Lassilat myivät oma­ko­ti­ta­lon­sa Oulussa ja perustivat Kotikoulun Espanjan Au­rin­ko­ran­ni­kol­le Fuengirolaan

Oululaiset Sami ja Kati Lassila ovat mukana Fuengirolan Kotikoulun välitunnilla Välimeren rantahiekalla. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 1.6.2019 18:32
Kati Valjus

Fuengirolan Kotikoulussa on meneillään yhdistetty lounas- ja välitunti. Se vietetään aina sään salliessa Välimeren rantahiekalla, vain kivenheiton päässä koulun tiloista. Ensin syödään eväät, sitten pelataan, leikitään tai vaikka pulahdetaan uimaan.

Kotikoulu on oululaisten Sami ja Kati Lassilan yritys, jonka toinen lukukausi on loppumaisillaan. Siitä on nyt melko tarkalleen kaksi vuotta, kun Sami ja Kati olivat pakkauspuuhissa. Omakotitalo Oulussa oli myyty ja edessä oli pysyvä muutto Aurinkorannikolle.

– Muutamaa vuotta aiemmin olimme tulleet tänne, kun itse olin virkavapaalla Kaukovainion koulusta ja työskentelin Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa. Kati oli hoitovapaalla työstään, luokanopettaja Sami Lassila kertoo.

Ulkomaille muutto oli ollut pariskunnan haavelistalla. Virkavapaata seurasi vielä opintovapaa. Espanjaan jääminen oli alkanut toden teolla kutkuttaa.

– Kaveri sitten heitti, että perustakaa oma koulu.

Siitä se ajatus lähti. Pariskunnan Irina-tytär oli neljänä päivänä viikossa kerhossa, ja noina aamuina Lassilat lähtivät aamulenkille ja pallottelivat ideaa omasta koulusta.

– Olemme aika rohkeita tyyppejä emmekä pelkää muutoksia. Oli selvää, että tämä mahdollisuus piti tutkia, Sami Lassila hymyilee.

Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun oli ja on pitkät jonot. Samanaikaisesti yhä useampi suomalainen työikäinen perhe toteuttaa lyhempiä tai pidempiä irtiottoja etelän aurinkoon, aivan kuten Lassilatkin aluksi.

– Alusta alkaen ajatuksena oli, että meidän koulumme olisi sellainen, johon on helppo tulla lyhyeksikin aikaa. Lyhin jakso on viikon, ja jotkut ovat kokonaisen lukukauden tai lukuvuoden, koulun hallinnosta vastaava Kati Lassila kertoo.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Luulimme tulevamme paratiisiin toisin kävi, kylmä kämppä, lämpötila talvella 10-18 asteen tietämiin vuorokaudessa, joulu/ helmikuu. Koiranpaskat ja kuset ja Suomalaiset ym. ulkolaiset kerjäläiset, jos haluat nähdä näitä tervetulemast Fuengirolaan. Ei paljon kiinnosta toista kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostan tuollaista irtiottoa suomalaisesta kateellisesta ja synkästä normielämästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas kun en ole sellaista havainnut! Kyllä se on jokaisen sisällä se, että arvostaako toista ja miten elämään suhtautuu. Ei tarvitse olla kateellinen, kun elää omaa elämää, eikä muiden ja muiden kustannuksella. Vapaus on hienointa Suomessa ja palvelut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida Fuengirolan rannoilta löytyä kristallinkirkasta vettä kuin pulloissa. Jokaisen sateen jälkeen uimarannoille jokiuomista virtaa kaikenlaista roinaa ja koiranpaskaa.Koirat kun ulkoilutetaan ja ulostetaan sateettomana aikana kuivissa joenuomissa jotka sateella sitten huuhtoo jätökset mereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätteet lilluu vähän kauempana kun viemäriputket menee siinä . Samoin se on Suomessakin että hulevedet ja ojat laskee jätteet veteen joka rannalla ja satamassa ja veneistä valuu öljyt naftat veteen . Eikä muovipussit ole ongelma vaan kun linnut vetää ne roskista maahan mistä tuuli vie ne veteen ja tuuli heittää niitä veneistä. Muovipullot kierrätetään myös Espanjassa. Vatsa täynnä syömään ohjeet onkin saatu jostain arabimaissa sitten ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viemäriputket voi mennäkin kauemmaksi mutta aallot tuo sinne lasketut jätökset rantaan,mutta mereen laskevien jokien suut ovat rannassa ja niitä on ainakin kolme jokea Fuengirolassa (yksi on linnan vieressä toinen kulkee Feeria-alueen vieressä osin katettuna ja kolmas Los Pakosiin menevän tien varressa.Pakosinmäen kyljessä on myös koirien ulkoiluhäkit aivan jokitörmällä jossa käy kymmeniä koiria joka päivä tyhjentämässä suolensa. Lähes kaikki tuotokset meneekin sateella jokeen ja siitä sitten mereen aivan uimarannan kohdalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Noin kannattaa tehdä heti kun tilaisuus tulee. Ei tänne verohullujen Suomeen kannata jäädä. Itsellä jo prosessi käynnissä ja kansalaisuus vaihtuu myös. Ei yllä vihaisen verokarhun koura sitten enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti ainakin Espanjassa odottaa oikea verokarhu joka kyllä perii veronsa myös Suomalaisilta vaikka väkisin.Eikä kysymyksessä ole enää 3% vero vaan huomattavasti korkeampi vero koska Espanja on ottanut käyttöön kovemman linja näille Suomalaisille jotka ovat sinne muuttanut/muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nosti veroja ainakin aurinkokoomus keräsi ääniä siellä sitten kävi huonontamaan asiakkaitten etuja. Kansanedustajan pitäisi edustaa kansaa eikä itseään .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Sami, Kati ja Irina. Elämä on elämistä varten. :-))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Lassilat! Oishan tuo ollut erihienoa käydä välkällä uimassa tropiikin lämpimässä kristallinkirkkaassa vedessä kuin tapella nujjuuttaa tai pelata kuulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

espanja on todella kaukana tropiikista
- ilmai, lämpö, kasvillisuus
- tuhansia kilometriä kauempana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Espanjassa voi olla puoli trooppinen ilmasto + 45 hellettä . Afrikassa on + 50 astetta kosteaa ilmaa missä on paljon hotelleja pyörittäviä eurooppalaisia. Esim.gambiassa on .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuhan sinne Espanjan "aurinkoon"pääsee oikein sisälle niin alkaa tulla ikävä takaisin Suomeen.Opettajillakin itsellään taitaa olla vielä paljon opittavaa että hankkivat "lähtötodistuksen"Espanjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä. Ei kannata kateellisten olla heti arvostelemassa rohkeampien valintoja. Lassilat kyllä tietävät mihin lähtivät, koska tuttu paikka.
Fuengirola on vain turistirysä, vaikka on kyllä laaja alue ja tuskin olen nähnyt siitä kuin murto-osan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

17.8.
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
17.8.
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
17.8.
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
17.8.
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
17.8.
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
17.8.
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17.8.
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image