Kalen! kalluppi: Tippaleipää vai munkkia?

Kale! kyselee, maistuuko vappuna tippaleipä vai munkki. KUVA: Arkisto
Kale! 25.4.2019 7:00
Kale!

Vappuna ihminen on vaikeiden valintojen äärellä. On valittava, viettääkö työläisten vai opiskelijoiden vappua. On osattava päättää, juoko simansa rusinoilla vai ilman. Kale! kysyy kallupissaan, maistuuko tippaleipä vai munkki.

MAINOS

Kommentoi

Lapsena saatiin ihania pehmeitä tippaleipiä Keski-Suomessa. En ole koskaan täällä pohjoisessa saanut enää kuin kuivia kovia tippaleipiä. Siksi isäni lähettää vieläkin minulle tuoreita Keski-Suomesta....voi miten hyviä ne ovat ja minulla ne kuuluu ehdottomasti vappuun kuten sima!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niin munkkia kuin tippaleipääkään, vaan simmaa ja pottusallaattia nakkareiden ja satöbriäändin sekä muuta terveysapetta tri Uuno Turhapuuron ja Tri Tolokun resehtien mukkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tein oikean munkkitaikinan, jonka nostatin hiivalla kahteen kertaan. Ensimmäisen nostatuksen jälkeen pyörittelin taikinan pyöreiksi palleroiksi, jotka laitoin liinan alle nousemaan. Kun pallerot olivat nousseet, paistoin ne öljyssä - mutta en liian kypsiksi. Munkit jäivät keskeltä ihanan kosteiksi, melkein taikinaiseksi. Pyörittelin ne vielä sokerissa. Ja voi että oli hyvvää. Juuri paistetut munkit ovat aivan parhaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran oli kyläpaikassa tarjolla ihanan näköisiä munkkeja. Otin ja puraisin....siinä sitä yritin näytellä nautinnoksi, vaikka oikeasti yritin estää yökkimistä. Kyllä pitää kypsää munkin olla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sima on just tehty ja nyt vaan pitää ostaa ne munkit.Onneksi on tiedossa hyvä leipuri jolta saa ostaa niitä kun itse en osaa niin hyviä tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iliman muuta munkkia. Tuore munkki on tojella hyvvää, mutta pitää syyvä kohtuullisesti, ettei tuu ähkyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ainaki tykkään syyä munkkia. Sellasta rinkulamunkkia jossa on palijo sokeria. Sen vaan pittää olla tuoretta, samana päivänä leivottua, ei vanahaa. Ja simmaa tietenki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tippaleivät ja rosetit on sellaista murustelua. Itsetehdyt munkit ja donitsit 👌

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
53
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
47
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image