Kale!

Kolmen kovatasoisen kuoron laulaja Mikael Sipilä tavoittelee hyvää meininkiä ja haaveilee tasokkaasta lau­lu­yh­tyees­tä

Mikael Sipilä toivoo lauantaiksi kesäistä säätä Mannerheiminpuiston Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtumaan. KUVA: Ester van Dam
Kale! 1.9.2019 20:54
Anna Pesonen-Smith

Oululaistunut muusikko Mikael Sipilä, 30, kuuluu kahteen tunnettuun ja kovatasoiseen oululaiseen kuoroon, mieskuoro Pohjan Lauluun ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeiaan.

Musiikki ja kuorolaulu on hänelle vakava asia, mikä juontaa mahdollisesti Sipilän pitkän linjan opinnoista alalla.

– Ensin muutin Espoosta Tornioon ja valmistuin muusikoksi. Sitten saavuin Ouluun ja olen pätevöittänyt itseäni edelleen muusikkona ja säveltäjänä, minkä jälkeen siirryin musiikkikasvatuksen pariin, sanavalmis Sipilä kertoo.

Laaja-alaiset opinnot myös erottavat häntä monista muista kuorolauluharrastajista. Ammattikuorot ovat Suomessa ja maailmallakin harvinaisia.

– Toisaalta on vaikeampi nauttia, jos standardit ovat turhankin korkealla. Olennaista kuorolaulussa on myös yhteisöllisyys, ja jos meininki on hyvä, on kiva mennä harjoituksiin, Sipilä sanoo.

Lisäksi hän laulaa valtakunnallisessa Suomen Mieskuoroliiton edustuskuorossa Liiton Miehissä. Jylhä nimi pitää sisällään lahjakkaimpia mieskuorolaulajia ympäri Suomen. Kuoro kokoontuu yhteen harjoittelemaan intensiivisesti ja esiintymään samalla pari kertaa vuodessa Joutsenossa ja muualla eteläisessä osassa maata.

– Valtaosa Suomen mieskuoroista on tietyssä murrostilassa – puhutaan ukkoutumisesta. Kuoroihin voi olla vaikea saada uusia laulajia, sillä kilpailua on erilaisten harrastusten kesken. Onkohan mieskuoroilla sitten kalkkeutunut maine nuorten keskuudessa? Sipilä kysyy.

Sipilän haaveena on kuulua johonkin vahvasti toimintaansa sitoutuneeseen ja hyvään lauluyhtyeeseen. Sen hän voi joko koettaa löytää tai itse perustaa.

– Ei tarvitsisi olla mikään Rajaton tai Club for Five, vaan pienempikin riittäisi. Tarkoituksena olisi, että kaikki ovat saman asian äärellä ja tosissaan, yhtenä yksikkönä. Kyllä tämä olisi laulullinen haaveeni, Sipilä sanoo vielä.

Nuotin vieressä on tilaa -kuorotapahtuma osana Mannerheiminpuiston avajaisia ja venetsialaisia lauantaina 31.8.2019 kello 15–22.30.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Onko Oulun tunnetuin kuoro kuitenkin Mieskuoro huutajat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Voimakas tuuli on kaatanut puita ja katkonut sähköjä – vesi nousi teille useissa paikoissa
189
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
70
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image