Kale!

Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva jouk­ko­lii­ken­ne?

Kale! kyselee kallupissaan, onko Oulussa toimiva joukkoliikenne. KUVA: Arkisto
Kale! 17.10.2019 7:00
Kale!

Oulussa on kokonaisia kaupunginosia, jonne mitkään paikallisbussit eivät kulje. Onnikalla ei pääse kasvavaan Hiukkavaaraan, Ruskoon, Nuottasaareen eikä Hietasaareen Nallikaria pitemmälle. Myös lentokentän yhteyksiä on moitittu pitkään. Kale! kysyy kallupissaan, onko Oulusa toimiva joukkoliikenne.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (111)

Tšadissa, Tšavossa, Hesaaß ja Štadissa toimii hyvinnii, mutta vasta kun Punakoneet 1-2 , Ruoste-Tapolan Ilives Tappara, Åbon Püllã Lüpi ja Hifiki ja Zorropokerit on kuivilla selevin päin toimis se Oulu-Üyleåpåpissaki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillonko åulun spåraa tarttee kulukoo miten sattuu joko myöhäsä tai etuajasa, muullon ihan ajallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tarvis edes busseja, jos silta/pengertie tulisi Karhuoja-Äimärautio välille. Näin myös monelle muulle kulku helpottuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun joukkoliikenteen hinta sekoilut ihmetyttää. Viime viikollakin opiskelijoilta otettiin aikuisten maksu jos maksoi Waltti kortilla. Kuskit sanoivat että hakekaan hyvitystä Oulu 10 stä. Vuosi sitten taas opiskelijat pääsi kulkemaan useamman kuukauden 0,5€ ( syysloma ale hinta ) . Erikoista että perusasioita ei saada kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuin ennen Kiimingin Haipuskylässä, josta jouduin muuttamaan pois huonojen liikenneyhteyksien vuoksi, aiemmin sentään kulki Oulusta Alakyläntietä pitkin onnikka, mutta ei enää nykyään. Pyörällä 5km kylälle ja siitä onnikalla töihin. Ajokorttia ei ole, eikä tule, huonon näön takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alakylästä ei pääse kuin omalla autolla. Busseja keskustaan tai minnekään muualle ei ole. Kuljetan itse aamuin illoin lukiolaisen kaupunkiin. Syrjivää politiikkaa, kun vanhoille asuinalueille ei saada mitään palveluja, tai bussiyhteyttä palvelujen ääreen. Kahta vuoroa olen toivonut yhden aamuun ja toisen iltaa. Ei ole kuulemma taloudellisesti kannattavaa, tosin verovaroin montaa turhempaakin asiaa tuetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen käytin onnikkaa suht säännöllisesti, mutta eipä nuo nykyiset vuorot oikein minua palvele. Pysäkille on kotiovelta matkaa 100 metriä, mutta kun sitä käyttävät onnikat ovat niin harvassa, tulee kuljettua omalla autolla. Työmatka onnikalla kestää melkein tunnin, omalla autolla 20 minuuttia. Lisäksi hinnoittelu on jostain syvältä satunnaiselle käyttäjälle. 6 euroa suunta siitä hyvästä että sais istua hajuvesiakkojen kanssa ahtaassa putkessa, ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki on vuosikymmenten aikana rakennettu niin harvaksi, että joukkoliikenteeltä puuttuvat edelletykset. Liikennettä kyllä kyllä on, mutta joukot puuttuvat. Kaupungin kasvun on pysähdyttyä maakuntien tyhjentymiseen, on tilanteen korjaamiseksi vain kestämättömän kalliita ja aikaavieviä keinoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vois olla linja-auto joka menisi maikkulasta kaakkuri äimärautio ja siitä keskustaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu mihin pitää kulkea ja mistä lähteä. Bussit ohjataan kulkemaan uudet asuinalueet läpi ja ja jätetään vanhat pois reiteiltä. Ennen olisi ollut pysäkille matkaa 200-300m, nykyään lähin pysäkki on kilometrin päässä, vaikka ihan lähiössä asuu. Lisäksi työmatka sillä bussilla kestäisi tunnin, kun omalla autolla hurauttaa moottoritietä pitkin vartissa. Siinä menee päivässä puolitoista tuntia aikaa hukkaan, jos bussissa istuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi melkein kaikki linjat kiertävät sen keskustan lenkin (torikatu ym.)