Kalen! kalluppi: Ootakko jo hellekessää?

Viime vuonna jo toukokuu näytti, että kesästä on tulossa kuuma. KUVA: Arkisto
Kale! 16.5.2019 7:00
Kale!

Viime vuonna kesä oli kuuma ja jo toukokuu oli ennätyslämmin koko maassa. Oulussa helleraja rikkoutui toukokuussa 2018 kolmena päivänä ja lämpötila kipusi yli 20 asteen 14 päivänä. Kale! kysyy kallupissaan, ootakko jo hellekessää.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Mikä sen hauskempaa Suomen lyhyessä suvessa kuin grillata itseään rannalla, kerätä rusketuspigmenttejä ja luonnon D-vitamiinia talaven varalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekesien näännyttämiä ja uhreja uhrivalmius mielineen katkaisu- ja kuntoutus hoitoon, veneeristen tautien hoitoon, aids-tukikeskuksiin, hiv-hoitoon, A-klinikoille , AA-kerhoihin kertomaan kokemuksistaan ja tarinoitaan, ensiapuvastaa ottoihin, Alkon Koskenkorva museoihin, Pontikkaa teatteriin , elinten siirtoihin, elinten luovutuksiin, veren luovutuksiin ja kaikkeen muuhun ihanan kesäisiin riemuihin olipa hellettä tai ei saati kesä tai talvi tai muut maat mustikat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helteitten jälkeistä ytintalavia ylleisen histuurian luventoineen atomismista ja snagarin Atomi- ja Vety eineineen. Atomikauden päättymisen jälkeistä jääkautta mursuineen, eskimoineen, halleineen, jääaavikoineen, inuiitteineen, norppineen, hylkeineen ja muine apokslyptisine murkinoineen, safkoineen ja appeineen sekä säilyke natoineen, kytevine kylineen ja lieveineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisesti kesän ja helteen näännyttämiä kesäleskiä patiolle tai terassille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä epätoivoisen määrätietoisesti kuin syksyn ihania pimeitä ja alijäähtyneitä sateita sekä talven lunta, pakkasta ja ikuista pimmeyttä. Ja taas kiehtovaa kevvään mystiikkaa , suurpolitiikan ja uskonnollisten mysteerien täyttymystä ja taas uutta hikistä itsensä kärventämistä rantahietikolla tai - punkkareiden täyttämillä punkki nurmilla, vilvoittavaan veteen syaanohappobakteerien ja viherlevään ihokuorinta kylpyihin, vesille ja muihin ikuisen yöttömän yön , valoisien kesäöiden ja pimeiden helleöiden mystiikkaan, ja mikäli selviää hengissä odottelemaan uutta luonnonsykliä ja kypsymään muiden kanssa sikapäivien kinkkujuhliin. Ja eksoottisiin uusiin vuosiin ajan uusine kujeineen ja makuineen ja kieltolakeineen ja korvikkeineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ootan jo syksyä ja raikkaita ulkoilusäitä!
Helle sopii vain laiskoille röhnöttäjille :D.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekessää ja mansikoita ilman Kärppiä torilla! Siinä sitä on harvinaista herkkua, jota ei ennen ole saanutkaan Hämeenlinnalainen nauttia Oulussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekesä ja ranta sekä pikapurija paarmat, hyttyset ja marjametsä sekä Koillismaa ja pirullisen polttiaiset. Siinä on reilulle suomalaiselle ja turistille elämysmatkailua Suomen ihanaan suvveen enemmän kuin jaksaa toivoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekesä on kuin lekentojen suurlohi koukkuleukakojamo tai lohenjalka titti. Kannattaa pyytää vaikkei saakkaan kuin vähän salpietari suolattuna luomuruisleivän päällä unseittain tuuman paksuisina tillin ja persiljan kera.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Oulun korkeudella helteitä saati kestää kannata ootella. Harvinainen ja nopeasti viuhahtava neiti Kevään ja Rouva Ruskan välliin harvoin kerkeevä helle Lumikki, Tuhkimo, Punahilkka ja Prinsessa Ruusunen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata ootella, tullee pyytämättä kuin monisteet ja kopsut entiselle x-ministerille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesä tullee oottamatta, mutta yllättäin ja kestää vain hetkosen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikku pakkanen ois paikallaan n. 3-4 astetta, niin ei ois kärpäsiä eikä sääskiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kunhan satelee välillä, mielellään öisin, niin ok. kuukauden kuivuus helteillä on kammottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka nauttii helteistä? Kuuma ajaa ihmiset varjoon ja rannoille, mitä ihanaa siinä on? Hiki virtaa, päätä särkee, keho kuivuu... Paitsi tietty patiolla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

7:22
Minkki tekee ympäristössä tuhojaan – lakimuutoksen myötä haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua eläintä tehopyydetään Oulun kaupungin alueilla
7:00
Jos et pääse Poriin, avaa televisio – suora lähetys on mahtavaa palvelua
7:00
Hartaanselkä on öinen kalastuskeidas keskellä kaupunkia, jossa viihtyy myös oululainen Seppo Salo: "Olen nautintokeskeinen kalastaja. En välttämättä edes halua kalaa" Tilaajille
7:00
Nokkela salaliittoelokuva kuulennosta kertoo hieman toisenlaisen tarinan Apollo-ohjelmasta
6:20
Mies menehtyi henkilöauton ja rekan onnettomuudessa Oulun Kuusamontiellä – ajokaista suljettu kolarin vuoksi
6:11
Rukalla järjestetään biotaloustapahtuma – teemana muovi: "Materiaalia hallitsevat fossiiliset raaka-aineet, ja ne halutaan nyt korvata uusiutuvilla"
6:00
Raskaussyrjintä vieläkin liian yleistä kunnissa – ongelma kohdistuu erityisesti työuransa alkupäässä, määräaikaisessa työsuhteessa oleviin nuoriin naisiin Lukijalta
11
Metallica on Suomessa koko kansan metallia – Hämeenlinnaan legendaarista bändiä saapui kuulemaan 55 000 korvaparia
4
Hirvenpyyntilupia myönnetty Oulun toimialueelle tänä vuonna huomattavasti viimevuotista vähemmän – pyynti alkaa syyskuussa
3
Lipolle rutiinivoitto sarjajumbosta – suoritus jätti parantamisen varaa
3
KeKi:n miehillä hukkareissu Joensuuhun – hallitseva mestari otti tyylipuhtaan voiton
2
Kaipuu metsään ei lähde miehestä – Tänään 60 vuotta täyttävä Arto Hongisto ei henno luopua järjestötehtävistään
2
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
2
Kempeleen vanhan pappilan purkuun tarvitaan luvat vielä museovirastolta ja vakuutusyhtiöltä – tontin tulevaisuudesta on esitetty ideoita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio ja Tervola. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Keski-Pohjanmaan maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

174 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image