Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva jouk­ko­lii­ken­ne?

Kale! kyselee kallupissaan, onko Oulussa toimiva joukkoliikenne. KUVA: Arkisto
Kale! 17.10.2019 7:00
Kale!

Oulussa on kokonaisia kaupunginosia, jonne mitkään paikallisbussit eivät kulje. Onnikalla ei pääse kasvavaan Hiukkavaaraan, Ruskoon, Nuottasaareen eikä Hietasaareen Nallikaria pitemmälle. Myös lentokentän yhteyksiä on moitittu pitkään. Kale! kysyy kallupissaan, onko Oulusa toimiva joukkoliikenne.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (111)

Tšadissa, Tšavossa, Hesaaß ja Štadissa toimii hyvinnii, mutta vasta kun Punakoneet 1-2 , Ruoste-Tapolan Ilives Tappara, Åbon Püllã Lüpi ja Hifiki ja Zorropokerit on kuivilla selevin päin toimis se Oulu-Üyleåpåpissaki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillonko åulun spåraa tarttee kulukoo miten sattuu joko myöhäsä tai etuajasa, muullon ihan ajallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tarvis edes busseja, jos silta/pengertie tulisi Karhuoja-Äimärautio välille. Näin myös monelle muulle kulku helpottuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun joukkoliikenteen hinta sekoilut ihmetyttää. Viime viikollakin opiskelijoilta otettiin aikuisten maksu jos maksoi Waltti kortilla. Kuskit sanoivat että hakekaan hyvitystä Oulu 10 stä. Vuosi sitten taas opiskelijat pääsi kulkemaan useamman kuukauden 0,5€ ( syysloma ale hinta ) . Erikoista että perusasioita ei saada kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuin ennen Kiimingin Haipuskylässä, josta jouduin muuttamaan pois huonojen liikenneyhteyksien vuoksi, aiemmin sentään kulki Oulusta Alakyläntietä pitkin onnikka, mutta ei enää nykyään. Pyörällä 5km kylälle ja siitä onnikalla töihin. Ajokorttia ei ole, eikä tule, huonon näön takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alakylästä ei pääse kuin omalla autolla. Busseja keskustaan tai minnekään muualle ei ole. Kuljetan itse aamuin illoin lukiolaisen kaupunkiin. Syrjivää politiikkaa, kun vanhoille asuinalueille ei saada mitään palveluja, tai bussiyhteyttä palvelujen ääreen. Kahta vuoroa olen toivonut yhden aamuun ja toisen iltaa. Ei ole kuulemma taloudellisesti kannattavaa, tosin verovaroin montaa turhempaakin asiaa tuetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen käytin onnikkaa suht säännöllisesti, mutta eipä nuo nykyiset vuorot oikein minua palvele. Pysäkille on kotiovelta matkaa 100 metriä, mutta kun sitä käyttävät onnikat ovat niin harvassa, tulee kuljettua omalla autolla. Työmatka onnikalla kestää melkein tunnin, omalla autolla 20 minuuttia. Lisäksi hinnoittelu on jostain syvältä satunnaiselle käyttäjälle. 6 euroa suunta siitä hyvästä että sais istua hajuvesiakkojen kanssa ahtaassa putkessa, ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki on vuosikymmenten aikana rakennettu niin harvaksi, että joukkoliikenteeltä puuttuvat edelletykset. Liikennettä kyllä kyllä on, mutta joukot puuttuvat. Kaupungin kasvun on pysähdyttyä maakuntien tyhjentymiseen, on tilanteen korjaamiseksi vain kestämättömän kalliita ja aikaavieviä keinoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vois olla linja-auto joka menisi maikkulasta kaakkuri äimärautio ja siitä keskustaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riippuu mihin pitää kulkea ja mistä lähteä. Bussit ohjataan kulkemaan uudet asuinalueet läpi ja ja jätetään vanhat pois reiteiltä. Ennen olisi ollut pysäkille matkaa 200-300m, nykyään lähin pysäkki on kilometrin päässä, vaikka ihan lähiössä asuu. Lisäksi työmatka sillä bussilla kestäisi tunnin, kun omalla autolla hurauttaa moottoritietä pitkin vartissa. Siinä menee päivässä puolitoista tuntia aikaa hukkaan, jos bussissa istuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi melkein kaikki linjat kiertävät sen keskustan lenkin (torikatu ym.)? Paljon enemmän voisi mennä siitä kirkon edestä suoraan raksilan marketteja kohti ja toisinpäin. 48 tuli onneksi uutena linjana tähän reittiin, mutta sekin kulkee jotain pari kertaa päivässä. Nopeuttaa paljon linnanmaa-oys väliä. Keskustan lenkin kanssa menee yli puoli tuntia ja yleensä myöhässä, niin joutuu varaamaan melkein tunnin. Hmmm.. ja voisi olla moottoritien kautta myös oysista pohjoiseen päin? Näitä kaikkia on kyllä lupailtu kalevassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linja 48 kulkee suuntaansa peräti 12 vuoroa päivän aikana. ”Keskustan lenkissä” toki aikaa menee sen sijaan että ajettaisiin suoraan Kuvernöörin läpi, mutta ei siinä puolta tuntia mene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa.Enpä tiedä kun en ole koskaan tarvinnut. Aina olen tietoisesti asunut palvelujen lähellä ja polkupyörällä olen töihin kulkenut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinnat korkeita. Jos haluaa 11km kulkea, semmonen 20min matka, se maksaa aikuiselle lähes 6 euroa. Ei busseja useimmiten käytä muut kuin opiskelijat ja työssäkäyvät. Pitäisi hintoja alentaa reilusti. Myös enemmän ympäristöystävällisiä busseja vois lisätä. Se ei vie mitään pois matkustajilta (paitsi jos hintoja nostetaan...) ja edistää ympäristön hyvinvointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kateellinen niille jotka saavat käyttää citybussia lähialueillani. Hinttaan ja Laanilaan mös citybussi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä onnikoita mennee täällä Patenniemi-Toppila alueella niin, että perätysten ajavat! Jos myöhästyy yhdestä, niin sit myöhästyy kaikista! Eikö niitä osata yhtään porrastaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siihen on ihan luonnollinen selitys, nimittäin ensimmäisen bussin kuljettaja on ainoa joka tietää reitin ja muut seuraa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäälistä ei pääse limingantulliin yhdellä onnikalla vaan pitää vaihtaa. Tällöin työmatkat venyy lapsiperheen vanhemmilla suhteettoman pitkiksi. On helpompaa kulkea omalla autolla. Hinnat aivan järkyttäviä verrattuna etelä-suomen julkisten kulkuneuvojen hintoihin. Olen keskustellut usean ihmisen kanssa joka jäälissä asuu, että jos linjat olisi niin järkevät ettei vaihtoja tarvitse tehdä ja hinta olisi huonetta asti edullisempi, kulkisivat he julkisilla ja myisivät autonsa pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (111)

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image