Kalen! kalluppi: Piäkkö nää turvaväliä moot­to­ri­tiel­lä?

Kale! kyselee kallupissaan turvavälistä. KUVA: Arkisto
Kale! 14.3.2019 7:00
Kale!

Useat peräkkäiset liikenneonnettomuudet saivat Pohjantiellä aikaan liikennekaaoksen, jossa oli mukana 29 ajoneuvoa. 13 henkilöä vietiin sairaalaan saamaan hoitoa. Kale! kysyy kallupissaan, piäkkö nää turvaväliä moottoritiellä?

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Adaptiivinen vakionopeudensäädin hoitaa homma kotia, ei tarvise itse huolehtia turvavälistä oli väliin tulijoita tai ei. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohojantie kohta kevvään kynnöspeltoa jatkuvan korjaamisen ja routavaurioiden takia . Traktorilla tai Volovolla kulettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän 4 sekunnin turvaväliä ja ajan rajoitusten mukaan. Vasemmalla kaistalla mennään ohi että vilahtaa, mutta menkööt vaan. Minä haluan ehjänä perille minne olen matkalla. Ei ole mitään hinkua OYS:n "Raatteen tielle"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vältän viimeiseen asti ajamista moottoritiellä. Jostain kumman syystä ihmisillä kasvaa sarvet päähän siellä ajaessa. Se on oikea itsemurhabaana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ajaa isolla autolla moottoritiellä 85km/h niin henkilöautot ohittaessaan palaavat oikealle kaistalle korkeintaan viiden metrin päästä, suurin osa alle tämän. Miksi ei voi ajaa vähän kauemmas ennenkuin palaa oikealle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä voisi ja niin pitäisikin tehdä. Se turvaväli koskee molempiin suuntiin, siihen viiden metrin päähän ohitettavan eteen ei pitäisi olla mitään asiaa moottoritienopeuksilla. Suurimmalla osalla vain ei näytä olevan mitään käsitystä mitä turvaväli tarkoittaa. Vaikka alkuviikosta oli iso ketjukolari moottoritiellä, niin jo myöhemmin samalla viikolla oltiin taas ketjukolarissa toisessa kohtaa. Näyttää että kollektiivisesti ihminen auton ratissa on todella tyhmä, mitään ei opita aiemmista onnettomuuksista. Huonoa keliäkään on vähän paha syyttää, onnistuihan se ketjukolari viime kesänäkin ihan hyvällä kelillä, oliko Limingantiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyll maar. Suojakumi Tohlooussa suojaa monelta öklöltä ohittajalta tai flankissa roikkujalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta en siksi, että laki vaatii vaan siksi, että ajaminen on paljon helpompaa, stressittömämpää, turvallisempaa ja sujuvampaa turvaväliä pitämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun jättää sen turvavälin, ajaa siihen joku säälittävä bemmipelle vouhottamaan. Ja sitten soi Puskaradio, kuinka sitä alinopeutta ajetaan.... Kelistä viis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä vanha ukko,en käytämoottoritietä. Kaikki palvelut lähellä. Saattaa kulua kuukausia että ajan autolla kaheksaakymppiä. Poika käy välillä autollani "kahhauttamassa"polokupyörällä kävin aikoinani töissäkin. Valintakysys,valintakysymys.Osittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän turvavälin ajampa omalla tai isännän isolla..Joskus se kyllä on vähän haasteellista kun väliin tunkeutujia riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset tunkee aina rekkani puskuriin kiinni ja ohi kamikazemaisesti. Hanuristit on hanurista. Mutta joskus sitä jostakin hiturasta joutuu ajjaan ohi, mutta turvavälit on näissä autoissa teoreettisia .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyll maar väleissä on turvallisempi ajjaa kuin iliman väliturvaa. Pellit kolisoo , jos toisten välleihin tai ommiin tuppauvuttaan. Nääs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mersu, johtotähti kaikilla teillä, ei vaadi turvaväliä. Kukaan ei pääse ohi paitsi Räikkönen, Bottas, Hamilton tai Suumacher. Loput jää kuin täi tervaan tai lusikka mämmiin seisomaan stradalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvavälin pitäjissäkin on autoilijoita joka lähtöön. Joku ajaa takapuskurissa kiinni, toinen ohittaa ja kiilaa. Yksi hidastelee ja kerää jonoa. Joku jää hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen perään kärkkymään. Toinen taas kerää jonoa arkaillessaan hitaan liikenteen ohitusta. Syy aina jossakin muussa, kuin omassa ajotyylissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän se. Tämä ketju oli poikkeus kaikkien pohjantieuutisten kommenttiketjujen joukossa siksi että täällä edes yksi kirjoittaja löysi jotakin korjattavaa omasta ajokäyttäytymisestään. Normaalisti sitä ei tapahdu vaikka ketju olisi päälle 200 viestin mittainen. Syytä kuitenkin olisi kun ottaa huomioon kuinka usein sattuu kolareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älypuhelimella pystyy testaamaan tarvitsemansa turvavälin. Ensiksi etsitään kello appletti, sieltä sekundaattori ja sitten nopeusnäppäin. Kun näpäyttämällä pääsee 0,15 sekuntiin, voi päätellä tarvitsevansa 1,5 - 15 sekunnin turvavälin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En pijä pitkää väliä ku minulla on semmonen vanahempi Mersu. Saksasta tuotu. Sen käyttöohojeissa sanotaan että elä polta lamppuja turhaa. Siksi minun pittää ajjaa lähellä toista ku minä tarvitten sen toisen valoja jotta näkkee mennä. Lamput ku on nii kalliita. Enkä vilikkua käytä ku se kulluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

95
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
50
Kärpät nollasi Ilveksen ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–0 -johtoon – Osalan taklaus kuumensi tunteet, pitkä pelikielto uhkaa
29
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
25
Lehmät kuumentavat vaalikeskustelua – keskusta ja kokoomus pelkäävät vasemmiston ja vihreiden ilmastotekoja
17
Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu selvitystilaan ja toimitusjohtaja vapautettu tehtävästään
17
Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen
15
Radio Pooki palkittiin vuoden paikallisradiona, kanavalle myös vuoden paikallisradiojuontajan palkinto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

389 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image