Kalen! kalluppi: Heitikkö talaviturkin?

Kale! kyselee, joko ehdit uimaan tälle kesälle. KUVA: Arkisto
Kale! 13.6.2019 7:00
Kale!

Uinti puhtaissa luonnonvesissä on yksi Suomen kesän suurimmista nautinnoista. Osa tarkenee uida vain helteillä tai heittäytymällä veteen suoraan saunan löylyistä. Kale! kysyy kallupissaan, heitikkö talaviturkin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Virutin, jussina pesasen ja talavella virittelen, ei sitä hyvvää turkkia arvaa heitellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli niin lämmin talvi, ettei turkkia tarvinnut. Fleecellä pärjäsi helposti ja sekin on heitetty pois huhtikuun puolella, kun alkoi t-paita kelit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuo oo vielä irronnu, vaikka talavella avsnnosa ja kesällä nestemäisessä typpioksiduulissa, hiilihsppojäässä ja heliumissa käyn aina lillumasa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heitin ja kaukaisimman fjällin jängän takasen javren syvimpään lompolon saivaan paggaseen. Enkä ihan heti käy hakemassa, paitsi jos poika ei käy eikä pottu aukene, silloin heti Räävelin kogukovus poeg kodu hage Soomelahes tagu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko oli. Heitin Ambassadöörillä parasta Kuffin Hi-Lo Tankerua ku iso Finnmarkun Pallas tai Holokeri tommas ja tartutti pohojalevviin. Pakko oli uimasillaan sukeltaa pohojaan hankeen kunkkutaskurapujen ja krillien joukosta Stora Lopphaavetin Hampparin vääkenin Russeneselvan viikistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vappaa sukelluksen merkeissä. Ensin heitetään painotettu varpunen Eeste- tai Läänemere syvimpään mestaan ja kun Tulli ja venepollliisi on menny ohi sukelletaan kattoon onko vuotanu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne meni. Järveen. Ja pilikkihaalarit perässä. Teepaitasillaan tapan hyttysiä ajankuluksi. Niitä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli mukava uida Ylikiimingin Valkiaisjärvessä kun oli lämmin vesi ja pojanpojat kaverina ettei pappa vaan huku. Uiminen on mukavaa liikuntaa vanhallekin mutta sitä talviturkkia ei näkynyt..mitähän tarkoittanee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyll maar talaviturkki pittää säästää kanikonttoriin, kunnes pääsee taas näiltä uiskentelleen vappaa sukeltajien say-jo-naaraa hai-wakarisamuka jää sukelluskurssille sään muuttamis generaattoreille ja turbiineille kesän keinotekoisille jäille ja talven aidoille synteettisille helteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talaviuinti se vasta on jottain. Kuin tuimaa vihtomista vastalla leipäjuustoa juhannus juustoleivällä. Lakkaa, hillaa, keisarien tsaareilta kopsaamaa mussakaa muurain mon amouria liian tuimalla tai epä tuimalla kolesteröllin kesäuinneilla. Pakko talviturkit jäillä on ylleensä yllyke myöhemmälle, mutta kesä uinnit altistaa kaiken maailman johtaville joutavan päiväisille joutamisille punasesta lihasta valakoseen, kallaan , vihanneksiin, hyönteisiin ja muihin sosialistisen kaupan porvarillisiin uppotukki U-venneisiin, R-vääntöisiin pohojalaisiin vetysuperoksidi unelmiin tummalla vedellä ja ilimanpilluun vastaiseen myötäkäyntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmageddon, Beatlehem, Nasurialainen, Haifan, Jeesrumialaisen , Jordanian vai muun vähäsuolaisen virvokkeen otto- vai antoputken luona? Oliko tierna- vai Kari Piirpauke Suomalaisen tienaajapoikia tai kristin uskon mötkyjä, bööniä, kinkkua, kimuleita tai muuta -piip- dialektisen materialismin poikasten Herodeksen, Knihtin, Starr-dust Mänkin ja Murijaanein väriäpäästävää tammihelteen kotijäillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästän syksyn eka jäiden kolokkakallaan, varmuudeksi sukelluspuku niin voi vaihtaa harappuunastukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä passaa saati auta mennä talaviturkkia huoletta heittämään vetteen. Vain maitojärveen Pakasaivossa ja ylijäämäpilsneriportteri valtamereen Lago di Maggioreen tai Lago di Como Tolomiittien ja Alappien kainalossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

13:45
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – Opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
12:22
Ylitornion asuntopalon sytyttäjäksi epäilty ja uhri ex-pariskunta, asunnossa oli sylilapsi
11:55
Kaleva oikaisee
11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
68
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
47
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image