Kalen! kalluppi: Saikko nää lunssan?

Kalea! kiinnostaa, saikko nää lunssan. KUVA: Arkisto
Kale! 21.2.2019 7:00
Kale!

Elämme tautista aikaa. Liikkeellä on tavallisen flunssan lisäksi myös influenssaa, johon sairastuneet ovat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja yhteispäivystyksen. Kale! kysyy kallupissaan, saikko nää lunssan.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Eipä ole ollut kuumetta ku viimeksi vuonna 1982, kun olin armeijassa. Silloin nousi 37,4 asteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä tavallinen pulliainen oikein lunssalla mittää tee, korkeintaa saa vähä rokulia ja sekin iliman katetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helmi talven loppukuu iliman kunnon flunssan poikasta on kuin laskiaisen hernekeitto iliman herneitä ja possun etuselekää ja lapaluuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivossa on hyvä elää tuumii lapatossu tai leveä heisimadon toukka, liekköhän flunssa viruksella samat ajatukset kuin Kaurismäki 1 tai 2 Toivon tuolla puolen elokuvissa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3 helppoa ja tehokasta tapaa välttää flunssat ym. tartuntataudit: 1) käsien pesu, 2) käsien pesu ja 3) käsien pesu. Puhutaan siis pesemisesta, ei vedellä lirauttamisesta. Siis saippua, lämmin vesi ja kuivaaminen puhtaaseen pyyhkeeseen tai käsipyyhepaperiin. Tieteellisesti todistettu konsti (ja käytännössä omakohtaisesti testattu). Käsihygienian lisäksi tartuntavaaraa laskee immuunijärjestelmän vahvistaminen syömällä paljon marjoja, ravintolisänä voi ottaa sinkkiä, ja juomalla inkivääriteetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta jos siltikin flunssa iskee?? Vaikka pesee ja pesee ja saippuaa kuluu. Marjat loppuu ka sinkki nousee päähän. Minkäs teet jos parhaasi teet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu ei ehkä kuume flunssa, mutta tavallisen ja tavallisen rapakuntoisen räkä-yskä-vetämätönoloflunssa päättää usein viipyä kolmekkin viikkoa.
Mikähän tuon aiheuttaa? Kuumetta ei mailla halmeilla mutta kauhia on olo ihmisessä. Oliko ennen paremmin?
Ilman kuumetta=ei sairas?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhalla on harvoin flunnssa mutta jos se iskee niin sitten on leikki kaukana.Palelee,räkä vuotaa,hiostaa ja on heikko olo.Pahinta on lihassäryt.Toivottavasti ei iske tänävuonna..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja hulluinta on, että Oysin sairaanhoitaja on kolme päivää poissa ns omalla ilmoituksella töistään sairaalasta. Sitten mentävä neljäntenä päivänä lääkäriin sairauslomalapun takia. Oys:n työterveyssopimukseen ei kuulu, että voisi työterveydessä käydä näytillä saadakseen sairauslomalapun. Näin OYS hoitohenkilökunta kuormittaa kunnan terveyskeskuksia saadakseen todistuksen. Harvoin kuumeflunssa kestää kolme päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tk:sta lisäkolme päivää sairauslomaa ja ei muuta kuin uudelleen terveyskeskusvastaanotolle, jos ei vieläkää oo räkätauti ohitse. Tai...yskimään ja niistämään töihin ja sairastuttamaan seuraava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image