Lumo-festivaalin tuottaja Anna Lanas sytyttää valot Ouluun – teoksia löytää vaikka kän­nyk­kä­so­vel­luk­sen avulla

Tapahtumatuottaja Anna Lanas tietää, että Lumo-valofestivaali iskee marraskuun pimeydessä uinuvassa Oulussa juuri oikeaan saumaan. KUVA: Ester van Dam
Kale! 22.11.2018 9:38
Anna Pesonen-Smith

Tarvitaan ensin marraskuun pimeys, että voidaan iloita valosta.

– Ilman juuri tätä tapahtumaa marraskuu voisi olla aika masentava itsellekin, sanoo Lumo-valofestivaalin tuottaja Anna Lanas, 36.

Lumo-valofestivaali on erilainen kuin mikään muu tapahtuma, jota tuottaja Anna Lanas on ollut tekemässä.

– Melkein kaikkia muita tapahtumia yhdistää jokin jatkumo, mutta Lumossa laitetaan koko paketti joka vuosi uusiksi.

Oulun kaupungin Lumo-valofestivaalia Lanas on ollut toteuttamassa joka vuosi, nyt kuudennen kerran. Nykyisin Lanas toimii ohjelmapäällikkö Jarkko Halusen työparina.

– Valotaide ylipäänsä on kasvussa. Kaupungeissa rakennusten, puiden ja puistojen valaisu eri värein on suositumpaa, ja tämä on sekä esteettisyyteen liittyvä että turvakysymys. Valo lisää turvan ja lämmön tunnetta asukkaissa.

– Festivaaliin liittyen kuitenkin puhutaan lähinnä tilapäisteoksista. Itse tapahtumakin on kasvattanut tunnettuuttaan ja siitä kertoo se, että tälle vuodelle tuli aiempia vuosia enemmän teostarjouksia ympäri maapalloa, yhtenä kaukaisimpana paikkana Australiasta, Lanas kertoo.

Teoksia kohdistetaan muun muassa Oulun tuomiokirkon torniin, kauppakeskus Valkeaan ja kulttuuritalo Valveelle. Valoteoksiin voi suunnistaa yhdellä kävelykierroksella teospaikkakartan tai Citynomadin kännykkäsovelluksen avulla. Sovelluksessa kännykkä värähtelee, kun kulkija alkaa lähestyä valoteosta – ehkä tästä taiteesta voivat innostua perheiden nuoremmatkin jäsenet.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tapahtuma lie paras tervejalkaisille nuorille ihmisille. Vaan kiinnostaako heitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lumo on kutistettu yhteen viikonloppuun, mikä tarkoittaa tungosta, ruuhkaa, jonotusta, tönimistä. Valokuvaaminen muulla kuin kännykällä on varmasti madottomuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän se kännykkäsovellus löytyy?

Googlen sovelluskauppaan en sellaista hakuehtoa osannut laittaa että olisi löytynyt mitään aiheeseen edes etäisesti liittyvää.

Myöskään Lumo-valofestivaalin kotisivuilla (www.ouka.fi/lumo) ei mitään mainintaa että joku tällainen sovellus olisi olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image