Kolmen kovatasoisen kuoron laulaja Mikael Sipilä tavoittelee hyvää meininkiä ja haaveilee tasokkaasta lau­lu­yh­tyees­tä

Mikael Sipilä toivoo lauantaiksi kesäistä säätä Mannerheiminpuiston Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtumaan. KUVA: Ester van Dam
Kale! 1.9.2019 20:54
Anna Pesonen-Smith

Oululaistunut muusikko Mikael Sipilä, 30, kuuluu kahteen tunnettuun ja kovatasoiseen oululaiseen kuoroon, mieskuoro Pohjan Lauluun ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeiaan.

Musiikki ja kuorolaulu on hänelle vakava asia, mikä juontaa mahdollisesti Sipilän pitkän linjan opinnoista alalla.

– Ensin muutin Espoosta Tornioon ja valmistuin muusikoksi. Sitten saavuin Ouluun ja olen pätevöittänyt itseäni edelleen muusikkona ja säveltäjänä, minkä jälkeen siirryin musiikkikasvatuksen pariin, sanavalmis Sipilä kertoo.

Laaja-alaiset opinnot myös erottavat häntä monista muista kuorolauluharrastajista. Ammattikuorot ovat Suomessa ja maailmallakin harvinaisia.

– Toisaalta on vaikeampi nauttia, jos standardit ovat turhankin korkealla. Olennaista kuorolaulussa on myös yhteisöllisyys, ja jos meininki on hyvä, on kiva mennä harjoituksiin, Sipilä sanoo.

Lisäksi hän laulaa valtakunnallisessa Suomen Mieskuoroliiton edustuskuorossa Liiton Miehissä. Jylhä nimi pitää sisällään lahjakkaimpia mieskuorolaulajia ympäri Suomen. Kuoro kokoontuu yhteen harjoittelemaan intensiivisesti ja esiintymään samalla pari kertaa vuodessa Joutsenossa ja muualla eteläisessä osassa maata.

– Valtaosa Suomen mieskuoroista on tietyssä murrostilassa – puhutaan ukkoutumisesta. Kuoroihin voi olla vaikea saada uusia laulajia, sillä kilpailua on erilaisten harrastusten kesken. Onkohan mieskuoroilla sitten kalkkeutunut maine nuorten keskuudessa? Sipilä kysyy.

Sipilän haaveena on kuulua johonkin vahvasti toimintaansa sitoutuneeseen ja hyvään lauluyhtyeeseen. Sen hän voi joko koettaa löytää tai itse perustaa.

– Ei tarvitsisi olla mikään Rajaton tai Club for Five, vaan pienempikin riittäisi. Tarkoituksena olisi, että kaikki ovat saman asian äärellä ja tosissaan, yhtenä yksikkönä. Kyllä tämä olisi laulullinen haaveeni, Sipilä sanoo vielä.

Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma osana Mannerheiminpuiston avajaisia ja venetsialaisia lauantaina 31.8.2019 kello 15–22.30.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Onko Oulun tunnetuin kuoro kuitenkin Mieskuoro huutajat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image