Kalen! kalluppi: Lissääntyäkkö vai ei?

Kalen! kallupissa pohditaan maailman väestönkasvua ja Suomen vauvakatoa. KUVA: Arkisto
Kale! 3.10.2019 7:00
Kale!

Moni nuori aikuinen on ymmällään. Ilmastonmuutoksen takia maailman väestönkasvua pitäisi hillitä. Toisaalta kauhistellaan sitä, että Suomessa syntyy liian vähän vauvoja ja maan väkiluku uhkaa kääntyä laskuun. Kale! kysyy kallupissaan, lissääntyäkkö vai ei.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (87)

Ei sitä viitsi, kun on nytkin maailma pullollaan vanhemmittomia lapsia. Ja miten sille pikkuiselle kävisi, kun oma pää on mikä on, miehet ovat levottomia ja suomalaiset muutenkin kauhian onnettoman tuntuisia. Jos laittaisi ensin nämä probleemat pois päiväjärjestyksestä, niin sitten sopisi uusia pikkuisia tähän maailmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten kiva kalluppi,mut puuttuu mm. yksi vastausvaihtoehto: Ei. En koe tarvetta lisääntyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi nähdä lisääntymisen vaiva kun ulkomailta saa ilmaiseksi uutta väkeä jotka mielellään lisääntyvät suomineidon kanssa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tuota oman perheen haluaisi, mutta samaan sukupuoleen kiinnostuneena, mahdollisuudet on vähäiset. Eikä siinä, jatkuvasti lukee haukkuja, niin ei kai sitä sitten kannata!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yks hailee. Globaaleissa vertailuissa Suomi ja Itämeren suomalaisia promille % luokkaa. Tosin Vladivostok - Minsk- Kiova- Berliini-Pariisi-Lontoo Torguay-Cornwall/Korn/Kymri linjan Hrørek-Rürik hablo-pabloteetti 60%. Pohjoisessa tai etelässä 99%-40%. Perustuu epäuskottaviin toistaiseksi tn.käytössä olleisiin lähteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikko Perkoilalla on monien muiden hyvin yhteiskuntaa peilaavien ja kritisoivienkin laulujensa joukossa mainio "Lapsikoiramies". Miehestä on moneksi, lasta ja koiraa voi kaivata - sopivan miehen lisäksi muuta ei kuitenkaan tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi tehtiin. Sekin olisi saanut jäädä tekemättä. Perustelut: Ne löytyvät epäilemättä seuraavista kommenteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisääntymisessä tulee ollaa vanhempien miesten kyky ja halukkuus. Jos nuoria miehiä homma ei kiinnosta, niin me nostoväki - ikäiset voimme hoitaa homman. Nuori äiti (25 - 35 v) ja muutama taapertaja kotona piristää kovasti arkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään ei painosteta eikä syyllistetä lasten tekoon kuten ennen ja lapsia tehdään sen vuoksi vähemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitte vasta ku kloonaaminen tullee lailliseksi ja sairausvakkuutuksen korvaus piiriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlainen lissääntyminen pittää kieltää, kuten 1919-32 kieltolaissa. Tällöin 90% kansasta rupeaa lisääntymään rajusti ja sallaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen päättäköön itse haluaako lapsia vai ei. On hienoa elää maassa, jossa jokainen nainen ja mies saa itse päättää kuinka monta lasta haluaa, jos yhtään! Eikä se päätös kuulu kenellekään muulle kuin heille itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iliman muuta. Sitte pittää myös hyväksyä, jos niitä palaveluita ei ole kun vanhennee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ne palvelut nytkään niin hienoja että sen vuoksi kannattaa lisääntyä? Ei. Ainakaan vanhustenhoidon osalta joten tuokaan ei ole hyvä syy lisääntymiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin minun kohdallani vanhemmat tekivät täsmälleen oikean ratkaisun, vaikka se ei ollut helppoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lapset ovat elämän suola ja ilo. Ymmärrän hyvin kuinka hankalaa ja vastenmielistä nuorista on pariutua ja hankkia lapsia. Perheelämä ei ole videopeliä jonka voi sammuttaa kun siltä tuntuu. Lapsia ei pidä myöskään tehdä itselleen koska ne ovat vain lainassa. Nykyaikuisilta unohtuu ja puuttuu kyky muistaa että ovat itsekin syntyneet lapsiksi, sensijaan heistä on tullut ikuisia lapsia. Lapsien ei pidä tehdä lapsia ja tämä suuntaus lapsettomuudesta johtuukin juuri siittä. Nykynuoret eivät ole koskaan kasvaneet aikuisiksi ja siittä on kiittäminen edellisiä sukupolvia, " niin nukuu kuin petaa tai sitä saa mitä tilaa". Katseet syihin on syytä kohdistaa peruutuspeiliin ei mihinkään yhteiskunnan rakenteisiin. Virheistä pitää oppia mutta ennen sitä ne pitää tunnistaa ja hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo. Kun muistelen 70-80-lukujen isiä, niin eipä heitä juuri kotihommissa ja lastenhoidossa näkynyt. Harva isä töittensä jälkeen siivosi, laittoi ruokaa ja teki jotain lapsilähtöistä lastensa kanssa, kuten nykyisistä lähes kaikki tekevät. Ei tuntunut siltä, että isät olisivat ennen isäksi ryhtymistä miettineet, paljonko voimavaroja isyys vaatii, ja mikä on lapsen paras. Nykymiehet tuntuvat miettivän tätä kovastikin. Se on kypsyyttä ja vastuullisuutta, että valitsee elämäänsä vain ne vastuut, jotka jaksaa ja haluaa kantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyllä naisten kannata lapsia hankkia. Minullakin asuu pari äitiä naapurissa lasten kera (kummallakin useita) ja isiä ei näy, eli ovat yh. Enpä usko lasten kasvattamisen yksin olevan helppoa. Sitä en tiedä, onko lapsilla montakin isää?. Olen toki päätellyt, että ainakin kaksi pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (87)

Uutisvirta

15:25
Kokoomuksen Janne Heikkinen: Pääradan suunnittelu pitää laajentaa Ouluun asti, Limingan ja Oulun välille tarvitaan kaksoisraide
15:11
Stora Enson kunnossapitoyhtiön yt-neuvottelut päättyivät Oulussa – 24 työntekijää irtisanotaan
14:28
Pudasjärven lentokentän vuokraamisesta tehty päätös peruttiin – Suviseurat järjestetään alueella joka tapauksessa
13:40
Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo ratkaisuvoimaa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa Tilaajille
13:37
Toimittajamme Etiopiassa: Niinistö vieraili paikallisessa koulussa – "Vaikka Suomi on kaukana, olemme ystäviä"
13:24
Rovaniemelle suunnitellulla miljardin euron Joulupukin valtiolla on pitkä matka tarusta todeksi – hankeyhtiöltä loppuivat rahat jo heti alussa, mutta toivoa on taas Tilaajille
13:08
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa
99
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
50
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
38
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
27
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
22
Uusi miljoonien eurojen kädenojennus Taidetestaajille – kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset halutaan jatkossakin mukaan testaamaan taidetta
21
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sinulle kovakourainen hoitaja siellä jossain

Parempaa palkkaa, niin hoitokin on parempaa. Arvostusta hoitojia kohtaan, niin se näkyy myös hoidossa. Lue lisää...
Maksakaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image