Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Olisiko ratapiha hyvä paikka Oulun yliopistolle, kyselee Kale! kallupissaan. KUVA: Arkisto
Kale! 21.11.2019 7:00
Kale!

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki esitti, että yliopistokampus voisi siirtyä Linnanmaalta lähelle keskustaa. Kaupunginarkkitehti Janne Rajala vastaa, että yliopistolle voitaisiin rakentaa uudet tilat ratapihalle. Kale! kysyy kallupissaan, pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Ratapihasta voi varmaan hyvin ottaa maata rakentamiseen. Rautatieliikenne voi Oulun helposti ohittaakin. Ja kun paperitehdas suljetaan, ei tarvita enää niin isoa satamaakaan. Sieltäkin saa rakennusmaata, merinäköalalla vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratapiha on yliopistolle kerrassaan loistava paikka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huuhkajapuiston alueelle, uuden sairaalan viereen mahtuisi tuo laitos. Kaikki olisi lähellä, niin Iinatin lenkkipolut kuin keskustan kaffilat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehottomasti keskustaan. Siellä on tilaa sykkeliväelle. Ja voihan opiskelijat ajella hyppytunnille linnanmaalle sitä punaista amis avenueta pitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Janne äkkiä oikeita vuokralaisia etsimään niihin Ratapihan asuntoihisi💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritettiinhän se Kiskopolun sillan kunnostaminenkin aikoinaan estää verukkeella, että ratapihalla on vaarallisia kemikaalivaunuja. Että sitten koko yliopisto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylikiimingin Kokkokankaalla ois joutilaana tuo Ouluzonen tontti. Katuvalot pallaa yötä päivää että hirvet ja porot näkkee kulukia ja kääntymiskaistaki on valamiina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se elävöittäs keskustan ihan uudella lailla.
Fiksu ajatus lopultakin, keneltä se sitten tulikaan...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kukkaan oo vielä esittäny Liminkaa. Sinne mahtuis yks yliopisto heleposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatusleikkinä; JOS yliopistoa lähdettäisiin siirtämään keskustaan ja piirretään ympyrä parin kilometrin säteellä, niin rakentamatonta tilaa tuon kokoiselle yksikölle ei kartalta katsottuna löydy kuin muutamasta paikasta. Nämä ovat Intiön hautausmaa, Huuhkajanpuiston tienoo Kajaanintien kahta puolta, Nuottasaaren urheilupuiston seutu sekä ratapiha- ja varikkoalue Joutsensillan kahta puolta. Näin ollen tilojen hajasijoitus eri puolille keskustaan mahdollisesti osin olemassa oleviin rakennuksiin olisi todennäköisesti käytännössä paras ratkaisu, JOS tämä suurhanke eli muutto osottautuisi yliopiston ja kaupungin kehityksen kannalta parhaaksi parhaaksi vaihtoehdoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämän tasoiset, 'todella alakanttiset heitot' hyväksytään humoristisina tai vain ' läpällä' leikitellen ja jo toisen kerran tarjotaan siunattua aluetta, Intian hautausmaata, aivan kuin vajaakäytössä olevaa yleistä tilaa hömppä puistona, kaikkien yhteisenä nautinta-alueena, lähes joutilaana yleiseen ja yhteiseen uusiokäyttöön, luokitellen tämän lähiomaistemme siunatun, viimeisen leposijan ikään kuin jonkinlaiseksi tuottamattomaksi joutomaaksi, niin missä on enää minkään kunnioitus??

Uskomattoman mautonta, eikä kukaan tähän puutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tää joku aprillipila? Ai nii, ei oo huhtikuu. Apua - ei ratapihalle! Linnanmaa on paras ja ainoa oikea paikka. Linnanmaalle on jo tehty hyvät suunnitelmat ja se on moottoritien varressa nopeiden kulkuyhteyksien päässä. En halua sumppuiseen keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sieltä keskustasta löydy enää yhtään puistoa johon voisi rakentaa? Ainolanpuisto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

23:52
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
23:26
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
23:16
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
23:04
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
21:56
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
21:06
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
20:58
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
130
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
103
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Minulla ei ole tietoa operaatiosta, jolla suomalaisia tuotaisiin al-Holin leiriltä Suomeen
73
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin jääkiekon seurayhteistyö koko Suomessa"
66
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
63
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
56
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
46
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Matti ja Teppo laulaa - se on mahtavaa- jne Ok-talo ,167 neliötä yksin. Oikein naurattaa ko ajattelee pikkukopperoasukke... Lue lisää...
on missä mällätä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image