Kiekkoliigan nuorin eläkeläinen Janne Käyhkö ei ehtinyt pelata yhtään ottelua, kun auto-onnettomuus katkaisi uran

Janne Käyhkö pyrkii olemaan malliesimerkki nuorille kiekkoilijoille jokaisena harjoituspäivänä. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 21.1.2018 20:31
Kalle Kvick

Oululainen Janne Käyhkö eli 2000-luvun alussa omaa unelmaansa. Hän oli saamassa liigasopimuksen Porien Ässien edustusjoukkueeseen. Yhtenä syyskuisena iltana unelma äkisti murtui.

– Olimme tulossa autolla sukulaisten luota pelikaverini kanssa. Luvialla auto lähti kuskin käsistä ja päätyi suoraan puuhun, Käyhkö muistelee.

Onnettomuuden jälkeen Käyhkö makasi yli kuukauden sairaalassa tajuttomana. Hän sanookin ironisesti olevansa kiekkoliigan nuorin eläkeläinen ilman yhtäkään pelattua ottelua.

– Päivälleen neljä kuukautta vietin sairaalassa, kolmesta kuukaudesta en muista mitään. Diagnoosina oli todella vakava aivovamma, Käyhkö kertoo.

Alkoi kuntoutus, jossa avuksi tuli hyvä fyysinen kunto ja vahva tahdonvoima.

Nyt Käyhkö toimii Kiimingin Kiekkopoikien special hockey-joukkueen valmentajana. Joukkue koostuu eri-ikäisistä erityislapsista ja -nuorista. Vaikka harrastajilla on eriasteisia kehitysvammoja sekä käytös- ja tarkkaavaisuushäiriöitä, ne unohtuvat viimeistään kentällä.

– Lapset saavat ylpeästi harrastaa jääkiekkoa. Kertoa koulussa kavereille maaleistaan ja onnistumisistaan. Se on meidän pelaajille hyvin tärkeää.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa työtä ja vaikka joku joukotouko vähättelee joukkuepelien tasoa Suomessa, niin mitäpä siitä, se on hänen mielipiteensä. Joukkuepeleissä joka tapauksessa on mukana valtava määrä nuoria ja tämä toiminta erilaisten nuorten kanssa on rikasta ja varmasti maailman huippuluokkaa. Ja missäs ovatkaan kasvaneet ne pelaajat, jotka ovat voittaneet mestaruuksia ja mitaleja Suomelle arvokisoissa? Aivan samoissa joukkueissa! Joukotouko saisi katsoa peiliin ja keskittyä olennaiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonkohan yhteiskunta ja/tai yritykset tukevat tätä toimintaa? Näkyvyyttähän sillä ei saa, mutta ehkä sillä saisi tilalle jotain muuta, henkistä hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hattua nostan sinulle ! Vaatii rohkeutta ja paljon niin henkistä kuin fyysistä voimaa päästä taas "ns;normaalien! kanssa yhteiskuntaan ja vielä tehdä hyvää muillekkin kanssa ihmisille tätä tämä maa tarvitsisi lisää kun näyttää että kaikki voimavarat ja varat käytetään ulkomaalaisiin???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jääkiekkö niin marginalia harrastus.jalkapallo kansanvälinen.liiga varsinkin tasotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
69
Pääministeri Sipilä vahvisti Suomenmaalle: Eduskuntavaaleissa ehdolla edelleen Oulun vaalipiirissä
68
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
56
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
50
Poliisi löysi kerrostalosta Oulun keskustassa peräti 14 varastettua pyörää, kolme miestä otettiin kiinni – "Käynnissä varkausbuumi"
46
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
32
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image