Kalen! kalluppi: Tykkääkkö nää murraaleista?

Andrew Hemin työ toistaa syksyn värejä.
Kale! 13.9.2018 7:00
Kale!

Oulun tuorein muraali on yhdysvaltalaisen taiteilijan Andrew Hemin työ, joka peittää kerrostalon päätyseinän Ratakadun ja Kainuuntien kulmauksessa. Kale! kysyy kallupissaan, tykkääkkö nää murraaleista.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Tuo muraali on ihan väärässä paikassa. Talon toinen pääty olisi paljon parempi ja näkyvämpi paikka. Tuo kuva ei näy mihinkään muualle kui ratakadulla liikennevaloissa pysähtyneelle autoilijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin kehitystaso mitataan murraaleilla. Paleo-, meso- ja neoliittisten kivikausien ihmisistä fiksuimmat tekivät jälkipolville säilyneitä kalliomurraaleita, jotka ovat nyt matkailukohteita, ellei naapurin raggarit ole niitä joskus takavuosina teheneet. Antiikin Niilin varrelle tehtiin murraaleita, sammoin Rooman keisarikuntaan ja muihin maaliman keskuksiin. Amerikassa tagit ja graffitit tuli muotiin sotien välillä ja viimeistään sotien jäläkeen. Nyt Ouluunkin on rantautunu niin graffitit, tagit ja murraalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onhan ne komioita. Ite en semmosta ossais tehä. No ainahan sitä tietenki vaikka kirkkovenneen piirtäs mutta pienemmän. Komia ois kyllä iso kirkkovenneen kuva teatterin kylesä. Eikö vaa oliski? Kun sitä kulttuuripääkaupunkiaki haetaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveä nimitys tuo "muraali" kauniille seinäkuvalle. Sanon itse että tä.ähän on sellaisesta. Hyvä, mutta puhutaan suomea, kun Suomessa ollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seinämaalaus (myös muraali, latinan sanasta murus 'muuri, valli') maalataan seinään, kattoon tai muuhun pysyvään rakenteeseen.

Mikä siinä on niin hirveää?

Moni valittaa graffiteista ja sotkee ne rumiin töhryihin tietämättä mitään koko graffiteista tai hip-hop kulttuurin historiasta, samanlailla graffiti on ilmaisu keino ja monesti ainakin ulkomailla näillä graffiteilla on sanomakin, sitäpaitsi valittajat ei tunnu valittavan sitten kun joku tekee erittäin hienoja graffiteja luvan kanssa seinään, kyllä graffitien tekijät ovat järkevämpiä kuin ne rikkaat pellet jotka maksaa siniseksi maalatusta taulusta 10 miljoonaa koska siinä on tietyn nimekkään taiteilijan nimi, tuo on kaukana taiteesta ja kun miettii miten osa joutuu taistelemaan elämässään eikä ole rahaa niin joku haaskaa tollaseen ison rahan ihan vaan esittääkseen että on muka parempi kuin muut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkääminen on lievä sana, rakastan. Siis niitä joiden teema muu kuin poliittinen.
Ne ovat muuten hyvänä apuna kun neuvoo jollekin reittiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei voi käyttää oikeaa suomenkielistä ilmaisua? Seinämaalaus kuulostaa paljon paremmalta. Kai edes sanomalehden toimittaja voisi vähän arvostaa äidinkieltään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni muraali on suorastaan surkea.Niitä kun vuosikaudet tuijottaa vaihtaa mielellään kulkureittejään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuokin uusin minkä maalasivat mennä viikolla on tumma ja puitten takana lähinnä ahistava koko tekele.Paras ollut se joka oli entisen järkän päädyssä jossa mies ja nainen seiso vastakkain syntymäasussaan,varsinkin sitä naispuolta tuli enempi kateltua kun nuo alostomat miehet ei vielä oikein isommin kiinnosta:-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu muraalin aiheesta! Toivottavasti aihe valitaan aina taiteilijan ja Oulun visuaalisesta identiteetistä ja muraaleista vastaavan julkisivulautakunnan ja heitä avustavan konsulttitoimiston kanssa! Näin saadaan yhtenäinen Oulun ilme ! On hyvä konsultoida myös Oulun pohjamaaleista vastaavaa osastoa, jotta muraali pysyy alustassaan kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaiset tummasävyiset muraalit voisi kokonaan jättää tekemättä, ne vain synkistävät maisemaa. Paljon kirkkaita värejä ja iloa maalauksiin, niin se piristää maisemaa. Olin kesällä ulkomailla ja hotellimme seinään oli maalattu muraali, jossa oli kuvattu paikallista luontoa ( lintuja ja kasvillisuutta) upein värein ja joka aamu kun menimme aamiaiselle ja näimme maalauksen, niin sitä oli kiva katsella, vaikka maailmalla käytetäänkin värejä muutenkin enemmän, kuin täällä suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän muraaleista.

Ehdottaisinkin Oulun kaupunginteatteria seuraavan suuren muraalin paikaksi. Sen julkisivussa käytetty tympeä harmaa betoni oikein huutaa muraalia. Se voisi rakennusta kummasti piristää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaan teatterin kun maalaisi kokonaan muraalin peittoon niin olisi kiinnostava. Tietenkin kaunis sellainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image