Kempeleen Köykkyri potkaisee vauhtia alamäkeen kohti nuo­ren­nus­leik­kaus­ta

Kempeleen Köykkyrissä on avattu alamäkiluistelurata.
Kale! 27.1.2018 19:52
Juho Karjalainen

Kempeleen Köykkyrin laskettelurinne uudistuu kovaa vauhtia. Uudistusta työstää Kempeleen Pyrinnön urheiluseuraan perustettu uusi jaos nimeltä KemPy Xtreme.

Sen puheenjohtaja oululainen Petri Huurinainen kertoo, että jaos syntyi, kun hän ehdotti alamäkiluisteluradan rakentamista. Köykkyrin uutuutena alamäkiluistelun lisäksi on myös lumilautailu. Myöhemmin suunnitelmissa on alamäkipyöräily sekä Suomen ensimmäinen signeerattu skeittiparkki.

- Signeeratun skeittiparkin keulakuvana on ammattilainen ja parkki signeerataan hänen nimiinsä, Toppilassa koko ikänsä asunut Huurinainen kertoo.

Kokenut alamäkiluistelija Joonas Alanikula on ollut mukana Köykkyrin alamäkiluisteluradan rakentamisessa alusta lähtien. Hän on päässyt luistelemaan Köykkyrin rinnettä alas jo kymmenisen kertaa. Rataa pitää kuitenkin yhä parannella.

- Vielä kun korotetaan vähän hyppyreitä, niin saadaan vauhtia lisää, Alanikula suunnittelee.

Kempeleen Pyrinnön Xtreme-jaoston puheenjohtaja Petri Huurinainen (vas.) ja Joonas Alanikula paiskivat hommia Köykkyrin alamäkiluisteluradalla, joka on määrä avata yleisölle 17. helmikuuta mennessä. KUVA: Ester van Dam

Alamäkiluistelurata jakautuu kahteen osaan. Yläosa on jyrkempi ja siellä tulee suurin vauhti. Alaosa on taas loivempi, mutta teknisempi vaativampi ja se sisältää hyppyjä ja kumpuja.

- Yläosa antaa täyden adrenaliinin ja sitten ensimmäisen pudotuksen jälkeen siitä voi tulla alas käytännössä kuka tahansa, Huurinainen toteaa.

Alanikulan mukaan alamäkiluistelua varten riittää normaali luistelutaito. Hypyissä väsyvät ensimmäisenä polvet. Vauhti tulee olemaan nopeimmillaan Huurinaisen mukaan noin 50-60 kilometriä tunnissa.

- Loppujen lopuksi jokainen itse määrittelee vauhdin, Alanikula täsmentää.

Alamäkiluistelurata on määrä avata yleisölle 17.2. mennessä. Luistimien lisäksi radalle sopivat jääkiekko- tai motocross-varusteet. Kasvot suojaava kypärä on myös ehdoton varuste. 

Tunti alamäkiluistelua maksaa kaksi euroa. Radalle pääsee aina kun rinteen hissi pyörii.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä asia että liikuntapaikkoja kehitetään. Mutta vähemmän hyvä muoti tuollaisten mitäänsanomattomien nimien keksiminen suomalaisille asioille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa .oikea toimintatapa ottaa käyttäjät mukaan suunitteluun ja toteutukseen.
Hyvä Kempele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:15
Linnanmaalaisen päiväkodin pihalla tulipalo – jo toinen kahden päivän sisällä
18:11
Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustan puheenjohtajakisaan osallistumista, mikäli muita ehdokkaita ei ilmaannu
18:00
Oululainen nuori telinevoimistelija aloitti harjoittelun jälkijunassa ja nousi ahkeruudellaan arvokisatason urheilijaksi – "Innolla odotan ensimmäisiä MM-kisoja" Tilaajille
17:54
Alle 15-vuotiaita lapsia epäillään Mikkelin koulupalon sytyttämisestä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten lasten leikki johti koulun palamiseen
17:31
Kaksi tuomiota Sunny Car Center -vyyhdistä – Markku Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa
17:30
EU:n nimitysruletti pyörähtää käyntiin tänään – huippukokous yrittää löytää nimet huippuvirkoihin
17:29
Kilometrejä pitkä öljypäästö Itämerellä – aiheuttajaa selvitetään
77
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
50
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
30
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
25
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
23
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
19
Pääministeri Rinne HS:lle: Suomalaislääkärin mukaan olisin kuollut, jos minut olisi herätetty Espanjassa
14
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.
Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 20 m/s.
UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

Piippopaksupää
/honen

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

100 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Kerro yksikin parempi maa? Lue lisää...
Mc

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image