Ke­mi­läis­läh­töi­sen Tommi Ylimäisen stand up -huumori on kekseliästä, hervotonta ja paikoin jopa absurdia

Stand up -klubit ovat Tommi Ylimäisen mielestä ehdottomasti esiintyjälle helpompia kuin yksityistilaisuudet. ”Klubille yleisö on tullut varta vasten ja on tarkoituksenmukaisessa mielentilassa." KUVA: Ester van Dam
Kale! 31.5.2019 21:31
Anna Pesonen-Smith

Oululaistunut stand up -koomikko Tommi Ylimäinen nappaa vitsinsä tavallisesta elämästä, mutta värittely nostaa tarinat uuteen ulottuvuuteen.

– Tuut aukion reunalle, ootat pari minuuttia, niin siinä noin sadan metrin päässä pitäisi näkyä valakonen jänis. Jos siellä jostakin syystä on musta jänis, soita mulle, se on v...n vaarallinen, juttelee stand up -koomikko Tommi Ylimäinen netin videopätkässä ”Oudot reittiohjeet”.

Lisäksi netistä löytyy Ylimäisen stand up -videotallenteita homoista jääkiekkoilijoista ja kiroilemisesta ruotsiksi. Kuinka olisi edes mahdollista käyttää voimasanoja tarkoituksenmukaisesti naapurikielellä, kun ne kaikki kuulostavat Ikean moduulisohvien nimiltä?

Ylimäisen suustaan suoltama huumori on kekseliästä, hervotonta ja paikoittain – kuten oudoissa reittiohjeissa – jopa absurdia. Ihan kuin seuraisi David Lynchin luomasta Twin Peaks -televisiosarjasta jalostettua parodiaa.

– Joskus ajatus voi viritä lehtijutusta tai jostain tilanteesta. Kuuntelen musiikkia sekä podcasteja ja katson leffoja. Uutisia seuraan jo käsikirjoitustöiden puolesta, Noin viikon studio -sarjan sisältöä tekevä Ylimäinen luettelee.

Ylimäinen on syntynyt Kemissä, mutta muutti sieltä Ouluun kuusi vuotta sitten. Hän on valmistunut tradenomiksi – nyt opinnoista on hyötyä esimerkiksi omassa kirjanpidossa.

Stand upin seuraaminen alkoi 15-vuotiaana netin kautta. Siinä vaiheessa amerikkalaisten koomikoiden tuotantoa oli jo ladattu kaiken kansan katsottavaksi.

– Armeijan kotiutumisjuhlassa esiintyi Arimo Mustonen, jonka vitseille nauroin ja samalla näin että lähempääkin löytyy koomikoita. Sitä kautta alkoi valveutuminen kotimaisen huumorin osalta.

Kun stand up alkoi kiinnostaa Ylimäistä aiempaa vahvemmin, hän näki Oulussa mahdollisuuden lähteä sen pariin. Samalla työnäkymät paranivat.

– Olen edelleen tyytyväinen,  että muutin tänne. Oulu on tarpeeksi iso kaupunki olematta hektinen, kuten Helsinki. Ison kaupungin palvelut löytyvät, ja luonto on lähellä. Balanssi on minusta hyvä, Ylimäinen arvioi.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image