Lumotut sanat -festivaali kokoaa oululaisia lapsia ja perheitä kirjallisten asioiden äärelle kuukauden ajan

Kati Inkala (vas.) ja Anna Anttonen haluavat Lumotut sanat -festivaalin avulla tuoda sanataidetta näkyväksi ja edistää kotimaista lasten ja nuorten kirjallisuutta. KUVA: Ester van Dam
Kale! 24.5.2019 22:00
Mari Rytilahti

Sanataide on leikkiä, iloa, itseilmaisua, kertojan oman äänen löytämistä, itsensä ja toisten ymmärtämistä, mielikuvituksen herättelyä.

Näin sanataidetta kuvaavat Sanataidekoulun vastuuopettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala. He toimivat myös Oulussa parhaillaan menossa olevan Lumotut sanat -festivaalin taiteellisina johtajina.

Anttonen ja Inkala ovat olleet mukana Lumotut sanat -festivaalilla alusta saakka eli vuodesta 2007 lähtien. Lumotut sanat on lapsille ja nuorille järjestettävä sanataideviikot, joissa on kirjailijavieraita, näyttelyitä sekä erilaisia työpajoja.

– Haluamme tuoda sanataidetta näkyväksi ja edistää kotimaista lasten ja nuorten kirjallisuutta. Siksi perustimme festivaalin ja keksimme aikoinaan myös sen nimen, Anttonen ja Inkala sanovat.

Aluksi festivaali oli muutaman päivän mittainen, mutta nykyisen se kestää yli kuukauden.

– Festivaalissa on parasta se, kun pääsee tekemään yhteistyötä eri ammattiryhmien kanssa sekä pääsee kohtaamaan eri taiteenalojen ihmisiä. Meillä on tosi hyvä tuki työpaikastamme Valveesta ja meihin luotetaan. Olemme saaneet festivaalin kautta kehittää ja tehdä korkeatasoista taidetta sekä omia tuotantoja, Anttonen ja Inkala kiittelevät.

Anttonen ja Inkala näkevät Lumotut sanat -festivaalin erityisesti perheiden kokoontumispaikkana.

– Vuosien aikana juuri ne perheet, jotka käyvät sanataidekoulussa ovat tulleet sekä meille että keskenään hyviksi tutuiksi. Voisikin sanoa, että festivaali on kirjallisten asioiden äärelle kokoontuvien ihmisten paikka, Inkala muotoilee.

Festivaalin kävijämäärät ovat lisääntyneet joka vuosi. Tapahtumaan tulee tietysti muitakin kuin sanataidekoulun osanottajia.

– Näyttelyissä käy yhä enemmän kouluja ja päiväkoteja. Erilaisiin tapahtumiin sanataideviikoilla osallistuu myös paljon aikuisia.

Lastenkonsertti Pikku Papun Orkesteri su 26.5. klo 14 ja klo 16 Valvesalissa.

Seminaari Haluatko kirjailijaksi? ti 28.5 klo 17-20 Valvesalissa. 

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Voin kertoa omista lähtökohdista (3 lasta, kaikki sanataidekerhoihin lumoutuneina) että kannattaa satsata lasten sanalliseen tuottavuuteen ja osallistumiseen. Itse maalla kasvaneena 70-luvun lapsena olen ollut Annan ja Katin osallistavan ja motivoivan työn jäljiltä erittäin tyytyväinen miten omista taaperoista on kasvanut erittäin sanavalmiita ja innokkaita lapsia oppimaan ja haastamaan oman taitonsa ja tietonsa niin kirjallisuudessa kuin kuvataiteessa. Annalla ja Katilla on ollut tässä tärkeässä kasvatustyössä merkittävä rooli ja aiomme jatkaa samalla tiellä, osallistuen jälleen Lumotut Sanat -festivaalille, kuten olemme tehneet aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Jatkakaa samaa rataa, teette erittäin tärkeää työtä lasten ja nuorten oman äänen ja ilmaisun löytämisen tiellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

55
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
13
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
10
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
6
Juhannusmyrskyn jälkiä siivotaan nyt Oulussa – kysyimme, korvaako vakuutus myrskytuhoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image