Kalen! kalluppi: Ootakko jo hellekessää?

Viime vuonna jo toukokuu näytti, että kesästä on tulossa kuuma. KUVA: Arkisto
Kale! 16.5.2019 7:00
Kale!

Viime vuonna kesä oli kuuma ja jo toukokuu oli ennätyslämmin koko maassa. Oulussa helleraja rikkoutui toukokuussa 2018 kolmena päivänä ja lämpötila kipusi yli 20 asteen 14 päivänä. Kale! kysyy kallupissaan, ootakko jo hellekessää.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Mikä sen hauskempaa Suomen lyhyessä suvessa kuin grillata itseään rannalla, kerätä rusketuspigmenttejä ja luonnon D-vitamiinia talaven varalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekesien näännyttämiä ja uhreja uhrivalmius mielineen katkaisu- ja kuntoutus hoitoon, veneeristen tautien hoitoon, aids-tukikeskuksiin, hiv-hoitoon, A-klinikoille , AA-kerhoihin kertomaan kokemuksistaan ja tarinoitaan, ensiapuvastaa ottoihin, Alkon Koskenkorva museoihin, Pontikkaa teatteriin , elinten siirtoihin, elinten luovutuksiin, veren luovutuksiin ja kaikkeen muuhun ihanan kesäisiin riemuihin olipa hellettä tai ei saati kesä tai talvi tai muut maat mustikat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helteitten jälkeistä ytintalavia ylleisen histuurian luventoineen atomismista ja snagarin Atomi- ja Vety eineineen. Atomikauden päättymisen jälkeistä jääkautta mursuineen, eskimoineen, halleineen, jääaavikoineen, inuiitteineen, norppineen, hylkeineen ja muine apokslyptisine murkinoineen, safkoineen ja appeineen sekä säilyke natoineen, kytevine kylineen ja lieveineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisesti kesän ja helteen näännyttämiä kesäleskiä patiolle tai terassille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä epätoivoisen määrätietoisesti kuin syksyn ihania pimeitä ja alijäähtyneitä sateita sekä talven lunta, pakkasta ja ikuista pimmeyttä. Ja taas kiehtovaa kevvään mystiikkaa , suurpolitiikan ja uskonnollisten mysteerien täyttymystä ja taas uutta hikistä itsensä kärventämistä rantahietikolla tai - punkkareiden täyttämillä punkki nurmilla, vilvoittavaan veteen syaanohappobakteerien ja viherlevään ihokuorinta kylpyihin, vesille ja muihin ikuisen yöttömän yön , valoisien kesäöiden ja pimeiden helleöiden mystiikkaan, ja mikäli selviää hengissä odottelemaan uutta luonnonsykliä ja kypsymään muiden kanssa sikapäivien kinkkujuhliin. Ja eksoottisiin uusiin vuosiin ajan uusine kujeineen ja makuineen ja kieltolakeineen ja korvikkeineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ootan jo syksyä ja raikkaita ulkoilusäitä!
Helle sopii vain laiskoille röhnöttäjille :D.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekessää ja mansikoita ilman Kärppiä torilla! Siinä sitä on harvinaista herkkua, jota ei ennen ole saanutkaan Hämeenlinnalainen nauttia Oulussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekesä ja ranta sekä pikapurija paarmat, hyttyset ja marjametsä sekä Koillismaa ja pirullisen polttiaiset. Siinä on reilulle suomalaiselle ja turistille elämysmatkailua Suomen ihanaan suvveen enemmän kuin jaksaa toivoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hellekesä on kuin lekentojen suurlohi koukkuleukakojamo tai lohenjalka titti. Kannattaa pyytää vaikkei saakkaan kuin vähän salpietari suolattuna luomuruisleivän päällä unseittain tuuman paksuisina tillin ja persiljan kera.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Oulun korkeudella helteitä saati kestää kannata ootella. Harvinainen ja nopeasti viuhahtava neiti Kevään ja Rouva Ruskan välliin harvoin kerkeevä helle Lumikki, Tuhkimo, Punahilkka ja Prinsessa Ruusunen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata ootella, tullee pyytämättä kuin monisteet ja kopsut entiselle x-ministerille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesä tullee oottamatta, mutta yllättäin ja kestää vain hetkosen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikku pakkanen ois paikallaan n. 3-4 astetta, niin ei ois kärpäsiä eikä sääskiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kunhan satelee välillä, mielellään öisin, niin ok. kuukauden kuivuus helteillä on kammottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka nauttii helteistä? Kuuma ajaa ihmiset varjoon ja rannoille, mitä ihanaa siinä on? Hiki virtaa, päätä särkee, keho kuivuu... Paitsi tietty patiolla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image