Kale! kokkeilee: Vir­tu­aa­li­maa­il­ma tarjoaa rentoutusta ja jännittäviä seikkailuja

Valittavana on laaja valikoima erilaisia elämyksiä räiskintäpeleistä rentoutumismatkoihin. Lisäksi Google Earthillä pääsee matkustamaan ympäri maailmaa. Myös Oulu löytyy kolmiulotteisena. KUVA: Ester van Dam / kuvakäsittely Minna Kuitula
Kale! 7.4.2018 21:49
Juho Karjalainen

Kale! kokkeili, miten voi tehdä rentouttavia elämysmatkoja ympäri maailman tai seikkailla mukana vauhdikkaissa ja jännittävissä peleissä. Pakkahuoneenkadulla sijaitseva VR Heaven -elämyskeskus tarjoaa pelejä ja matkoja virtuaalitodellisuudessa.

Aluksi päähän asetetaan kypäräosa, jossa VR-lasit ovat kiinni. Ensikertalaiselle VR-laseihin tottuminen vie hetken, koska todellista ympäristöä ei VR-lasit päässä näe.

Liikkuminen virtuaalimaailmassa tapahtuu omilla jaloilla, mutta pelihuoneen sallimissa rajoissa. Seinään törmäämistä ei tarvitse kuitenkaan pelätä, koska laite muodostaa virtuaalisen häkin varoittamaan huoneen seinästä. Huoneen katossa olevat sensorit tarkkailevat jatkuvasti pelaajan liikkeitä ja sijaintia.

Valittavana on laaja valikoima erilaisia elämyksiä räiskintäpeleistä rentoutumismatkoihin. Lisäksi Google Earth -ohjelmalla pääsee matkustamaan ympäri maailmaa. Myös Oulu löytyy kolmiulotteisena.

Rauhallisuus on pelistä kaukana

Valitsen pelin, jonka esittelykuva näyttää rauhalliselta. Peli alkaa ja ilmestyn hotellin aulaa muistuttavaan tilaan. Rauhallisuus on pelistä kaukana, sillä loppujen lopuksi peli on hyvin jännittävä. Joudun muun muassa kävelemään kapeaa lankkua pitkin pilvenpiirtäjän katolla.

Jos peli osoittautuu liian jännittäväksi, sen voi aina keskeyttää ja vaihtaa toiseen.

VR Heavenilla on käytössään huippuluokan laitteet ja virtuaalitodellisuus vaikuttaa hyvin todentuntuiselta. Paljaalla silmällä voin kuitenkin erottaa helposti VR-lasien näytön pikselit.

Itse aloittelijana pelkäsin, että VR-lasit päässä tulee huono olo. Kaikki sujui lopulta hyvin, vaikka 200 metriä korkean pilvenpiirtäjän katolla käveleminen alkoikin huimata.

Molempiin käsiin sijoitettavien ohjainten käyttö vaatii myös opettelua, koska ohjainten kaikki napit eivät välttämättä löydy helposti pelkillä sormilla tunnustelemalla.

Yhden huoneen voi varata puolesta tunnista kahteen tuntiin. 30 minuuttia maksaa 19,90 euroa. Yksi varaus on tarkoitettu korkeintaan kolmelle henkilölle, mutta vain yksi pääsee pelaamaan kerrallaan.

Sivustakatsojat pääsevät sen sijaan seuraamaan virtuaalimaailman tapahtumia huoneen ylälaidassa olevalta näytöltä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

pitäis käydä kokeilemassa lasten kanssa kunhan muistaisi. kiva että näitä vähän erilaisiakin juttuja löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virtuaalilaseja, - todellisuutta ja -käyttötarpeita on niin monenlaisia. Viihde- ja pelit 🎮 ovat todennäköisesti kasvavin. Opiskelu, tutkimus ja hyötykäyttö tulee etätyöhön piakkoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virtuaalinen todellisuus, siihen on hyvä paeta oikeaa todellisuutta. Eläkää ihmiset oikeaa todellisuuttanne, tehkää siitä parempi, ilman mitää laseja. Se on lähempänä kuin luulettekaan, keskittykää oleelliseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti näitä tulee lisää Ouluun ja ihmiset huomaavat että kotonakin pystyy tähän eikä vehkeet maksa paljon PC on omastatakaa ohjelmat voi googlata ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image