Kale! kokkeilee: Vauvan kanssa elokuvissa - vai­pan­vaih­to­pis­te ja mikrouunikin löytyvät

Kalen! testiryhmä Laura Hummastenniemi (vas.) Oliver-poikansa ja Laura Tauriainen Kerttu-tyttärensä kanssa kävivät kokeilemassa, miten sujuu Starin vauvanäytös. KUVA: Ester van Dam
Kale! 3.2.2018 13:43
Laura Tauriainen

Jännittää. Kale! on menossa oululaisen Elokuvateatteri Starin vauvanäytökseen, ja vieläpä vauvan kanssa. Vauvalle on tulossa hampaita, joten luvassa saattaa olla kitinää. Tuleekohan tästä yhtään mitään?

Elokuvana vauvanäytöksessä on Anna-Leena Härkösen romaaniin perustuva Kaikki oikein, Elokuvateatterin edustalla lumitöitä tekevä Kari Kantala tekee lumitöitä ja avaa oven lastenvaunuja työntävälle. 

Kantala kertoo, että vauvanäytökset olivat suosittuja noin kymmenen vuotta sitten, kunnes yhtäkkiä niissä ei käynyt ketään. Nyt ne ovat tehneet uuden tulemisen Starissa.

Lipunmyyntitiskin edessä on pitkä jono äitejä lastenvaunujen ja turvakaukaloiden kanssa. Tiskin takana hymyilevä Ronja Ollila kertoo, että vauvanäytökseen valitaan elokuva, joka on sallittu kaiken ikäisille. Sali ei ole pimeä ja äänenvoimakkuus on hiukan pienemmällä.

– Meillä on myös vaipanvaihtopiste ja mikro, jos haluaa lämmittää vauvalle ruokaa, Ollila toteaa.

Elokuvasalissa on valkokankaan alapuolella pitkä rivi vauvanvaunuja. Penkeistä kuuluu pienien ihmisten ähinää ja puhinaa. Paikalla on kolmisenkymmentä äitiä ja isää vauvoineen ja kavereineen.

Elokuviin on saapunut myös Laura Hummastenniemi ja hänen kohta viisikuinen poikansa Oliver. Lauralle elokuvalla ei ole niin suurta merkitystä, vaan tärkeintä on päästä vauvan kanssa välillä ihmisten pariin.

– Imettävä äiti ei voi olla kovin kauaa pois kotoa ilman vauvaa, joten on ihanaa päästä olemaan välillä sosiaalinen yhdessä vauvan kanssa. Parasta on se, että äiti ja vauva saavat olla rennosti. Saa itkeä ja imettää, Hummastenniemi iloitsee.

Valot salissa himmenevät ja valkokangas syttyy. Hetken on melkein hiljaista. Sitten yksi vauva parahtaa itkuun. Tapahtuu ketjureaktio, ja pian ainakin kymmenen vauvaa itkee. Se ei kuitenkaan vauvanäytöksessä haittaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Niin ...on.....ett...vouhotusta näiltä äiteiltä ..tää toinen vvarsinki tyrkky oululainen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen äitejä jotka vievät vauvansa joka paikkaan, elokuviin, teatteriin, ravintolaan, kirkkokonsertteihin. Jumalanpalvelukset asia erikseen.
Ei kaikki ole niin innostuneita hänen vauvastaan kuin hän itse. Totuus on että vauvaa ei pidä viedä mihinkään häiritsemään muita ihmisiä. Hankkisivat lapselle hoitajan siksi aikaa jos itse haluaa lähteä johonkin. Toki tällaiset vauvaleffat on ok, koska muut tietää pysyä poissa. Eihän tuon ikäiset tajua mistään mitään joten turhaa pelleilyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ihmettele, ja olen muutenkin kanssasi ihan päinvastaista mieltä. Vauvat ovat ihmisen alkuja ja kuuluvat ihmisten ilmoille. Ei siinä ole mitään sen kummempaa. Valittajat voisivat olla käymättä missään, jos eivät kestä ihmiselämää sen kaikissa sallituissa ja tervetulleissa muodoissaan. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin puhuu trendi nyky äiti. Vauvaa ei tarvi riepottaa jokapaikassa mukana,monesti näkee yli väsyneitä itkeviä lapsia marketeissa ja muualla. Luulisi olevan kaikille mukavampaa kun lapset saa leikkiä kotona kotimiehen kanssa kuin riehkasta vanhempien matkassa jokapaikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarviiko niiden vauvojen kanssa päästä joka paikkaan? Kauhea meteli on elokuvateattereissakin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image