Kalen! kalluppi: Tykkääkkö nää murraaleista?

Andrew Hemin työ toistaa syksyn värejä.
Kale! 13.9.2018 7:00
Kale!

Oulun tuorein muraali on yhdysvaltalaisen taiteilijan Andrew Hemin työ, joka peittää kerrostalon päätyseinän Ratakadun ja Kainuuntien kulmauksessa. Kale! kysyy kallupissaan, tykkääkkö nää murraaleista.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Tuo muraali on ihan väärässä paikassa. Talon toinen pääty olisi paljon parempi ja näkyvämpi paikka. Tuo kuva ei näy mihinkään muualle kui ratakadulla liikennevaloissa pysähtyneelle autoilijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin kehitystaso mitataan murraaleilla. Paleo-, meso- ja neoliittisten kivikausien ihmisistä fiksuimmat tekivät jälkipolville säilyneitä kalliomurraaleita, jotka ovat nyt matkailukohteita, ellei naapurin raggarit ole niitä joskus takavuosina teheneet. Antiikin Niilin varrelle tehtiin murraaleita, sammoin Rooman keisarikuntaan ja muihin maaliman keskuksiin. Amerikassa tagit ja graffitit tuli muotiin sotien välillä ja viimeistään sotien jäläkeen. Nyt Ouluunkin on rantautunu niin graffitit, tagit ja murraalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onhan ne komioita. Ite en semmosta ossais tehä. No ainahan sitä tietenki vaikka kirkkovenneen piirtäs mutta pienemmän. Komia ois kyllä iso kirkkovenneen kuva teatterin kylesä. Eikö vaa oliski? Kun sitä kulttuuripääkaupunkiaki haetaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveä nimitys tuo "muraali" kauniille seinäkuvalle. Sanon itse että tä.ähän on sellaisesta. Hyvä, mutta puhutaan suomea, kun Suomessa ollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seinämaalaus (myös muraali, latinan sanasta murus 'muuri, valli') maalataan seinään, kattoon tai muuhun pysyvään rakenteeseen.

Mikä siinä on niin hirveää?

Moni valittaa graffiteista ja sotkee ne rumiin töhryihin tietämättä mitään koko graffiteista tai hip-hop kulttuurin historiasta, samanlailla graffiti on ilmaisu keino ja monesti ainakin ulkomailla näillä graffiteilla on sanomakin, sitäpaitsi valittajat ei tunnu valittavan sitten kun joku tekee erittäin hienoja graffiteja luvan kanssa seinään, kyllä graffitien tekijät ovat järkevämpiä kuin ne rikkaat pellet jotka maksaa siniseksi maalatusta taulusta 10 miljoonaa koska siinä on tietyn nimekkään taiteilijan nimi, tuo on kaukana taiteesta ja kun miettii miten osa joutuu taistelemaan elämässään eikä ole rahaa niin joku haaskaa tollaseen ison rahan ihan vaan esittääkseen että on muka parempi kuin muut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkääminen on lievä sana, rakastan. Siis niitä joiden teema muu kuin poliittinen.
Ne ovat muuten hyvänä apuna kun neuvoo jollekin reittiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei voi käyttää oikeaa suomenkielistä ilmaisua? Seinämaalaus kuulostaa paljon paremmalta. Kai edes sanomalehden toimittaja voisi vähän arvostaa äidinkieltään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni muraali on suorastaan surkea.Niitä kun vuosikaudet tuijottaa vaihtaa mielellään kulkureittejään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuokin uusin minkä maalasivat mennä viikolla on tumma ja puitten takana lähinnä ahistava koko tekele.Paras ollut se joka oli entisen järkän päädyssä jossa mies ja nainen seiso vastakkain syntymäasussaan,varsinkin sitä naispuolta tuli enempi kateltua kun nuo alostomat miehet ei vielä oikein isommin kiinnosta:-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu muraalin aiheesta! Toivottavasti aihe valitaan aina taiteilijan ja Oulun visuaalisesta identiteetistä ja muraaleista vastaavan julkisivulautakunnan ja heitä avustavan konsulttitoimiston kanssa! Näin saadaan yhtenäinen Oulun ilme ! On hyvä konsultoida myös Oulun pohjamaaleista vastaavaa osastoa, jotta muraali pysyy alustassaan kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaiset tummasävyiset muraalit voisi kokonaan jättää tekemättä, ne vain synkistävät maisemaa. Paljon kirkkaita värejä ja iloa maalauksiin, niin se piristää maisemaa. Olin kesällä ulkomailla ja hotellimme seinään oli maalattu muraali, jossa oli kuvattu paikallista luontoa ( lintuja ja kasvillisuutta) upein värein ja joka aamu kun menimme aamiaiselle ja näimme maalauksen, niin sitä oli kiva katsella, vaikka maailmalla käytetäänkin värejä muutenkin enemmän, kuin täällä suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän muraaleista.

Ehdottaisinkin Oulun kaupunginteatteria seuraavan suuren muraalin paikaksi. Sen julkisivussa käytetty tympeä harmaa betoni oikein huutaa muraalia. Se voisi rakennusta kummasti piristää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaan teatterin kun maalaisi kokonaan muraalin peittoon niin olisi kiinnostava. Tietenkin kaunis sellainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
123
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
29
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
26
Flunssapöpö iski nyt Jussi Jokiseen, Lasu ja Koblizek pelikunnossa – Kärpät pelaa viikonvaihteessa Itä-Suomessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image