? Paljon enemmän voisi mennä siitä kirkon edestä suoraan raksilan marketteja kohti ja toisinpäin. 48 tuli onneksi uutena linjana tähän reittiin, mutta sekin kulkee jotain pari kertaa päivässä. Nopeuttaa paljon linnanmaa-oys väliä. Keskustan lenkin kanssa menee yli puoli tuntia ja yleensä myöhässä, niin joutuu varaamaan melkein tunnin. Hmmm.. ja voisi olla moottoritien kautta myös oysista pohjoiseen päin? Näitä kaikkia on kyllä lupailtu kalevassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linja 48 kulkee suuntaansa peräti 12 vuoroa päivän aikana. ”Keskustan lenkissä” toki aikaa menee sen sijaan että ajettaisiin suoraan Kuvernöörin läpi, mutta ei siinä puolta tuntia mene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa.Enpä tiedä kun en ole koskaan tarvinnut. Aina olen tietoisesti asunut palvelujen lähellä ja polkupyörällä olen töihin kulkenut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinnat korkeita. Jos haluaa 11km kulkea, semmonen 20min matka, se maksaa aikuiselle lähes 6 euroa. Ei busseja useimmiten käytä muut kuin opiskelijat ja työssäkäyvät. Pitäisi hintoja alentaa reilusti. Myös enemmän ympäristöystävällisiä busseja vois lisätä. Se ei vie mitään pois matkustajilta (paitsi jos hintoja nostetaan...) ja edistää ympäristön hyvinvointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kateellinen niille jotka saavat käyttää citybussia lähialueillani. Hinttaan ja Laanilaan mös citybussi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä onnikoita mennee täällä Patenniemi-Toppila alueella niin, että perätysten ajavat! Jos myöhästyy yhdestä, niin sit myöhästyy kaikista! Eikö niitä osata yhtään porrastaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siihen on ihan luonnollinen selitys, nimittäin ensimmäisen bussin kuljettaja on ainoa joka tietää reitin ja muut seuraa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäälistä ei pääse limingantulliin yhdellä onnikalla vaan pitää vaihtaa. Tällöin työmatkat venyy lapsiperheen vanhemmilla suhteettoman pitkiksi. On helpompaa kulkea omalla autolla. Hinnat aivan järkyttäviä verrattuna etelä-suomen julkisten kulkuneuvojen hintoihin. Olen keskustellut usean ihmisen kanssa joka jäälissä asuu, että jos linjat olisi niin järkevät ettei vaihtoja tarvitse tehdä ja hinta olisi huonetta asti edullisempi, kulkisivat he julkisilla ja myisivät autonsa pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (111)

Uutisvirta

14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
12:19
Mies laittoi toisen miehen kuvan Facebook-ryhmään ja väitti sarjakuristajaksi – Rovaniemen hovioikeus tuomitsi maksamaan sakkoja ja korvauksia
11:43
Vanhat kuvat: Nuorten yöelämä oli hurjaa 90-luvun ja vuosituhannen vaihteen Oulussa - kaduilla parveilua ja biletystä
11:13
Traktoria ohittanut henkilöauto ajoi ojaan Muhoksen ja Utajärven välillä – matkustajat pääsivät pois autosta omin voimin
10:44
Nainen hur­jas­te­li 50 km/h yli no­peus­ra­joi­tuk­sen Muo­nios­sa – Ajo­kiel­lon pituus selviää myö­hem­min
10:27
Yksi kuoli henkilöautojen nokkakolarissa Viitostiellä Suomussalmella – kaksi kiidätettiin sairaalaan
128
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
51
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
24
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
22
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

132 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image