Kalen! kalluppi: Heitikkö talaviturkin?

Kale! kyselee, joko ehdit uimaan tälle kesälle. KUVA: Arkisto
Kale! 13.6.2019 7:00
Kale!

Uinti puhtaissa luonnonvesissä on yksi Suomen kesän suurimmista nautinnoista. Osa tarkenee uida vain helteillä tai heittäytymällä veteen suoraan saunan löylyistä. Kale! kysyy kallupissaan, heitikkö talaviturkin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Virutin, jussina pesasen ja talavella virittelen, ei sitä hyvvää turkkia arvaa heitellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli niin lämmin talvi, ettei turkkia tarvinnut. Fleecellä pärjäsi helposti ja sekin on heitetty pois huhtikuun puolella, kun alkoi t-paita kelit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuo oo vielä irronnu, vaikka talavella avsnnosa ja kesällä nestemäisessä typpioksiduulissa, hiilihsppojäässä ja heliumissa käyn aina lillumasa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heitin ja kaukaisimman fjällin jängän takasen javren syvimpään lompolon saivaan paggaseen. Enkä ihan heti käy hakemassa, paitsi jos poika ei käy eikä pottu aukene, silloin heti Räävelin kogukovus poeg kodu hage Soomelahes tagu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko oli. Heitin Ambassadöörillä parasta Kuffin Hi-Lo Tankerua ku iso Finnmarkun Pallas tai Holokeri tommas ja tartutti pohojalevviin. Pakko oli uimasillaan sukeltaa pohojaan hankeen kunkkutaskurapujen ja krillien joukosta Stora Lopphaavetin Hampparin vääkenin Russeneselvan viikistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vappaa sukelluksen merkeissä. Ensin heitetään painotettu varpunen Eeste- tai Läänemere syvimpään mestaan ja kun Tulli ja venepollliisi on menny ohi sukelletaan kattoon onko vuotanu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne meni. Järveen. Ja pilikkihaalarit perässä. Teepaitasillaan tapan hyttysiä ajankuluksi. Niitä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli mukava uida Ylikiimingin Valkiaisjärvessä kun oli lämmin vesi ja pojanpojat kaverina ettei pappa vaan huku. Uiminen on mukavaa liikuntaa vanhallekin mutta sitä talviturkkia ei näkynyt..mitähän tarkoittanee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyll maar talaviturkki pittää säästää kanikonttoriin, kunnes pääsee taas näiltä uiskentelleen vappaa sukeltajien say-jo-naaraa hai-wakarisamuka jää sukelluskurssille sään muuttamis generaattoreille ja turbiineille kesän keinotekoisille jäille ja talven aidoille synteettisille helteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talaviuinti se vasta on jottain. Kuin tuimaa vihtomista vastalla leipäjuustoa juhannus juustoleivällä. Lakkaa, hillaa, keisarien tsaareilta kopsaamaa mussakaa muurain mon amouria liian tuimalla tai epä tuimalla kolesteröllin kesäuinneilla. Pakko talviturkit jäillä on ylleensä yllyke myöhemmälle, mutta kesä uinnit altistaa kaiken maailman johtaville joutavan päiväisille joutamisille punasesta lihasta valakoseen, kallaan , vihanneksiin, hyönteisiin ja muihin sosialistisen kaupan porvarillisiin uppotukki U-venneisiin, R-vääntöisiin pohojalaisiin vetysuperoksidi unelmiin tummalla vedellä ja ilimanpilluun vastaiseen myötäkäyntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmageddon, Beatlehem, Nasurialainen, Haifan, Jeesrumialaisen , Jordanian vai muun vähäsuolaisen virvokkeen otto- vai antoputken luona? Oliko tierna- vai Kari Piirpauke Suomalaisen tienaajapoikia tai kristin uskon mötkyjä, bööniä, kinkkua, kimuleita tai muuta -piip- dialektisen materialismin poikasten Herodeksen, Knihtin, Starr-dust Mänkin ja Murijaanein väriäpäästävää tammihelteen kotijäillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästän syksyn eka jäiden kolokkakallaan, varmuudeksi sukelluspuku niin voi vaihtaa harappuunastukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä passaa saati auta mennä talaviturkkia huoletta heittämään vetteen. Vain maitojärveen Pakasaivossa ja ylijäämäpilsneriportteri valtamereen Lago di Maggioreen tai Lago di Como Tolomiittien ja Alappien kainalossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

25.6.
Kieli keskellä suuta, pallo keskellä mailaa – KeKin ulkopeli antoi mahdollisuuden
25.6.
UN Womenin raportti: Suurin osa perheistä ei sovi ydinperhemuottiin, perhepolitiikassa huomioitava erityisesti naisten ja tyttöjen asema
25.6.
Mies etsii alaikäistä seuraa Suviseuroille Youtubeen ladatulla seuranhakuvideolla – poliisi tutkii tapausta
25.6.
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
25.6.
Japanin kruununprinssi saapuu Suomeen heinäkuussa – "Tämä on harvinainen vierailu"
25.6.
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"
25.6.
Reissusa: Isommin suunnittelematta Pyhä-Luoston kansallispuistoon Karhunjuomalammen 10 kilometrin reitille
3
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
2
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
1
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
1
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
1
Korkeasaareen saapui uusi täplikäs peto – margai on pieni ja suurisilmäinen kissa, joka elää elämänsä puussa
1
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image