Kale! kokkeilee: Vir­tu­aa­li­maa­il­ma tarjoaa rentoutusta ja jännittäviä seikkailuja

Valittavana on laaja valikoima erilaisia elämyksiä räiskintäpeleistä rentoutumismatkoihin. Lisäksi Google Earthillä pääsee matkustamaan ympäri maailmaa. Myös Oulu löytyy kolmiulotteisena. KUVA: Ester van Dam / kuvakäsittely Minna Kuitula
Kale! 7.4.2018 21:49
Juho Karjalainen

Kale! kokkeili, miten voi tehdä rentouttavia elämysmatkoja ympäri maailman tai seikkailla mukana vauhdikkaissa ja jännittävissä peleissä. Pakkahuoneenkadulla sijaitseva VR Heaven -elämyskeskus tarjoaa pelejä ja matkoja virtuaalitodellisuudessa.

Aluksi päähän asetetaan kypäräosa, jossa VR-lasit ovat kiinni. Ensikertalaiselle VR-laseihin tottuminen vie hetken, koska todellista ympäristöä ei VR-lasit päässä näe.

Liikkuminen virtuaalimaailmassa tapahtuu omilla jaloilla, mutta pelihuoneen sallimissa rajoissa. Seinään törmäämistä ei tarvitse kuitenkaan pelätä, koska laite muodostaa virtuaalisen häkin varoittamaan huoneen seinästä. Huoneen katossa olevat sensorit tarkkailevat jatkuvasti pelaajan liikkeitä ja sijaintia.

Valittavana on laaja valikoima erilaisia elämyksiä räiskintäpeleistä rentoutumismatkoihin. Lisäksi Google Earth -ohjelmalla pääsee matkustamaan ympäri maailmaa. Myös Oulu löytyy kolmiulotteisena.

Rauhallisuus on pelistä kaukana

Valitsen pelin, jonka esittelykuva näyttää rauhalliselta. Peli alkaa ja ilmestyn hotellin aulaa muistuttavaan tilaan. Rauhallisuus on pelistä kaukana, sillä loppujen lopuksi peli on hyvin jännittävä. Joudun muun muassa kävelemään kapeaa lankkua pitkin pilvenpiirtäjän katolla.

Jos peli osoittautuu liian jännittäväksi, sen voi aina keskeyttää ja vaihtaa toiseen.

VR Heavenilla on käytössään huippuluokan laitteet ja virtuaalitodellisuus vaikuttaa hyvin todentuntuiselta. Paljaalla silmällä voin kuitenkin erottaa helposti VR-lasien näytön pikselit.

Itse aloittelijana pelkäsin, että VR-lasit päässä tulee huono olo. Kaikki sujui lopulta hyvin, vaikka 200 metriä korkean pilvenpiirtäjän katolla käveleminen alkoikin huimata.

Molempiin käsiin sijoitettavien ohjainten käyttö vaatii myös opettelua, koska ohjainten kaikki napit eivät välttämättä löydy helposti pelkillä sormilla tunnustelemalla.

Yhden huoneen voi varata puolesta tunnista kahteen tuntiin. 30 minuuttia maksaa 19,90 euroa. Yksi varaus on tarkoitettu korkeintaan kolmelle henkilölle, mutta vain yksi pääsee pelaamaan kerrallaan.

Sivustakatsojat pääsevät sen sijaan seuraamaan virtuaalimaailman tapahtumia huoneen ylälaidassa olevalta näytöltä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

pitäis käydä kokeilemassa lasten kanssa kunhan muistaisi. kiva että näitä vähän erilaisiakin juttuja löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virtuaalilaseja, - todellisuutta ja -käyttötarpeita on niin monenlaisia. Viihde- ja pelit 🎮 ovat todennäköisesti kasvavin. Opiskelu, tutkimus ja hyötykäyttö tulee etätyöhön piakkoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virtuaalinen todellisuus, siihen on hyvä paeta oikeaa todellisuutta. Eläkää ihmiset oikeaa todellisuuttanne, tehkää siitä parempi, ilman mitää laseja. Se on lähempänä kuin luulettekaan, keskittykää oleelliseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti näitä tulee lisää Ouluun ja ihmiset huomaavat että kotonakin pystyy tähän eikä vehkeet maksa paljon PC on omastatakaa ohjelmat voi googlata ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:07
Oulun viestintäjohtajalle annettiin huomautus hänen Facebookissa julkaisemastaan "lesta"-kuvasta – Salmi: "Harkintakykyni petti"
16:04
Näkökulma: Sitra kutkuttaa Kataista sittenkin - yliasiamies vartioi satojen miljoonien eurojen tasetta
16:01
Oulun Heinäpäästä löytyy Mörkökivi – tuleeko paikasta kiekkofanien vaelluspaikka?
15:54
Jukka Jaloselle ehdotettiin jo patsasta Helsinkiin, jää ainakin vielä toistaiseksi toteutumatta
15:17
Moni maakunta jää ilman omaa meppiä kun Helsinki ja Keski-Suomi rohmusivat EU-päättäjiä – vihreät oli taas Helsingin suosituin
15:12
Sarjanäpistelijä iski Kajaanissa – Poliisi: alkoholijuomien näpistelyt lisääntyvät kohti kesää
15:11
Liisa Jaakonsaari valittiin Oulun yliopiston hallitukseen – "On tärkeää puolustaa tiedettä ja tutkimusta"
39
Leijonien voitto keräsi oululaiset torille – "Mörkö"-huudot ja Maamme-laulu kaikuivat Oulun yössä
32
Pohjois-Suomi jäi ilman euroedustajaa – Mirja Vehkaperä on Oulun vaalipiirin äänikuningatar, mutta äänet eivät riittäneet Brysseliin asti
20
Soutuvenepaikat kortilla Oulussa – moni haluaisi venepaikan jokisuistosta, mutta niitä ei ole tarjolla
19
Oululaiset eurovaaliehdokkaat vaihtelevissa tunnelmissa - Mirja Vehkaperä: "Mitään en tekisi toisin"
18
Eurovaalien tulos selvillä: Kokoomus suurin puolue, vihreät nousi toiseksi – ääniharavina Eero Heinäluoma ja Ville Niinistö
16
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
12
Vahva Euroopan unioni selvisi vaalien voittajaksi Suomessa – EU-myönteiset ryhmät joutuvat kuitenkin yhdistämään voimiaan parlamentissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Saamei

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Propsit Mikolle. Jostakihan se pitää tuota "likapyykkiä" ruveta purkamaan. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image