Kale! kokkeilee: Kuuskan kun­toi­lu­puis­tos­sa ei happi lopu

Kuusisaaren kuntoilupuiston laitteita ei voi säätää, mutta siitä huolimatta puistossa pystyy vetämään täysipainoisen treenin. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 20.8.2017 17:17
Kati Valjus

Oululaisten uusi olohuone, tai pitäisikö sanoa takapiha, alkaa olla valmis. Kuusisaaren kasvojenkohotus on todella tervetullut toimenpide. Koko komeuden kruunaa jokivarteen rakennettu kuntoilupuisto, joka on ainakin Kalen testikäynnin perusteella otettu jo hyvin käyttöön kuntoilijoiden keskuudessa.

Kuntoilupuistosta löytyy erilaisia telineitä ja laitteita. Osa niistä, kuten oma kehon painolla toimivat soutulaite ja erilaiset vetolaitteet, ovat kuntosalimaisen konservatiivisia siinä, mitä niillä voi tehdä.

Renkaat ja tangot puolestaan palvelevat mukavasti missä tahansa toiminnallisessa treenissä, ja sopivat näin ollen myös himoliikkujille, joille melko kevyet laitteet ovat ehkä turhia. Hyvä näin!

Kuusisaaren kuntoilupuisto palvelee siis monen tasoisia liikkujia, ja siellä näyttääkin aurinkoisena testipäivänä käyvän porukkaa opiskelijoista eläkeläisiin.

Laitteista löytyy selkeät käyttöohjeet. Renkaissa ja tangoissa toki onkin vain mielikuvitus rajana.

Kuntoilupuiston pohjana on mukava tekonurmi. Se on paitsi kivan näköinen, mahdollistaa myös esimerkiksi punnerrukset hiekkapohjaa mukavammin. Joku on tullut puistoon rullaluistimilla ja treenailee sukkasillaan, mikä sekään ei olisi hiekkapohjalla niin mukavaa.

Se, ettei laitteita voi säätää, on ymmärrettävää, mutta hankaloittaa muutamissa liikkeissä. Tästä huolimatta kuntoilupuistossa pystyy vetämään täysipainoisen treenin, etenkin jos tekee alavartalotreenin oman kehon painolla.

Oulun kuntoliikuntapuistot

Kuusisaari. Kauniissa jokimaisemissa sijaitseva puisto on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman laaja-alaisen käyttäjäryhmän tarpeita. 

Hiirosen urheilupuisto. Kaukovainion kuntoradan ja Iinatinlenkin kuntoratojen yhteydessä sijaitseva fitness-puisto soveltuu eritasoisille liikkujille, myös aktiivikuntoilijoille.

Tervaporvarin puisto. Tuirassa Koskitie 8:ssa sijaitsevan puiston laitteet sopivat kaiken ikäisille kuntoilijoille.

Puusepänpuisto. Ainolan päiväkodin pohjoispuolella (Koulukatu 1) sijaitsevan puiston laitteet sopivat parhaiten ikääntyneille.

Raksilan liikuntapuisto. Ouluhallin pohjoispuolella (Ylioppilaantie 4) sijaitseva kuntoilupuisto sopii aktiivikuntoilijoille.

Kainuunpuisto. Hiirosenkodin läheisyydessä (Merikotkantie 5) sijaitsevan puiston laitteet on suunnattu ikäihmisille.

Hollihaka. Tuorein kuntoliikuntapuisto on valmistumassa Heinäpäähän Hollihaan puistoon.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

outi-73. en ymmärrä sinun sanaa oikeamielinen kuntoilija. eikö ole hyvä että ne huonokuntoisetkin niitä käyttävät,myös iäkkäät. jos he siitä saisivat kimmokkeen salilla käymiseem.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, toivottavasti puisto pysyy vain oikeamielisten kuntoilijoiden käytössä, eikä sinne tule harrastelijoita ja keski-ikäisiä, huonokuntoisia miehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikös nallikarissakin ole jotain........ mutta ehkä se ei täytä puiston määritelmää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee: "Nimitysmuistiossa oli merkittäviä puutteita"
12:32
Tutkijat löysivät verestä 14 merkkiainetta, jotka voivat varoittaa lähestyvästä kuolemasta – "Ensiaskel kohti räätälöityä terveydenhuoltoa"
12:01
Venezuelan Maduro myönsi suorat neuvottelut Trumpin hallinnon kanssa
11:49
Ministeri Andersson tukee saman ministeriön kollegaansa: Korkeakoulujen 60 miljoonaa saatava ensi vuoden budjettiin
11:35
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman
81
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
74
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
67
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
63
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
42
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
31
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
25
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image