuin mitä olen jo tehnyt. Aika paljon teen jo uraa kansainvälisellä tasolla. Kuukausi sen jälkeen kun tulin Yhdysvalloista lähdin jo Britanniaan tekemään muutamalle firmalle kuvauskeikkoja. Suomessa ei niin paljon ole alan liikkeitä tai bisnestä, että tätä voisi tehdä ihan kokopäiväisesti. Raha täytyy löytää jostain tuolta muualta.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Tuohan on keskiverto nykynaiseen verrattuna laiha! Oikeasti normaalipainoinen. Ei ole isoa takapuolta eikä paksuja reisiä, joten kumma on, jos ei muka farkkuja löydy kaupasta, kun paljon pulleammatkin naiset farkuissa kulkee... No ei siinä mitään - oikein on kaunis nainen ja kauniita vaatteita ja onnea ja menestystä vain pin up -piireissä maailman valloitukseen. Onhan tämä tyttö oikeasti sellainen 1950 -lukulaisen naisen kokoinen ja muotoinen, kun nykyään on se luulo että he olisivat olleet lihavia ja jotain Tess Hollidayta tuputetaan "oikean naisen" mallina ja kuvitellaan että ne menneisyyden pin up -tytöt oli samoissa mitoissa kuin Tess. Eivät olleet. Ei tarvi kun katsoa Bettie Pagen, Marilyn Monroen yms. legendaaristen pin up -tyttöjen kuvia 1940 - 50 -luvuilta, niin ei olleet lihavia vaan normaalipainoisia, jopa hoikahkoja. Todella lihava nainen on ollut kauneusihanne ehkä kivikaudella (Willendorffin Venus), jos silloinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan normaalin näköinen vartalo joten turhaa höpinää. Kokonaan eri juttu jos on muuten vaan kiinnostunut 40- ja 50- luvun vaatteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tällainen nainen ei mahdu nykyajan kehonkuvaan voitaneen olla yhtämieltä siitä että kehonkuvassamme voi olla jotain pielessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin huomioitu. Miksi yleensäkään yrittää samaan muottiin? Jokaisella on oma vartalonsa ja jos jonkin kuplan ihanne on jotain muuta kuin tämä kaunisvartaloinen nainen, niin pitäkööt kuplansa. Mennäänpä terveysihanteet edellä eikä kunkin aikakauden absoluuttisten vartaloihannemittojen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image