Kale! kokkeilee: Kuuskan kun­toi­lu­puis­tos­sa ei happi lopu

Kuusisaaren kuntoilupuiston laitteita ei voi säätää, mutta siitä huolimatta puistossa pystyy vetämään täysipainoisen treenin. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 20.8.2017 17:17
Kati Valjus

Oululaisten uusi olohuone, tai pitäisikö sanoa takapiha, alkaa olla valmis. Kuusisaaren kasvojenkohotus on todella tervetullut toimenpide. Koko komeuden kruunaa jokivarteen rakennettu kuntoilupuisto, joka on ainakin Kalen testikäynnin perusteella otettu jo hyvin käyttöön kuntoilijoiden keskuudessa.

Kuntoilupuistosta löytyy erilaisia telineitä ja laitteita. Osa niistä, kuten oma kehon painolla toimivat soutulaite ja erilaiset vetolaitteet, ovat kuntosalimaisen konservatiivisia siinä, mitä niillä voi tehdä.

Renkaat ja tangot puolestaan palvelevat mukavasti missä tahansa toiminnallisessa treenissä, ja sopivat näin ollen myös himoliikkujille, joille melko kevyet laitteet ovat ehkä turhia. Hyvä näin!

Kuusisaaren kuntoilupuisto palvelee siis monen tasoisia liikkujia, ja siellä näyttääkin aurinkoisena testipäivänä käyvän porukkaa opiskelijoista eläkeläisiin.

Laitteista löytyy selkeät käyttöohjeet. Renkaissa ja tangoissa toki onkin vain mielikuvitus rajana.

Kuntoilupuiston pohjana on mukava tekonurmi. Se on paitsi kivan näköinen, mahdollistaa myös esimerkiksi punnerrukset hiekkapohjaa mukavammin. Joku on tullut puistoon rullaluistimilla ja treenailee sukkasillaan, mikä sekään ei olisi hiekkapohjalla niin mukavaa.

Se, ettei laitteita voi säätää, on ymmärrettävää, mutta hankaloittaa muutamissa liikkeissä. Tästä huolimatta kuntoilupuistossa pystyy vetämään täysipainoisen treenin, etenkin jos tekee alavartalotreenin oman kehon painolla.

Oulun kuntoliikuntapuistot

Kuusisaari. Kauniissa jokimaisemissa sijaitseva puisto on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman laaja-alaisen käyttäjäryhmän tarpeita. 

Hiirosen urheilupuisto. Kaukovainion kuntoradan ja Iinatinlenkin kuntoratojen yhteydessä sijaitseva fitness-puisto soveltuu eritasoisille liikkujille, myös aktiivikuntoilijoille.

Tervaporvarin puisto. Tuirassa Koskitie 8:ssa sijaitsevan puiston laitteet sopivat kaiken ikäisille kuntoilijoille.

Puusepänpuisto. Ainolan päiväkodin pohjoispuolella (Koulukatu 1) sijaitsevan puiston laitteet sopivat parhaiten ikääntyneille.

Raksilan liikuntapuisto. Ouluhallin pohjoispuolella (Ylioppilaantie 4) sijaitseva kuntoilupuisto sopii aktiivikuntoilijoille.

Kainuunpuisto. Hiirosenkodin läheisyydessä (Merikotkantie 5) sijaitsevan puiston laitteet on suunnattu ikäihmisille.

Hollihaka. Tuorein kuntoliikuntapuisto on valmistumassa Heinäpäähän Hollihaan puistoon.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

outi-73. en ymmärrä sinun sanaa oikeamielinen kuntoilija. eikö ole hyvä että ne huonokuntoisetkin niitä käyttävät,myös iäkkäät. jos he siitä saisivat kimmokkeen salilla käymiseem.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, toivottavasti puisto pysyy vain oikeamielisten kuntoilijoiden käytössä, eikä sinne tule harrastelijoita ja keski-ikäisiä, huonokuntoisia miehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikös nallikarissakin ole jotain........ mutta ehkä se ei täytä puiston määritelmää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:57
EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin – Ulkoministeri Haavisto: "Humanitaarinen kriisi on käsillä"
20:16
Charles Michel Kesärannassa: Konkreettiset keinot hiilineutraalin EU:n saavuttamiseksi on tuotava esille
19:53
Asutusta lähestyvät sudet huolestuttavat Limingassa – normaalisti yöllä liikkuva eläin on nähty jopa bussia odottavien koululaisten lähellä Tilaajille
19:52
Vain Teemu Pukin kuorsaus voi viedä Huuhkajien maalivahdin yöunet: Paineet ovat etuoikeus, Lukas Hradecký sanoo
18:46
Raahelaisperheen tragedian karuja taustoja käytiin läpi oikeudessa – ”Sen jälkeen hän ei ollut enää veli meille” Tilaajille
18:32
Huuhkajat kohtaa Armenian karvaan tappion jälkeen – peliin lähdetään itsevarmuudella: "Yritetään heti aloittaa maalilla"
18:15
Mielenosoitus kärjistyi Helsingin lähetystöalueella: Turkin suurlähetystön rakennusta heiteltiin kivillä, yksi otettiin kiinni
69
Tarjoilijoista on pulaa Oulussakin – jopa nuoret alan työttömät epäilevät oman työkyvyn riittävyyttä raskaassa ammatissa
40
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
32
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
32
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
27
Oulun Seudun Sähkön ja Oulun Sähkönmyynnin asiakkaille soitettu huijaussoittoja – kerrottu virheellisesti sähkönmyynnin loppumisesta tai hintojen korotuksista
24
Maailmanmestari Tero Pitkämäki lopettaa uransa, paluu huipulle jäi kiinni jaloista – ”Nyt on tyhjä olo”
21
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu yöllä paikoin huonoksi maan eteläosassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image