Kalen! kalluppi: Piäkkö nää turvaväliä moot­to­ri­tiel­lä?

Kale! kyselee kallupissaan turvavälistä. KUVA: Arkisto
Kale! 14.3.2019 7:00
Kale!

Useat peräkkäiset liikenneonnettomuudet saivat Pohjantiellä aikaan liikennekaaoksen, jossa oli mukana 29 ajoneuvoa. 13 henkilöä vietiin sairaalaan saamaan hoitoa. Kale! kysyy kallupissaan, piäkkö nää turvaväliä moottoritiellä?

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Adaptiivinen vakionopeudensäädin hoitaa homma kotia, ei tarvise itse huolehtia turvavälistä oli väliin tulijoita tai ei. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohojantie kohta kevvään kynnöspeltoa jatkuvan korjaamisen ja routavaurioiden takia . Traktorilla tai Volovolla kulettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän 4 sekunnin turvaväliä ja ajan rajoitusten mukaan. Vasemmalla kaistalla mennään ohi että vilahtaa, mutta menkööt vaan. Minä haluan ehjänä perille minne olen matkalla. Ei ole mitään hinkua OYS:n "Raatteen tielle"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vältän viimeiseen asti ajamista moottoritiellä. Jostain kumman syystä ihmisillä kasvaa sarvet päähän siellä ajaessa. Se on oikea itsemurhabaana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ajaa isolla autolla moottoritiellä 85km/h niin henkilöautot ohittaessaan palaavat oikealle kaistalle korkeintaan viiden metrin päästä, suurin osa alle tämän. Miksi ei voi ajaa vähän kauemmas ennenkuin palaa oikealle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä voisi ja niin pitäisikin tehdä. Se turvaväli koskee molempiin suuntiin, siihen viiden metrin päähän ohitettavan eteen ei pitäisi olla mitään asiaa moottoritienopeuksilla. Suurimmalla osalla vain ei näytä olevan mitään käsitystä mitä turvaväli tarkoittaa. Vaikka alkuviikosta oli iso ketjukolari moottoritiellä, niin jo myöhemmin samalla viikolla oltiin taas ketjukolarissa toisessa kohtaa. Näyttää että kollektiivisesti ihminen auton ratissa on todella tyhmä, mitään ei opita aiemmista onnettomuuksista. Huonoa keliäkään on vähän paha syyttää, onnistuihan se ketjukolari viime kesänäkin ihan hyvällä kelillä, oliko Limingantiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyll maar. Suojakumi Tohlooussa suojaa monelta öklöltä ohittajalta tai flankissa roikkujalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta en siksi, että laki vaatii vaan siksi, että ajaminen on paljon helpompaa, stressittömämpää, turvallisempaa ja sujuvampaa turvaväliä pitämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun jättää sen turvavälin, ajaa siihen joku säälittävä bemmipelle vouhottamaan. Ja sitten soi Puskaradio, kuinka sitä alinopeutta ajetaan.... Kelistä viis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä vanha ukko,en käytämoottoritietä. Kaikki palvelut lähellä. Saattaa kulua kuukausia että ajan autolla kaheksaakymppiä. Poika käy välillä autollani "kahhauttamassa"polokupyörällä kävin aikoinani töissäkin. Valintakysys,valintakysymys.Osittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän turvavälin ajampa omalla tai isännän isolla..Joskus se kyllä on vähän haasteellista kun väliin tunkeutujia riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset tunkee aina rekkani puskuriin kiinni ja ohi kamikazemaisesti. Hanuristit on hanurista. Mutta joskus sitä jostakin hiturasta joutuu ajjaan ohi, mutta turvavälit on näissä autoissa teoreettisia .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyll maar väleissä on turvallisempi ajjaa kuin iliman väliturvaa. Pellit kolisoo , jos toisten välleihin tai ommiin tuppauvuttaan. Nääs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mersu, johtotähti kaikilla teillä, ei vaadi turvaväliä. Kukaan ei pääse ohi paitsi Räikkönen, Bottas, Hamilton tai Suumacher. Loput jää kuin täi tervaan tai lusikka mämmiin seisomaan stradalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvavälin pitäjissäkin on autoilijoita joka lähtöön. Joku ajaa takapuskurissa kiinni, toinen ohittaa ja kiilaa. Yksi hidastelee ja kerää jonoa. Joku jää hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen perään kärkkymään. Toinen taas kerää jonoa arkaillessaan hitaan liikenteen ohitusta. Syy aina jossakin muussa, kuin omassa ajotyylissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän se. Tämä ketju oli poikkeus kaikkien pohjantieuutisten kommenttiketjujen joukossa siksi että täällä edes yksi kirjoittaja löysi jotakin korjattavaa omasta ajokäyttäytymisestään. Normaalisti sitä ei tapahdu vaikka ketju olisi päälle 200 viestin mittainen. Syytä kuitenkin olisi kun ottaa huomioon kuinka usein sattuu kolareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älypuhelimella pystyy testaamaan tarvitsemansa turvavälin. Ensiksi etsitään kello appletti, sieltä sekundaattori ja sitten nopeusnäppäin. Kun näpäyttämällä pääsee 0,15 sekuntiin, voi päätellä tarvitsevansa 1,5 - 15 sekunnin turvavälin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En pijä pitkää väliä ku minulla on semmonen vanahempi Mersu. Saksasta tuotu. Sen käyttöohojeissa sanotaan että elä polta lamppuja turhaa. Siksi minun pittää ajjaa lähellä toista ku minä tarvitten sen toisen valoja jotta näkkee mennä. Lamput ku on nii kalliita. Enkä vilikkua käytä ku se kulluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

