Kuu­des­luok­ka­lai­nen Eedla on pian monelle tuttu Vesa Rannan kuvaamasta musiik­ki­vi­deos­ta

Jännittävintä Intiassa on Eedla Agarwadekerin mukaan vapaana liikkuvat eläimet: koirat, kissat, lehmät, apinat ja riikinkukot. KUVA: Ester van Dam
Kale! 18.11.2018 12:39
Anna Pesonen-Smith

Eedla Agarwadeker, 12, käy peruskouluaan Myllytullin kuvataideluokalla ja tulee pian laajemmin tutuksi esiinnyttyään valmisteilla olevassa musiikkivideossa. Sitä on kuvattu Pikisaaressa, Hailuodossa, Kilpisjärvellä ja Norjan puolella.

Musiikkivideon kuvaa oululainen, työstään palkittu Vesa Ranta. Artistia ei voi toistaiseksi mainita, sillä kuvaukset jatkuvat edelleen. Eedla pääsi videoon yleisen haun kautta.

Eedlalla on kolme nuorempaa sisarusta, pienin heistä parin kuukauden ikäinen. Kaikki ovat syntyneet Suomessa. Hänen äitinsä on oululainen ja isänsä intialainen, kotoisin Goan Chaporasta.

Eedla suuntaa toiseen kotimaahansa, kun Suomessa kylmenee. Isä Premanand Agarwadeker pitää turistisesongin ajan ravintolaa suomalaisille tutussa lomakohteessa ja on tällöin työn puolesta kiireinen. Kesällä isän voi bongata puolestaan Oulun katukuvasta tai lasten harrastuksista.

– Olen viettänyt vain kolme joulua Suomessa. Yhdeksän kertaa olen odottanut joulupukin saapumista rannalla Intian Goassa, Eedla laskee äitinsä Matleena Kokon avustuksella.

Tänäkin jouluna Eedlan perhe nauttii jouluateriansa trooppisessa ilmastossa. Suomesta viemisiksi pakataan piparkakkuja, ruisleipää ja makeisia.

– Aika moni tykkää pipareista. Turkinpippurit polttavat mukavasti suuta kuin tuttu chili, Eedla kertoo intialaisen perhepiirinsä kokemuksista.

Toisinaan Goan rannalla törmää myös kuuluisiin filmitähtiin, kun maan suuren elokuvateollisuuden Bollywoodin uusia tuotantoja kuvataan. Eedla piti omasta musiikkivideokokemuksestaan sen verran, että menisi mukaan vastaavaan tuotantoon vielä uudelleenkin.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Meilläkin on aika paljon vapaasti liikkuvia eläimiä: muun muassa hirvet, peurat, kauriit, fasaanit, kissat ja porot. Ai niin, viimemainitut ovatkin töissä, autoja ja vakuutuskorvauksia pyydystämässä, ainakin Napapiirin eteläpuolella. Mutta Intiassapa ei taida yksikään eläin kuolla kahdesti, niinkuin usein poro Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää itsestäsi ja ajatuksistasi "sohvaeläinesittelijä".

Varsinaiseen artikkeliin: Mielenkiintoista ja tsemppiä osallisille - ja niin, Hyvää Joulureissua :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

75
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
36
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
31
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
23
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
23
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
21
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”
14
Hulevesilasku kolahtaa oululaisten kiinteistönomistajien postiluukkuihin jo maaliskuussa – Summat viime vuoden tasolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

271 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Eläkepäiville saattaa jysähtää myös tietoisuus, että maksat vuokraa esim. 500kk, toki 60% vuokralla asujista saavat asum... Lue lisää...
Onnen tyttö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image