Kempeleen Köykkyri potkaisee vauhtia alamäkeen kohti nuo­ren­nus­leik­kaus­ta

Kempeleen Köykkyrissä on avattu alamäkiluistelurata.
Kale! 27.1.2018 19:52
Juho Karjalainen

Kempeleen Köykkyrin laskettelurinne uudistuu kovaa vauhtia. Uudistusta työstää Kempeleen Pyrinnön urheiluseuraan perustettu uusi jaos nimeltä KemPy Xtreme.

Sen puheenjohtaja oululainen Petri Huurinainen kertoo, että jaos syntyi, kun hän ehdotti alamäkiluisteluradan rakentamista. Köykkyrin uutuutena alamäkiluistelun lisäksi on myös lumilautailu. Myöhemmin suunnitelmissa on alamäkipyöräily sekä Suomen ensimmäinen signeerattu skeittiparkki.

- Signeeratun skeittiparkin keulakuvana on ammattilainen ja parkki signeerataan hänen nimiinsä, Toppilassa koko ikänsä asunut Huurinainen kertoo.

Kokenut alamäkiluistelija Joonas Alanikula on ollut mukana Köykkyrin alamäkiluisteluradan rakentamisessa alusta lähtien. Hän on päässyt luistelemaan Köykkyrin rinnettä alas jo kymmenisen kertaa. Rataa pitää kuitenkin yhä parannella.

- Vielä kun korotetaan vähän hyppyreitä, niin saadaan vauhtia lisää, Alanikula suunnittelee.

Kempeleen Pyrinnön Xtreme-jaoston puheenjohtaja Petri Huurinainen (vas.) ja Joonas Alanikula paiskivat hommia Köykkyrin alamäkiluisteluradalla, joka on määrä avata yleisölle 17. helmikuuta mennessä. KUVA: Ester van Dam

Alamäkiluistelurata jakautuu kahteen osaan. Yläosa on jyrkempi ja siellä tulee suurin vauhti. Alaosa on taas loivempi, mutta teknisempi vaativampi ja se sisältää hyppyjä ja kumpuja.

- Yläosa antaa täyden adrenaliinin ja sitten ensimmäisen pudotuksen jälkeen siitä voi tulla alas käytännössä kuka tahansa, Huurinainen toteaa.

Alanikulan mukaan alamäkiluistelua varten riittää normaali luistelutaito. Hypyissä väsyvät ensimmäisenä polvet. Vauhti tulee olemaan nopeimmillaan Huurinaisen mukaan noin 50-60 kilometriä tunnissa.

- Loppujen lopuksi jokainen itse määrittelee vauhdin, Alanikula täsmentää.

Alamäkiluistelurata on määrä avata yleisölle 17.2. mennessä. Luistimien lisäksi radalle sopivat jääkiekko- tai motocross-varusteet. Kasvot suojaava kypärä on myös ehdoton varuste. 

Tunti alamäkiluistelua maksaa kaksi euroa. Radalle pääsee aina kun rinteen hissi pyörii.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä asia että liikuntapaikkoja kehitetään. Mutta vähemmän hyvä muoti tuollaisten mitäänsanomattomien nimien keksiminen suomalaisille asioille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa .oikea toimintatapa ottaa käyttäjät mukaan suunitteluun ja toteutukseen.
Hyvä Kempele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image