Kalen! kalluppi: Ahistaako ilimasto?

Kale! kyselee, ahdistavatko tiedot maapallon ilmaston tilasta. KUVA: Arkisto
Kale! 9.5.2019 7:00
Kale!

Ilmaston lämpeneminen, lajien mahdollinen joukkotuho ja heikosti etenevä kansainvälinen ilmastoyhteistyö huolestuttavat monia. Kale! kysyy kallupissaan, ahistaako ilimasto.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Voe tonkiisa. Mutta vain silloin kun otan villahousut ja -sukat ja meteorismin latteat letut vallihtee ja villihtee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilimanaikuiset ilimastot enää tässä vaiheessa kerkiä ahistelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilimaston lisäksi pitäisi ahistus ahistaa ja ahistella mesaani- kehveli-, kahveli ja prammi mastoa, niin sekunnin miljardisosan, 13 sekunnin, 111 minuutin tai muun aikayksikön kuten 007 valovuoden tai parsekin päästä olla muuta päätöntä menoa tai vaaliteemaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvihuonekaasujen tupruttelua pitää rajoittaa.
Ihan jo pelkästään siksi ettei meillä ole varmaa tietoa mitä tapahtuu kun/jos nykytahdilla moninkertaistamme luonnon mukaisen CO2 (yms.) määrän ilmakehässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perehdy hiilen kiertoon ja siihen mitä hiilidioksidi on. Ei tarvitse jossitella vaan huomaat ettei ole syytä huoleen. Hiilidioksidia on ilmassa 0,04% ja se ei ole myrkkykaasua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on mitattu ihmiskunnan mittaushistorian korkeimmat hiilidioksiidipäästöjen määrät! Happea mieluimmin, kiitos. Hiilidioksiidia ei ole hyvä hengitellä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten sanoin, perehdy hiilen kiertoon. Kasvit tarvitsevat hiilidioksidia, jotta voivat tehdä sinulle happea mitä hengittää. Happea on ilmassa noin 20% eli ei se ole loppumassa. Mitä enemmän on hiilidioksia, niin sitä paremmin kasvit voivat. Ilma on todella raikas ja happirikas siellä missä on paljon vihreitä kasveja. Oletko huomannut?
Kuinka pitkä on tuo hiilidioksidipäästöjen "mittaushistoria"? Aika lyhyt. Ja jos aletaan mittaamaan ilmassa olevan hiilidioksidin määrää jostain satatuhatta vuotta vanhasta fossiilista, niin leikitään niin pienillä numeroilla, että mittausvirheen osuus on huomattava. Keskitytään siis nykyisyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman hiilidioksidia mitkään kasvit eikä monisoluiset synny , kasva ja ruoki muita ekosysteemin biodiversiteetti ilmentymiä. Mutta toisaalta ei olisi allergioita, astmaa ja muuta inhimillistä ilmentymää, iloa, itkua , parkua ja pellavapäitä , kuten Ilmari Iki Kianto , Antti Hammarberg ja Irwin Goodman väittivät. Toisaalta muulla Linnunradalla, Milky Waylla ja WVintergatanilla voi olla , kuten Aurinkokunnissakin, planeetoilla ja kuissakin voi olla ammoniakkia ja epä - happj hiili ja hippi haalii elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastasin, että ei ahista, mutta heti perään huomasin, että itse asiassa ahistaa. Se mikä minua ahistaa, on tuo muutamien radikalisoituneiden tahojen vouhotus ja väite siitä, että ilmastonmuutos ei olisi luonnollinen tapahtuma. Vaan kun ilmastonmuutos on luonnollinen tapahtuma tai muuten meillä ei olisi jääkausia. Seuraava jääkausi tulee aikanaan varmuudella ja peittää jälleen koko Suomen paksuun jäävaippaan ja kukaan ei voi sille yhtään mitään. Täysin naurettavia väitteitä näillä muutamilla, mutta onneksi niitä on aika vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkein punavihreimpien ilmastoahdistelijoiden poistettuja kaukomailta tehtyjä somepäivityksiä katsellessa pahin ahdistus helpottaa. Kun kivi lentää sieltä kohti, niin sen voi huoletta hyvällä omallatunnolla heittää takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastokeskustelu ja foorumit on tapa ajaa ja harhautta maailman väestöä kun mikään muukaan ei enään auta . Toiset näkevät ilmastomuutoskeskustelussa ja toiminnassa mahdollisuuden uudistaa ja toteuttaa uutta talous/bisnesmaailmaa. Toiset taasen uskovat ilmiöön uskonomaisesti ja fanaattisesti, ikään kuin mitään muuta totuutta ei olisi olemassakaan, tätä tulkintaa nimitetään diktatuuriksi.

Ilmasto muuttuu kuten tuossa yksi asiaan perehtynyt totesi ihmisen toiminnoista teoista huolimatta, me emme vain tiedä vielä mihin suuntaan. Ilmastofooruumin lukuun on helppo peittää ja lakaista ne oikeat ongelmat maton alle tai kytkeä ne tähän utopiaa. Luontoa ja ympäristöä ihminen kyllä tuhoaa ja käyttää siekailematta hyväkseen mutta kun sen eteen pitää toimia otetaan mieluummin esiin utopia johon ei saa otetta. Jos veroilla tosiaan pystytään ehkäisemään lentokoneiden yläilmakehän saasteet kun ne maksetaan valtioiden kassaan lihottamaan ties mitä on se pelkää silmänlumetta ja petosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilimaston, maston rapsuttelun vai kiihkofeministiekarjujen ja -sonnien nousu EY/EU/ETA alueen johtoon ja mualiman, SaiPan, KalPan ja muiden mielipide johtajien sekä collateral Outsiders sivullisten pelastaminen ilimaston liialta pilluulta? Hyvä homma, juttu on työn alla, mutta tulokset voivat roimasti ylittää tai alittaa odotukset. Ahistaa kuin obsipatiaa, liian tiukat luikkufarkut ja helepottaa kuin.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä kaksi eri asiaa menevät suurimmalla osalla iloisesti sekaisin. Eivät vissiin olleet kuulolla biologian ja maantiedon tunneilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maapallomme muuttuu koko ajan ja se kuuluu elävän planeetan ominaisuuksiin. Ihmiskunnan käännyttäminen luontoarvoista pois ja aivottoman teknologian tyrkyttäminen ontoille muovi ihmisille on tietoista toimintaa. Arvotyhjiössä eläville sitten tyrkytetetään Marxistisia ajatuksia joka tuutista. Eliitti yrittää varastaa koko agendan ilmaston lämpenemis/kylmenemis/muutos saduillaan. NWO ja agenda21 eivät ole mitään salaliitto teorioita vaan ovat olleet käynnissä jo vuosikymmeniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sade ahdistaa ina, tuli sitten vetenä tai lumena. Välttämätöntä se toki on jos haluaa että hanasta jotain tulee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talven ahistamattoman ilimaston jäläkeen katupölyt ja koivun sun muitten puijen ja kasvien siitepölyt voi vähän ahistella, mutta varsinainen ahistus on iliman pilluun lisäksi ympäristön ja veen pilluu, mutta vaalien jälkeen voi helepottaa tai löytyä rutkasti uusia ahistuksia ahistammaan, kunnes syssy ja talavi tuo ihan uusia murheita ja ahistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ahistaa, taidan hakea pari kuukautta sairaslomaa töistä ja jotain mielialalääkettäkin pitää alkaa syömään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla
9:26
Missä lomapäivä sujuu aurinkoisimmin? – Kaleva etsii Oulun parasta kesäterassia, äänestä suosikkiasi!

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image