16:28
Kultaleijonat saapuivat Suomeen! "Mörkölennosta" ensimmäisenä pelaajana astui ulos Mörkö-Anttila itse
16:07
Oulun viestintäjohtajalle annettiin huomautus hänen Facebookissa julkaisemastaan "lesta"-kuvasta – Salmi: "Harkintakykyni petti"
16:04
Näkökulma: Sitra kutkuttaa Kataista sittenkin - yliasiamies vartioi satojen miljoonien eurojen tasetta
16:01
Oulun Heinäpäästä löytyy Mörkökivi – tuleeko paikasta kiekkofanien vaelluspaikka?
15:54
Jukka Jaloselle ehdotettiin jo patsasta Helsinkiin, jää ainakin vielä toistaiseksi toteutumatta
15:17
Moni maakunta jää ilman omaa meppiä kun Helsinki ja Keski-Suomi rohmusivat EU-päättäjiä – vihreät oli taas Helsingin suosituin
15:12
Sarjanäpistelijä iski Kajaanissa – Poliisi: alkoholijuomien näpistelyt lisääntyvät kohti kesää
39
Leijonien voitto keräsi oululaiset torille – "Mörkö"-huudot ja Maamme-laulu kaikuivat Oulun yössä
32
Pohjois-Suomi jäi ilman euroedustajaa – Mirja Vehkaperä on Oulun vaalipiirin äänikuningatar, mutta äänet eivät riittäneet Brysseliin asti
20
Soutuvenepaikat kortilla Oulussa – moni haluaisi venepaikan jokisuistosta, mutta niitä ei ole tarjolla
19
Oululaiset eurovaaliehdokkaat vaihtelevissa tunnelmissa - Mirja Vehkaperä: "Mitään en tekisi toisin"
18
Eurovaalien tulos selvillä: Kokoomus suurin puolue, vihreät nousi toiseksi – ääniharavina Eero Heinäluoma ja Ville Niinistö
16
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
12
Vahva Euroopan unioni selvisi vaalien voittajaksi Suomessa – EU-myönteiset ryhmät joutuvat kuitenkin yhdistämään voimiaan parlamentissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Saamei

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Propsit Mikolle. Jostakihan se pitää tuota "likapyykkiä" ruveta purkamaan. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image