Kalen! kalluppi: Pelekääkkö nää punkkeja?

Punkkikesästä ennustetaan runsasta. KUVA: Nina Susi
Kale! 23.5.2019 7:00
Kale!

Punkit ovat aloittaneet tänäkin keväänä aikaisin ja ennusteen mukaan puutiaiskesästä on tulossa runsas. Borrelioosia ja puutiaisaivotulehdusta levittäviä punkkeja voi ehkäistä säännöllisillä punkkitarkastuksilla. Kale! kysyy kallupissaan, pelekääkkö nää punkkeja.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Töknöösikö nää oot. Kuka sitä punkkia pelekäämään kun on vaarallisempaaki röppöriä liikenteessä karkuteillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman kuuluisin ranskalainen Artemis de Bretagne y Normandy on ollut luotettavien lähteiden mukaan kiinnostunut punkeista, sillä hänen edustamiensa Eestemere Norrmannien on kehunut niiden rajoitetun käytön auttavan maagisissa pelon avulla ilman siipiä ja konevoimia lentämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Digi Steriilit pelkäävät omaa varjoaankin. Tiedä vaikka sillä olis pahat mielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jokaisen ennalta torjumiseen ja jälkikäteiseen vaurioiden rajoittamiseen on 7-90 eri keinoa, joiden tepsiminen riippuu niin monesta tekijästä, että tarvitaan puutiais, punkki ja puu punkki tiaistuntijoita .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aikoihin menty, aikamiespoijat peräkammareissaan pelekää susia, karhuja ja nyt punkkipolosia. Voi tätä pelon määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkeilta voi suojautua, toisin kuin paarmoilta ja ampiaisilta. Kohta saa taas huitoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvaako täsä pelekäämään punkkia, jos vielä pölijänä rääkkäämään punkin räähkää räkkänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkin puremat tullee heti ulukua tulon jäläkeen kattua lemmikeiltä ja iteltä myös ja muutaman tunnin vällein tarkastaa isot pyöreähköt tulehdus alueet iholta. Rokotukset tullee ottaa jo talavella hyvissä ajoin ja tulehduksiin hakkee lääkettä sairaalasta tai lääkäriltä. Ambulanssia ei ylleesä tarvi , mutta taksi voi olla tarpeen. Muistakaa pukia olosuhteitten mukkaiset vaatteet, ei liian lämpimiä tai kylymiä, ettei pijetä pökiöinä, muttei myös iliman rihman kiertämääkään pijä rynnätä ettei pijetä Nuijamuan nutistina, kännikalana tai Irwin Kuutmäninä tai toimittaja Matti J:n tempaustulosten ja toimitusten lukijana tai ihan tavallisena Speden elokuvien Viuhahhahtajana tai verokarhutelevisiolupa tai ulosotonsisäänotontaifonhaltojana tai muun vaatteitten riistäjä ääriliikkeiden kuten faskistien, polsevikki stallari trotskiutuneena uhurina tai henkevän vaarallisena muun ääriliikkeen, kuten pillerin, tabletin tahi urheilun aktiivisena, passiivisena , olympia-amatöörinä tai professionaalisena aktiivina ammattilaisena tai muuna penkkiurheilijana, joka on seurannut sesonki tai sesongin ulkopuolisia lajeja.

Kun punkki paljastuu iholta tai on jättänyt puremajäljen, on heti riidu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkit lopettavat verityönsä, kun kaikki nisäkkäät, linnut ja muut lämminveriset ruuat hävitetään tyystin iliman armoa punkin sun muitten mutinoista tai höpinöistä!?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei punkki punkkaria syö vaan vähän kuppaa kuin levy-yhtiö levykauppaa kysyttäessä kuka myi kapinan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkin peleko on viisauven ja menestyvän punk-rokkarin alaku!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkit on terveellisiä ja oikein laitettuna herkullisia rapujen kera tai korvikkeena tillin ja kirkkaan kera -kampanjalla punkeista tulee harvinaista herkkua ja jokainen ilman verukkeita voi osallistua niiden pyyntiin ja myyntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun punkki tunkee iholle ja pureutuu ihoosi, on punkki seuralaisineen välittömästi vietävä tuliseen saunaan tai teuraspakastamoon ja katsottava kuka ensiksi lämpenee, kylmenee tai muutoin toppaa turhan verieine herkuttelun, ja vietävä koulutettu punkki kirppusirkukseen tai muuhun punkin kannalta miellyttävään paikkaan, kuten viranomaisten huostaan tai muitten harmiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkkeja pittää kohdella yhtä tasaveroisesti kuin hyttysiä, mäkäräisiä ja tse-tse kärpäsiä kuin malariahyttysiä, niin Johan alkaa Lyyti kirjottaa. Ensiksi iho sivellään neitsyt oliiviöljyn ja ginitequilamalspiikin sekä saven sekoituksella. Kun hörhiläiskät tunkee iholle ne juopuvat ja kivittävät toisensa tokkiinsa henkevän hengettömiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkeille pittää opettaa rauhanomaista rinnakkaineloa, niin eiköhän tokene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinkin kun punkin levittämään borrelioosiin ei ole olemassa mitään täydellistä rokotusta, toisin kuin moni kommentoijista kuvittelee.
Rokotus suojaa vain puutiaisaivotulehdukselta.
Moni hieno mökkipaikka on pilalla kun rannat kuhisee punkkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

63
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
18
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
17
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
9
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Suviseurat tuo runsaasti liikennettä Oulun alueelle – liikenne saattaa jonoutua, ruuhkaa odotetaan muun muassa keskiviikolle ja torstaille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

176 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image