Kale! kokkeilee: Reeniksen tarjoamat ta­sa­pai­no­tem­put tekevät hyvää Joona Ylilehdon kaltaiselle van­nou­tu­neel­le punttiukolle

Reeniksen testannut Joona Ylilehto suosittelee paikkaa etenkin koordinaatio- ja kehonhallintakyvyn parantamiseen. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 2.2.2019 19:42 | Päivitetty 2.2.2019 21:04
Maija Pylväs

Oululainen Joona Ylilehto, 28, on mies, joka viihtyy mieluiten kuntosalilla raskaiden rautojen äärellä tai vaihtoehtoisesti varsinkin kesäaikaan amerikkalaisen jalkapallon parissa. Vastapainoa arkitreeneihinsä Ylilehto sai testaamalla Meri-Toppilaan viime vuonna avatun Reeniksen, jossa kokemusta kertyi niin yksipyöräisellä ajamisesta kuin erikokoisilla air roll -patjoilla tasapainottelusta. Alkulämmittelyt tehtiin puolestaan parkour-tyylisiä bokseja apuna käyttäen ja viimeiseksi testattiin trampoliinit.

– Boksien ylittäminen eri tekniikoilla parkour-tyyliin oli haastavaa, ja hattua nostan heille, jotka tuolla katoilta toisille hyppivät. Trampoliineja on toki tullut jonkin verran kokeiltua, mutta onhan tällaiset kunnon trampoliinit ihan erilaisia kuin sellaiset pihatrampoliinit. Hauskinta oli varmasti tuo yksipyöräisellä ajo, Ylilehto kommentoi.

Ylilehdolle käynti Reeniksellä oli ensimmäinen kerta. Paikkaa hän suosittelee etenkin koordinaatio- ja kehonhallintakyvyn parantamiseen.

– Jos haluaa vaihtelua siihen perussalihommaan, niin tällaista voisi kyllä miettiä vaihtoehtona.

Tällä hetkellä Ylilehtoa kiinnostaa etenkin voimamieslajit. Kilpaileminen ei kuitenkaan houkuta, vaan voimatasojen kasvattamista hän kokeilee omaksi ilokseen. Salille matka käy noin neljä, viisi kertaa viikossa minkä lisäksi aerobista liikuntaa jaksamisen mukaan. Kesällä salilla käynti vähenee, kun jenkkifutispelit tulevat kuvioihin.

– Treenaan Oulu Northern Lightsin kanssa ja olen Rovaniemi Nordmenin hallituksessa ja todennäköisesti pelaavassa kokoonpanossakin ensi kaudella. Viime vuosi oli minulle jenkkifutiksessa ensimmäinen eli vasta-alkaja olen vielä sillä saralla, vuosi sitten Rovaniemeltä Ouluun muuttanut Ylilehto kertoo.

Otsikkoa muokattu 2.2.2019 kello 21.04. Joona Ylilehdon nimi korjattu.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Mitä hyötyä ja arvoa millään vannoutumisellajos sitten julkisesti kehuskelee valansa rikkomisella ? Punttisalin ovet kiinni valapatoilta. Anteeksipyyntö ja eroaminen ei nyt riitä niinkuin terveysbisniksissä on tapana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

54
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
33
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
29
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
9
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image