Lap­si­per­hei­den suosima Kukka- ja eläinpuisto Escurial etsii jatkajaa – omistajat lopettamassa korkean ikänsä takia

Kukka- ja eläinpuisto Escurial Limingassa on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. KUVA: Laura Tauriainen
Kale! 21.7.2018 22:27
Laura Tauriainen

Lapsiperheiden suosiossa oleva Kukka- ja eläinpuisto Escurialin omistajat ovat korkean ikänsä takia lopettamassa jo 30 vuotta toiminnassa olleen puiston pitämisen.

– Olemme yllättyneet miten paljon väkeä nyt on käynyt, ja tästä kesästä tulee varmaan uramme paras tulos. Mutta minäkin olen jo 76-vuotias, Väinö Latvakoski huokaa ja toivoo pilke silmäkulmassa, että puistolle löytyisi joku tervejärkinen jatkaja.

Sitä toivoo varmasti moni muukin, sillä puistossa vallitsee lämminhenkinen ja kotoisa tunnelma. Limingassa sijaitsevassa Escurialissa on yli 50 eläinlajia ja yli 400 eläintä.

Kale! kävi Escurialissa arkipäivänä, jolloin jo puolen päivän aikaan paikalle oli saapunut yllättävän paljon porukkaa. Eläinpuisto on selvästi lapsiperheiden suosiossa, eikä ihme, sillä ovathan papukaijat, kilpikonnat ja lampaat pienten ihmisten mielestä kiinnostavaa katsottavaa.

Puistossa on monta paikkaa, jossa voi nauttia omia eväitä, ja keskellä puistoa on myös kahvila. Escurialiin pääsee näppärimmin omalla autolla, jolla matka Oulusta kestää puolisen tuntia.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Kävisi varmaan enemmänkin väkeä jos onnikka kulkisi sieltä ohi . Kas kun kaikilla ei ole omaa autoa .
Olen käynyt ja ihastuin. Kiva päivä retki paikka

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävijämäärä on täysin ilmoista kiinni! Onko yritys kannattava, sillä eläintenpitokulut ovat varmasti korkeat? Vai saako ne vähentää verotuksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entiseltä nimeltään paikka oli Vareksen eläinpuisto. Aika moni vielä nykyäänkin käyttää sitä nimeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Escurialilla ja Vareksen Eläinpuistolla ei ole mitään muuta yhteistä, kuin muutama eläin, jotka siirtyivät Escurialiin Vareksen eläintarhan loppumisen myötä,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päiväkodissa työskennellessäni käytiin lapsiryhmien kanssa usein siellä ja lisäksi omien lasten kanssa. Nyt olemne jo käyneet siellä lastenlasten kanssa. Aivan paras paikka lapsiperheille, juuri sopivan kokoinen ja ihmisläheinen paikka. Ei ole pilattu "liialla palvelulla". Toivottavasti löytyy uusi jatkaja ja sama linja säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ihana paikka käydä lasten kanssa, viihtyisivät vaikka koko päivän. Lämmin, hyvä tunnelma ja omia eväitä saa syödä. Kahvilasta kahvit ja jätskit aina haettu. Toivon todella, että paikka löytää arvoisensa jatkajat ja sama tunnelma säilyy. Nykyisille omistajille toivon hyvää jatkoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan et jatkaja löytyy. Paikka on huippu. Edullinen, eläimiä paljon ja näkee et voivat hyvin, lasten kanssa mukava viettää päivä tuolla :) omien eväiden syöminen iso plussa. Kiitos vaan pitäjälle! Teet hienoa työtä. Vois oulu mainostaa paikkaa enemmänkin koska paikka on yksi oulun parhaista käydä lasten kans.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan saisi enemmän mainostaa. Ikäni olen Oulun seudulla asunut ja vasta muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran Escurialissa kävin ja yllätyin, että näinkö hyvä paikka meillä on ollut tässä ihan vieressä eikä mitään ole tiedetty!
Jos ei paikallinen tiedä, niin entäpä turistit? Tuskin hekään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turistit kyllä tietää ainakin Ylivieskan kautta kulkevat, onhan siellä kyltit. Minä olen käynyt tuolla jo 90- luvulla, joten vika ei ole mainonnassa vaan ehkä siinä ettet ole ollut kiinnostunut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en ole Oululainen mutta käy siellä kyllä aika usein, mutta vasta nyt kuulen ensimmäistä kertaa koko paikasta. Ehkä tämä kertoo että mainonnassa olisi ollut parantamisen varaa. Helpoin ja halvin mainos taitaa olla kun kutsuu toimittajia kylään katsomaan toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on hoitaa markkinointi ja sitäpaitsi Escurial ei ole Oulussa, joten miksi senkään vuoksi Oulu sitä markkinoisi. Escurial on ollut esillä lehdissä useita kertoja, joten lukemalla paikallisia lehtiä voi seurata ympäristökuntien tapahtumia ja toimintaa..vinkvink.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida olla oululainen mitään osaa eikä arpaa escurialin suhteen. Puisto Limingan puolella.
Nykyinen omistaja voisi harkita vuokratyö toimintaa alueelle ellei sitten väkisin ole myyntiaikeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoria, ihania ja salskeita miehiä, mutta kukapa sitä on arvioimaan toisten omaa tuntemustaan. Aivan ihana paikka ja me jälkeläisten kanssa visiteerattu paikassa jo 25 vuotta😍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

23.8.
Tältä näytti ilmakitaransoiton MM-kisoissa vuonna 2019, voittaja tuli tällä kertaa Yhdysvalloista
23.8.
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
23.8.
Lumijokinen Elian Web hurjassa vauhdissa Ruotsissa – murskasi sekä oman ennätyksensä että Bergsåkerin rataennätyksen
23.8.
Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen
23.8.
Haikarat Lukijalta
23.8.
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
23.8.
Mika Nurmela oli Kaleva Cupin tähtijuniori 1983 – Video näyttää, kuinka tuleva ammattilainen ampui ratkaisevan rankkarin ylänurkkaan Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image