Kalen! kalluppi: Onko sulla pyöräsä valot?

Kale! huolehtii kallupissaan pyöräilijoiden valoista. KUVA: Arkisto
Kale! 24.10.2019 7:00
Kale!

Iltapimeällä tummissa vaatteissa polkevaa pyöräilijää on joskus miltei mahdoton huomata, jos hänellä ei ole pyörässään valoja. Pimeän pyöräilijän kohtaaminen voi olla kohtalokasta pyöräilijälle itselleen, mutta myös muille kulkijoille. Kale! kysyy kallupissaan, onko sulla pyöräsä valot.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Löytyy lamppu edestä ja takaa. Takin taskussa kulkee aina pienet parin euron varatuikut. Vilkkuvat, liian kirkkaat ja otsavalot joutais kieltää kun vilkkuvista ei tiedä onko kääntymässä vai mikä homma menossa, liika kirkkaat häikäisee kaikkia muita varsinkin kun ne on aina suunnattu vastaantulijan silmiin, otsavalo seuraa kuskin päätä joten tottakai pitää katsoa kaikkia päin näköö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä erillisellä akulla oleva taskulamppu ja teline pyörään, sitä tulee aina käytettyä.
Kypäräkin löytyisi mutta sitä nyt ei tule käytettyä kun ei ole mikään pakko, ei siitä saa sakkoja tai mitään huomautuksia niin miski pitäisin, pystyssä olen aina pysynyt ilmankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lamput löytyy, kypärä ja vielä heijastinliivi tai takki että näkyy kun poistuu pyörän päältä kävelemään. kannattaa varustautua ennen ku sattuu kuten minulle, kun tuli aivovamma ja sen jälkeen eläkkeelle 39 vuotiaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä valot pitää olla, miksei aseteta lakia, että maksat vaikka viiskymppiä, jos ei ole valoja. Pyörän lamput halpoja ja patterit/ akut kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei oo valoja. Minä oon 53 vuotta ajellu Oulusa rukilla kesät ja talavet, enkä oo valoja tarvinnu. Tuttu on kaupunki. Täälähän on katuvalot nii ossaa kyllä ajjaa ja hyvin näkkee. Ja vielä potta päähän. Höpö höpö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän niitä itseä varten pidetä vaan vastaan tulevia varten että tulet nähdyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän sitä pyöräteillä ole katuvalot ja autoilla valot myös löytyy. Mutta onhan näitä mersuilla ajelijoita jotka eivät raski valoja autoissa pitää. Tämä ei tietenkään ole pyöräilijän vika vaan näitä ajovaloitta autoilla ajavia pitäisi kunnolla sakottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvin sanoit. ei olla ennenkään mitään valoja tarvittu tai pyöräilykypäriä. nehän kohta valot poistaa jos aletaan pyörissä käyttämään valoja ja jos pyöräilykypäriä aletaan pitämään niin kohta pyöräänkin lyödään joku vero. pyörällä ajo ihan extreme tyypit joilla vaatetus niin sopii pyöräilykypärä mutta jotka ihan normaaleilla vaatteilla liikenteessä niin kyllähän se on niin urpon näkönen kun pyöräilykypärä pottana on päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monien eri valoversioiden jälkeen hankin pyörän, jossa valoa varten on napadynamo. Toimii hyvin jopa nuoskalumisellakin kelillä. Ehdottomasti helpoin ja toimivin. Suosittelen. Kaipa sellaisen voisi hankkia pelkänä etupyöränäkin, jos ei tarvi uutta polkupyörää.
Autoilijana säikyn syksyisin pimeästä singahtelevia mustiin pukeutuvia valottomia pyöräilijöitä ja ilman heijastimia liikkuvia jalankulkijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pyöräily verokin varmaan tulee kun eihän se ihan saasteettomasti pyöräkään liiku kun ihminen sitä polkee ja hiilijalanjälkeä tuottaa. Eu todennäköisesti on polkupyöräveroa parhaillaan tekemässä. Eu on esimerkiksi tuomassa seuraavan vuoden alussa voimaan eu maissa energiaan liittyviä muutoksia mistä ei oo missään aiemmin ilmoitettu. Näin sitä saa itse ottaa kaikesta selvää kun täällä ei mistään tiedoteta kun vaan lätkästään eteen lyhyellä aikataululla ettei tule isompaa huutoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai pyöräsä valot pittää olla.
Pollliisihan antaa sakot,jossei oo valoja.Ihimetyttää vaan,ettei valloihin oo säädetty luksimäärää. Vaikka minkälaiset kissansilimät hyväksyttään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valo pitää olla sellainen että lumet sulaa parin metrin säteellä kun sen lampun pistää päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valot pitää myös tuottaa auringonvalolla tai liike energialla. Mitkään batteri käyttöiset ei oo tarpeeksi hyväksytyt ilmasto muutosta ehkäistäessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image