Kiimingin Kiekko-Pojat tarjoaa jääkiekkoa kaikille halukkaille special hockey -joukkueessa

Muutettuaan Raahesta Ouluun Jarno Hemmilä siirtyi pelaamaan special hockeytä Kiimingin Kiekko-Poikien riveihin. KUVA: Ester van Dam
Kale! 10.11.2017 21:06
Anna-Tuulia Hautala

Jääkiekkoinnostus ei katso ikää, sukupuolta tai vammoja. Kiimingin Kiekko-Pojissa pääsee pelaamaan special hockeyta kuka vain, joka pysyy luistimien päällä.

Kun Jarno Hemmilä kuuli joukkueen perustamisesta pari vuotta sitten, hän otti heti yhteyttä seuran puheenjohtajaan ja alkoi myös vinkkailla kavereilleen uudesta joukkueesta. Jarno Hemmila pelaa nykyisin seniorijoukkueessa.

– Seura järjesti lisäksi harjoittelujäitä. Porukka innostui hyvin mukaan, Hemmilän äiti Päivi Törmänen kertoo.

Aluksi kaiken ikäiset harrastajat pelasivat samassa joukkueessa. Tänä syksynä porukka jaettiin junioreihin ja senioreihin. Jako helpottaa treenaamista.

– Kun kaikki pelasivat samassa joukkueessa, en uskaltanut pelata täysillä, Hemmilä selittää.

Junioreissa pelaavat alle 18-vuotiaat lapset, senioreissa täysi-ikäiset. Senioreissa ei ole yläikärajaa. Myös yksi 13-vuotias mahtuu senioreiden joukkoon.

Hemmilä ajautui jääkiekon pariin 10-11-vuotiaana. Hän innostui lajista saman tien.

– Tämä on mielenkiintoinen, mutta vaarallinen laji.

Hän on loukannut itsensä monesti kiekkoillessa, mutta kiikkuu jo seuraavissa harjoituksissa kaukalon laidalla kannustamassa muita.

Hemmilä pelasi kaksi kautta Raahessa normaalijoukkueessa. Harrastus loppui siltä erää Ouluun muuton myötä. Syynä olivat junnupelaajien kovat vaatimukset.

– Päivittäiset treenit ovat erityislasten jaksamisen kannalta sula mahdottomuus. Monilla on myös tukitoimia, kuten terapiaa, joihin tarvitaan aikaa, Törmänen kertoo.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Maksujen suuruus ei tässä pitäisi olla ongelma. Maksut kattaa mm. jäähallivuorot + muut harjoitukset. Välineiden hankinnassakin neuvotaan ja autetaan. Joukkueenjohtaja, valmentajan ja muu valmennustiimi ammattitasoa - lisäksi tukijoukoissa hyvää porukkaa! Valmentaja suunnittelee harjoitukset ennakkoon jne. Kaikki pelaajat kehittyneet valtavasti. Kevään turnausta odotellaan.... vielä ehtii hyvin mukaan ja oma osaaminen kyllä karttuu harjoittelun myötä. Kiimingin Kiekko-Pojille mukanaolosta iso kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa toimintaa. Hyvä, että erityisnuorille järjestetään liikuntatoimintaa. Mahdollisuus muuhunkin kuin passiiviseen oleskeluun television ja pelikonsolien äärellä. Tekemisen ilo loistaa kuvankin nuoren miehen kasvoilla! Tsemppiä nuoreen elämääsi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko maksaa? Ja jos on edullista niin olisi hienoa saada Ouluunkin tälläistä toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkemmin sanottuna toiminta keskittyy Jäälihalliin. Oulun keskustan alueelle ei vastaavaa toimintaa tule ikinä olemaan koska kärpät ei tule antamaan yhtään jäävuoroa special käyttöön. Käyhkölle isot peukut !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

96
Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa
87
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen
81
Oulun kaupunki: Torihotellin rakentamisvelvollisuusaikaan haettava jatkoaikaa
50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
46
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
44
Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin
43
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image