Kalen! kalluppi: Aijokko juhulia it­te­näi­syys­päi­vää?

Ylioppilaiden soihtukulkue eteni viime vuonna sinivalkoiseksi valaistun kaupungintalon ohi. Kale! kyselee kallupissaan, aijokki juhulia ittenäisyyspäivää. KUVA: Arkisto
Kale! 28.11.2019 7:00
Kale!

Oulussa Suomen itsenäisyyspäivää vietetään juomalla etkokahvit jo juhlapäivän aattona ja koristelemalla esimerkiksi koti tai työpaikka sinivalkoisin valoin. Kuntotanssien ja ravien lisäksi Oulussa on luvassa myös perinteisempiä juhlamenoja. Kale! kysyy kallupissaan, aijokko juhulia ittenäisyyspäivää.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Ei juhlia aina samaa sotamuisteloja miksi ei pidetä iloista juhlaa niinkuin muualla maailmassa, hirveitä nuo armeijan koneet ja tykit niitä näytetään ja palkitaan ns.ansioituneita ihmisiä lapsellista touhua jakaa kunniamerkit höpö touhua kävellään kun kukot rintapielet täynnä niitä kultaisia höpötyksiä,ei minun juhla samanlaista kuin muinakin päivinä en laita mitään sinivalkoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ehdi eikä rahat riitä juhlimaan, kun Itsenäisyyspäivä sattuu niin huonoon saumaan, kun tässä on ollut jo Halloween ja Black Friday ja joulu on ihan nurkan takana. Ehkä Itsenäisyyspäivä voitaisiin siirtää vaikka syyskuulle, niin ei olisi niin kiireistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vietetään Itsenäisyys päivää eli oikeutta omaan kieleen ja vapauteen sinä päivänä milloin Itsenäisyys virallisesti laillisesti alkoi. On monia kansoja täällä muiden kansojen alueilla usein ryöstöllä mutta viettävät omia juhliaan. On kohteliasta kuitenkin käyttäytyä hyvin juhlapäivinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä laitan kynttilät ikkunalle, niinkuin kotona ja mummolassakin tehtiin lapsuudessani, ja muistelen isoisää, joka oli sotilaana 5 vuotta elämästään jatkosodassa Karjalassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Multa muutama vuosi sitten tavaroita ja sormuksia. Täällä suomessa. Nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiskunnan historian todennäköisesti toiseksi huonoin keksintö on valtio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vietän sen päivän niinkuin muutkin päivät eli ei ole syytä juhlia koska olemme yksi osavaltio EU:ssa eikä sillä ole itsenäisyyttä-Suomen itsenäisyys on mennyt/annettu pois jo ajat sitten.Tuhansia ihmisiä kuoli ja haavoittui turhaan itsenäisyytemme puolesta kun politiikot luopuivat Suomen itsenäisyydestä saadakseen itselle etuja ja hyviä virkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös eurooppapäivä jolloin voi ihmetellä eurolipun kiinalaisia keltatähtiä. Maat on silti itsenäisiä osittain. Mutta totta että nyt vyöryy maahan idästä porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huilin niinkuin teen kaikkina muinakin päivinä. Ei mitään aihetta juhlaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsemme ollut pitkään työttömänä. Aktiivinen työnhakija. Olen kehoittanut muuttamaan johonkin toiseen pohjoismaahan. Jos kelepaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityinen vuosi on nyt juhlia itsenäisyyttä. Yli yhdeksänkymppinen rouva muisteli muisteli talvisodan alkamispävää ja kuinka hän koululaisena ja kyläläiset joutuivat seuraamaan ylitsensä lentäviä venäläisten lentokoneita, jotka menivät pommittamaan Oulua.
Mutta kaikeksi onnekisi suomalaiset ja Suomen armeija kestivät hirmuiset 105 talvisodan päivää eikä Stalinin nimittämä Terijoen hallitus päässyt valtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En juhuli, koska Suomi ei ole enään itsenäinen. EU, päättää, ei Suomi.!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä Suomi on itsenäinen. Suomi voi päättää ihan kuin haluaa jos tahtoa löytyy. Tuolla asenteella ei ole ikinä itsenäinen. On eri asia osallistua päätöksentekoon ja päättää yhdessä muiden maiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
15:31
Punamultakriisi lauennut? – SDP ja keskusta vakuuttavat löytäneensä taas toisensa
108
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image