Kalen! kalluppi: Ookko nää nähäny huumekauppaa?

Huumekauppa rehottaa eikä Oulun seudun nuorilla ole vaikeuksia saada haltuunsa kannabista. Kale! kyselee, ookko nää nähäny huumekauppaa. KUVA: Arkisto
Kale! 15.11.2018 7:00
Kale!

Oulun seudun nuorilla ei ole vaikeuksia saada haltuunsa kannabista. Kannabismyönteisyys on lisääntynyt ja sitä pidetään luonnontuotteena, jonka haittoja vähätellään ja käyttöä ihannoidaan. Kale! kysyy kallupissaan, ookko nää nähäny huumekauppaa?

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Eritoten korvissa tapahtuvissa muutoksissa sekä ruumiillisissa tasapainotiloissa saattaa tuntua outoa säpinää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikun paljon ihmisten parissa ja olen sitä tehnyt koko ikäni eli yli puolivuosisataa ja nuorempana liikuin sellaisissakin porukoissa, joissa ei ehkä olisi kannattanut liikkua mutta sehän on vain elämää ja joskus ihmettelnkin, että kuinka sitä on selvinnyt hengissä.
Ottaen huomioon sen, että olen paljon kokenut niin jostain kumman syystä en ole nähnyt kaupattavan, enkä käytettävän huumeita ja saatikka, että olisi itse niihin sotkeutunut. Alkoholi oli se mitä nuoruudessani käytettiin ja käytetään vieläkin mutta nykyään "sivistyneemmin". Huumeiden vaikutuksen alaisena olevia henkilöitä olen kyllä nähnyt paljonkin ja niitä näkee ihan joka päivä mm. keskustassa ja Tuirassa. Jos tulisi tarve saada huumeita niin en edes nykyisin tiedä mistä niitä voisi saada jos haluaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö se yks huumeluola laitettu just kiinni, se entinen natsimaja keskellä kaupunkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä niitä näy eikä löy vaikka ettii, taitaa olla turhaa hössötysta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen 31 vuoden ikään kokeillut alkoholia,kokaiinia,amfetamiinia,piriä,kannabista. Kovempia huumeita näistä kertaalleen kaikkia, kannabista 1-4 kertaa vuodessa ja alkoholia 10 kertaa vuodessa humaltumistarkoitukseen. Voin kyllä sanoa että kaikissa omat huonot puolensa, nuo kovemmat huumeet on syystäkin kovia, kannabis rentouttaa eli siihen itsensä rentouttamiseen ihminen koukuttuu, varsinkin jos on rankka työ/pitkät päivät. Alkoholi näistä eniten ongelmia silti aiheuttaa, suurimmalle osalle ihmisistä tuo alkoholi ei vain sovi. Kannabiksen laillistamiselle loppuen lopuksi se ja sama, käyttöaste pysyy samana nykyiselläkin systeemillä, rahat vain virtaa näille kotikasvattajille joka taas etäännyttää heidät yhteiskunnasta kun rahat tulee ja menee kannabikseen liittyen. Yhteiskunnan tuet mahdollistaa eniten edelleen kaikkien päihteiden käytön, väitän että 99/100 päihderiippuvaisesta itsensä päihdyttää valtion tuilla, tuet pois niin kummasti kelpaa työt näille ja raitistuminen helpompaa kun on sisältöä ja vastuunkantoa elämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholinjuojat ei halua myöntää haittoja, koska haluavat juoda. Pilven polttajat eivät halua myöntää haittoja, koska haluvat pössytellä. Myös lääkkeen käyttäjät ja tupakan polttajat menee samaan syssyyn. Kaikki sama. Kaikki aiheuttaa riippuvuutta. Me kun ollaan opittu nämä käytösmallit mediasta (elokuvat, tv ohjelmat, mainokset, uutiset..) kyse on vain muoti-ilmiöistä, mitä on syntynyt eri vuosi kymmenillä ja jääneet kasvamaan. Miten taitavasti media manipuloikaan ihmisiä...

Puhumattakaan Amerikasta, missä ihmiset ihannoi julkisuuden hahmoja niin, että kuuntelevat näiden jokaista sanaa ja kehoitusta niin kuin nämä olisivat maailman viisaita. (Ja eiköhän tämä käytös näy myös jonkin verran Suomessa).
Aina on hyvä ite miettiä, mitä kehoonsa pumppaa ja katsoa asiaa monesta eri näkökulmasta.

Entisenä pösyttelijänä sanon, että aine koukuttaa, koska sitä mietti, halusi olla oloissa ja sillä tuli myös vältettyä omia ongelmia. Samalla meni paljon alkoholia ja monesti näitä otti yhdessä. Kun johonkin päihteeseen "rakastuu" on siitä vaikea luopua. Ajanhenki vaan on "Mulle kaikki ja enemmän". Ja sitä käytöstä on vaikea itse itsessään nähdä, ennekuin pysähtyy paikalleen miettimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaukovainio rappukäytävissä liikkuu huumeliiga. Ystäväni oli nähnyt, että jonkinlaista pulveria oli ollut miesten käsissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkean vieressä koko ajan huumekauppaa käydään aivan avoimesti. Ja penkeillä istuu puliukot. Välillä joku pistää pitkäkseen, jotta saa ambulanssikyydin päivystykseen . Eivät saa mitään kohtausta vaan tietoisesti kaikessa rauhassa panevat makuulle. Sellainen on Oulun paraatipaikka ja kukaan ei voi mitään! Oikein entinen kansanedustaja Roosa Meriläinen kävi kehumassa, että nämä puliukot ovat hyvin mukavia ihmisiä. On tämä maailma kumma paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

13 vuotta vartijan hommia tehneenä osaan jo katsoa tiettyjä merkkejä ihmisissä milloin jotain outoa on meneillään ja pari kertaa olen huomannut iltamyöhäisellä Valkeassa, että kauppa näyttää käyvän ihan kiitettävästi. Onneksi noita ei kukaan valvo, niin saavat tehdä bisnestä rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmm, siis havaitset laitonta toimintaa vartioimissasi tiloissa etkä puutu siihen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hän sanonu että olis työaikana nähny. Vain että ilta myöhään valkeassa. Vartijan työtä tekevä voi käydä valkeassa myös vapaa-ajalla ja muutenkaan ei kaikki vartijat ole siellä töissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen nähnyt jopa Kemin kaupungissa. Ihan asuntomme ikkunasta näkynyttä asiakasvirtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image