Lainakamera teki Lassi Karvosesta, 14, kuvaajan – nyt kuvia ihastellaan ympäri Suomea

Kesällä Lassi Karvonen pääsee ensimmäistä kertaa elämässään kuvaamaan hääjuhlat. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 10.6.2018 20:04 | Päivitetty 10.6.2018 22:51
Kalle Kvick

Kempeleestä kotoisin oleva Lassi Karvonen sai sedältään lainaksi kameran. Lainakameran sai hänet innostumaan valokuvaamisesta kaksi vuotta sitten. Nyt 14-vuotiaan Karvosen kuvia ihastellaan ympäri Suomea.

Nuoren miehen nettisivut ja sosiaalisen median tilit ovatkin täynnä toinen toistaan upeampia otoksia, jotka saavat ammattilaisetkin hieraisemaan silmiään.

Kempeleen kirkonkylän yhtenäiskoulussa peruskouluaan parhaillaan käyvä Karvonen kertoo, että hänen innostus valokuvaamiseen starttasi muutama vuosi sitten lainakameran ansiosta.

– Olin pitkään ihaillut muiden ottamia kuvia. Erilaiset luontokuvat näyttivät niin kivoilta, että halusin itsekin päästä kokeilemaan kuvaamista. Setäni lainasi minulle lopulta hänen kameraansa. Siitä se pikku hiljaa lähti etenemään, kuvailee Karvonen ensivaiheitaan kameran takaa.

Ensiaskeleet olivat, kuten monella muullakin, haasteita täynnä. Kameran säädöt olivat pienimuotoinen mysteeri. Halu oppia ja kehittyä johdatti nuoren miehen kuitenkin nopeasti erilaisille valokuvauskursseille.

– Kävin kansalaisopistolla kolme valokuvaamisen liittyvää kurssia, joista yhdessä opeteltiin kuvien käsittelyä erilaisilla ohjelmilla, esimerkiksi Photoshopilla.

Kuvatessaan Karvonen on erityisen tarkka valaistuksen ja luonnonvalon kanssa, vaikka kuvia pystyisikin myöhemmin korjailemaan. Onnistunut kuva vaatii lisäksi kykyä havainnoida ympärillä olevia asioita ja esineitä.

– Kannattaa aina kiinnittää huomiota sommitteluun. Se on äärimmäisen tärkeää kuvan onnistumisen kannalta, Karvonen opastaa.

Samalla hän kertoo, että hienoja otoksia ja onnistumisen tunteita voi helposti saavuttaa myös edullisimmilla kameroilla. Harrastuksen ottaessa tuulta alleen, voi välineistöä keräillä pikku hiljaa lisää.

– Totta kai, kameralla ja välineistöillä on jonkin verran vaikutusta valokuvaamisessa, mutta laadukas ja arvokas kamera ei kuitenkaan tee ihmistä hyväksi kuvaajaksi. Asetuksia on osattava käyttää oikein.

Kaleva.fi:ssä on julkaistu useita Lassi Karvosen kuvaamia kuvagallerioita. Aiheina ovat olleet muun muassa tubettajat Zeppelinissä, kansainväliset suurmarkkinat Oulussa ja vaalikampanjointia Rotuaarilla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Itse huomasin Lassin lahjakkuuden hänen (KeKin) pesisotteluissa ottamistaan kuvista. Nuorimies saa parempia otoksia kuin moni ammattilainen :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linkit Kalevan kuvagallerioihin löytyi kyllä.

Hienoja kuvia! Odotan mielenkiinnolla, millaisia hääkuvia hän ottaa. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
57
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
47
Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja - pääministeriltä kovasanainen tuomio
39
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
29
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
28
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
26
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Vaurauden esittelyn sijaan, varakas voi arvostaa omaa ja lähimmäistensä terveyttä niin paljon, että ostaa ison kalliin ... Lue lisää...
Motoman

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image