Kahavilla: Uusi Humus on leppoisa taukopaikka yliopistolla

Humanistien legendaarinen kohtauspaikka, Humus-kahvila, on siirtynyt Linnanmaalla uuteen paikkaan Geokadulle. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 19.11.2018 21:44
Kati Valjus

Oulun yliopistolla ovat menossa kovat myllerrykset tulevan OAMK:n muuton alla. Muun muassa humanistinen tiedekunta on muuttanut kokonaan niin sanotulle yliopiston vanhalle puolelle. Sen myötä myös humanistien legendaarinen kohtauspaikka, Humus-kahvila, on siirtynyt Geokadulle.

Kun uusista tiloista kerrottiin, opiskelijat eivät olleet tyytyväisiä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että sopu on laskeutunut kuppilan ylle. Uudet tilat ovat varsin viihtyisät, ja iltapäiväaikaan kahvilan jokainen pöytä näyttää olevan täynnä.

Humus on Humanistisen Killan ylläpitämä kahvila, jolla on yliopistolla peräti 25-vuotiset perinteet. Mainio juttu, että Humus on nyt saanut arvoisensa uudet tilat. Kalusteet on modernisoitu ja varsinainen kahvilatila remontoitu tyylikkäästi puupintaa käyttäen.

Koska kahvila on pienentynyt entisestä, se levittäytyy muutamine pöytineen myös käytävälle, Geokadulle. Tämä ratkaisu toimii hyvin. Käytävällä mahtuu silti kulkemaan.

Humuksesta saa tuttuun tapaan pientä suolaista ja makeaa, hedelmiä, salaatteja ja panineja kahvin ja teen lisäksi. Kahvinsa saa edelleen kaataa eriparikuppeihin ja sitä on tarjolla kahta eri paahtoa: edullisempaa ja reilumpaa.

Valitsemme kovaan kahvihampaan kolotukseen jättikupillisen kahvia ja palan painikkeeksi tukevan juustokakkupalan. Kahviin löytyy myös kauramaitoa ja santsikupille on omat, edulliset hintansa. Teevalikoima on laaja. Nurkkahyllystä voi halutessaan napata luettavakseen Kalevan, Voiman tai Suomen Kuvalehden. Moni asiakkaista näyttää opiskelevan, joko yksin tai ryhmissä. Asiakkaita tulee ja menee.

Humuksen uusi sijainti heti Telluksen takana on oikeastaan aika mainio. Se on omassa rauhassaan, mutta kuitenkin ihan nurkan takana. Vanhasta Humuksesta tuttu leppoisa tunnelma ei ole hävinnyt mihinkään ja palvelu on edelleen yhtä ystävällistä kuin ennenkin.

Humus

Oulun yliopisto, humanistinen tiedekunta

Avoinna: ma-pe 8–14

Mitä maksoi: Kahvi 1,20/1,70 euroa. Santsikuppi 0,90/1,30 euroa. Juustokakkupala 2,60 euroa.

Kiitämme: Onnistunutta uudistumista. Humukseen on edelleen helppo tulla.

Erityistä: Kahvilan tuotto tukee Humanistisen Killan toimintaa: tapahtumia, edunvalvontaa, ainejärjestöavustuksia ja graduapurahoja.

MAINOS

Kommentoi

Humuksessa käytiin vain sen takia, että sai tarkastettua hyvännäköiset ohikulkevat mimmit. Nytpä se ei onnistu niin hyvin, joten jää käymättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tule käytyä itselläkään, kun ei näemmä nykyhumanisteilta onnistu pilkutus ja yhdyssanat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Humuskuppila on nimeltään ja perinteiltään monien suosikki ! Uudessa, kivassa paikassa nyt. Suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai kahvilassakin jättikuppi, ajattelin, että kukaan muu ei juo isosta kupista kuin minä kotona!
Eihän tuo hitntava ole jättikuppikaan!
Suosittelisin kyllä pistäytymään!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa ottaa huomioon että naapurit myyvät kahvinsa tappiolla, ja laatukin on huonompi kuin Humuksessa. Opiskelijajärjestöllä ei yksinkertaisesti ole varaa myydä kahvia tappiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostan mieluummin teeni Humuksesta, sieltä euron hintaan hyvää teetä. Juveneksen halpa tee on pahaa ja jos vaan jollakin verukkeella voivat periä enemmän, sen he tekevät. Esim. Jos otat kilpailutetun kahvin tai teen omaan kuppiin, niin peritään kalliimpi hinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

"Eurooppalaisittain Suomen järjestelmä on hyvää tasoa. Todellinen eläkkeelle jäämisikä vaihtelee maittain, mutta hyvin y... Lue lisää...
Syndrooma

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.12.

Fingerpori

17.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image