Kale!

Kale! kokkeilee: Kuuskan kun­toi­lu­puis­tos­sa ei happi lopu

Kuusisaaren kuntoilupuiston laitteita ei voi säätää, mutta siitä huolimatta puistossa pystyy vetämään täysipainoisen treenin. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 20.8.2017 17:17
Kati Valjus

Oululaisten uusi olohuone, tai pitäisikö sanoa takapiha, alkaa olla valmis. Kuusisaaren kasvojenkohotus on todella tervetullut toimenpide. Koko komeuden kruunaa jokivarteen rakennettu kuntoilupuisto, joka on ainakin Kalen testikäynnin perusteella otettu jo hyvin käyttöön kuntoilijoiden keskuudessa.

Kuntoilupuistosta löytyy erilaisia telineitä ja laitteita. Osa niistä, kuten oma kehon painolla toimivat soutulaite ja erilaiset vetolaitteet, ovat kuntosalimaisen konservatiivisia siinä, mitä niillä voi tehdä.

Renkaat ja tangot puolestaan palvelevat mukavasti missä tahansa toiminnallisessa treenissä, ja sopivat näin ollen myös himoliikkujille, joille melko kevyet laitteet ovat ehkä turhia. Hyvä näin!

Kuusisaaren kuntoilupuisto palvelee siis monen tasoisia liikkujia, ja siellä näyttääkin aurinkoisena testipäivänä käyvän porukkaa opiskelijoista eläkeläisiin.

Laitteista löytyy selkeät käyttöohjeet. Renkaissa ja tangoissa toki onkin vain mielikuvitus rajana.

Kuntoilupuiston pohjana on mukava tekonurmi. Se on paitsi kivan näköinen, mahdollistaa myös esimerkiksi punnerrukset hiekkapohjaa mukavammin. Joku on tullut puistoon rullaluistimilla ja treenailee sukkasillaan, mikä sekään ei olisi hiekkapohjalla niin mukavaa.

Se, ettei laitteita voi säätää, on ymmärrettävää, mutta hankaloittaa muutamissa liikkeissä. Tästä huolimatta kuntoilupuistossa pystyy vetämään täysipainoisen treenin, etenkin jos tekee alavartalotreenin oman kehon painolla.

Oulun kuntoliikuntapuistot

Kuusisaari. Kauniissa jokimaisemissa sijaitseva puisto on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman laaja-alaisen käyttäjäryhmän tarpeita. 

Hiirosen urheilupuisto. Kaukovainion kuntoradan ja Iinatinlenkin kuntoratojen yhteydessä sijaitseva fitness-puisto soveltuu eritasoisille liikkujille, myös aktiivikuntoilijoille.

Tervaporvarin puisto. Tuirassa Koskitie 8:ssa sijaitsevan puiston laitteet sopivat kaiken ikäisille kuntoilijoille.

Puusepänpuisto. Ainolan päiväkodin pohjoispuolella (Koulukatu 1) sijaitsevan puiston laitteet sopivat parhaiten ikääntyneille.

Raksilan liikuntapuisto. Ouluhallin pohjoispuolella (Ylioppilaantie 4) sijaitseva kuntoilupuisto sopii aktiivikuntoilijoille.

Kainuunpuisto. Hiirosenkodin läheisyydessä (Merikotkantie 5) sijaitsevan puiston laitteet on suunnattu ikäihmisille.

Hollihaka. Tuorein kuntoliikuntapuisto on valmistumassa Heinäpäähän Hollihaan puistoon.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

outi-73. en ymmärrä sinun sanaa oikeamielinen kuntoilija. eikö ole hyvä että ne huonokuntoisetkin niitä käyttävät,myös iäkkäät. jos he siitä saisivat kimmokkeen salilla käymiseem.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, toivottavasti puisto pysyy vain oikeamielisten kuntoilijoiden käytössä, eikä sinne tule harrastelijoita ja keski-ikäisiä, huonokuntoisia miehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikös nallikarissakin ole jotain........ mutta ehkä se ei täytä puiston määritelmää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Hoitajat tekee hyvin tärkeää ja vastuullista työtä kaikki kunnia heille pulinat pois korotukset heille suotakoon. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image