Kalen! kalluppi: Meekkö nää lomalla reissuun?

Kale! kyselee kallupissaan lomasuunnitelmista. KUVA: Arkisto
Kale! 30.5.2019 7:00
Kale!

Loma on ihmisen parasta aikaa. Suomalaiselle palkansaajalle kertyy vuodessa keskimäärin 30 vuosilomapäivää. Osa karkaa lomalla mökille, osa lähtee lomailemaan ulkomaille. Kale! kysyy kallupissaan, meekkö nää lomalla reissuun.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Kunhan nyt Oulusta pääse poissa jonnekin missä hieman vanhempaa rakennusta ja kulttuuria jäljellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhalla jää varmaankin matkailu pienimuotoiseksi kotimaan matkailuksi jos vaikka kävis tytön luona Hetassa.Muori kyllä lähtee kaveriksi niin on hupaisampi ajella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina sitä vaan joutuu olemaan reissussa ja reissun päällä oli loma tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Max Weberin "Luterilaisen työn ettiikka" korostaa työn merkitystä. Robotiikan, automaation ja uusien G1-9 tullessa voimaan, kannattaa työskennellä lommaillen ja lommailla työskennellen. Sekä panostaa siihen, että lommailusta voi tulla koulutuksen kautta lomatyö tai työloma elämäntapa. Karl Marxin "Das Kapital" ja työn ja uskonnon sekä pääomien ja arvonlisä sekä muu politiikka voi vaikuttaa ommiin ja muitten suunnitelmiin myös lomalla, vaikka marksilainen diakektinen materialismi ei enään olekaan niin päivän polttava asia. Tosin muutoksia globalisaatiosta voi sattua lyhyellä varoitusajalla mihin tahansa suuntaan. Mikäli kaiken työn ja lomailun parraan ajan jälkeen selviää vieläkin paremmalle ajalle ennen tai jälkeen lakisääteisen tai varsinaisen eläkeiän takia tai ansiosta, hyvin harjoiteltu käsikirjoituksen mukainen tai ex tempore spontaani lomareissailu kannattaa hoitaa matkatoimistojen pikalähtöjen ja mielenkiinnon ja uuden oppimisen sekä julkisten, yksityisten ja muiden resurssien mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolustusvoimien lippujuhlan ja viimeistään Juhannuksen Heinähelteiltä pitäisi lähteä jonnekin traditionaalisiin ja ihanan nostalgisiin vuoristojen ja jääaavikoiden hiihto- ja laskettelukeskus tarjontaan tutustumaan, kunnes taas joskus joulun jälkeen pitkälle keväälle pääsee kotoisten takkatulten , tiikerin taljojen, lämpimien toti- ja mausterommien ja jääkarhun lämmittelypaljuun odottamaan seuraavan kesän haasteellisia velvollisuuksia, joita kiireiselle kesän koittelemusten koettelemille tropiikin asukkaille pohjoisten alueiden monipuolisen hyödyntämisen kansainvälisen yhteistyöryhmän harjoittelevalta voi vaatia järkyttävän ihanan kiireisen vaalikauden koettelemalta äänioikeuden odottajalta voi vaatia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähden kohta Kroatiaan ja olen siellä koko kesän tai ainakin melkein. Paluu on joskus Syys-Lokakuun vaihteessa. Tarkkaa päivää en tiedä koska ostan paluulennon sieltä kun siltä tuntuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyn Muhoksella suviseuroisa ja hillasa jos tullee hilloja. Syksyllä voi sitte köyvä ulukomailla, jos sopiva kohe löytyy,joku lämmin paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis pitkät etäisyydet, itikat ja mäkärät ei innosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en jaksa enää kulkea maailmalla. Hirveä kuumuus ja ihmismassat eivät enää sovi minun lomamailuuni. Olen jo reilut 10 vuotta kierrellyt Suomea kesäisin Hangosta Sallaan ja Kristiinassa Kuhmoon. Kivaa kulkea omaan tahtiin ja pysähtyä, kun siltä tuntuu. Suomessa on tosi kauniita paikkoja. Lounais-Suomen rannikkopaikkakunnat esimerkiksi ovat tutustumisen arvoisia. Pohjoista Lappiakin olisi kiva kiertää, mutta hirveän pit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis pitkät etäisyydet, itikat ja mäkärät ei innosta. Pitäisi odottaa ainakin elokuuhun sinne lähtemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ennää viitti matkustaa. No jos vähä kotisuomesa. Se on tuo menovejen hinta noussu niin korkialle ettei ennää raski autolla palijo ajella. Ja junnaan en mee ku siellä on juoppoja ja muita uskovaisia pölijiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, lentokoneella kuin politikot ympäristö-ystävällisesti.

Perillä taksilla vihertäen 😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei emme mene reissuun. Kuntatyöntekijänä ja pienet lapset. Ei ole rahaa lomarahat leikattu ja isot sähkönsiirtomaksut. Siinäpä ne reissurahat meni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, ei matkustusta mihinkään, taaskaan. Meillä on 5 lasta ja tulot on ollu jo kolme vuotta niin pienet että lomarahat on pitäny ottaa ulos jo aijemmin joten ei ole mitään mahdollisuutta matkustaa. Lapset joutuu olemaan koko kesän kotona. Pienemmät ei osaa kai muuta oottaakkaa mutta isommat teinit hyppii seinille jo muutaman päivän päästä. No tiedän että nämä herättää taas kakkamyrskyn minun niskaan kun kerron totuuden. Ihmiset ei tiedä meidän oikeaa tilannetta eikä minun tarvi sitä kertoakkaan. Tilanne on vain tämä. Sen verran voin avata että lasten sairastumiset sysäs tilanteen tähän. Köyhyys myös on tässä raakalaisessa maailmassa vienyt lapsilta kaverit ja alettu kiusaamaan. Mistään ei olla apuja saatu, pyydetty on monesta paikkaa mutta ei olla saatu. Jaksamisen rajoilla mennään ja tuntuu että kohta ei ole tarjota lapsille mitään muuta kun sen katon ja ruuan runsaan rakkauden kanssa. Nykyään kun silläkään ei taho pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saas nähä ny miten sitä reissataan tänä suvena. Pitäs käyvä kalasa, off season ulukomaan pitempi matka. Lökötellä kotona ja mualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aion matkustaa, matkailu avartaa, näkee ulkolaisia ihmisiä ja voi syödä ulkolaista pitsaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

23.8.
Tältä näytti ilmakitaransoiton MM-kisoissa vuonna 2019, voittaja tuli tällä kertaa Yhdysvalloista
23.8.
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
23.8.
Lumijokinen Elian Web hurjassa vauhdissa Ruotsissa – murskasi sekä oman ennätyksensä että Bergsåkerin rataennätyksen
23.8.
Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen
23.8.
Haikarat Lukijalta
23.8.
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
23.8.
Mika Nurmela oli Kaleva Cupin tähtijuniori 1983 – Video näyttää, kuinka tuleva ammattilainen ampui ratkaisevan rankkarin ylänurkkaan Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image