Kahavilla: Tuoretta ja käsintehtyä Robert's Coffeessa

Sihvosen sisarukset Mari ja Kati avasivat entiseen Stockmannin taloon täysin uudistetun Robert's Coffeen heinäkuun puolivälissä. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 13.8.2017 12:15
Henrika Palokangas

Siskokset Mari ja Kati Sihvonen avasivat Ouluun täysin uudistetun Robert's Coffeen heinäkuun puolivälissä. Kahvilassa panostetaan laatuun ja viihtyvyyteen, ja cappuccino on niin hyvää, että se vie jalat alta.

Robert's Coffee on kuulunut Oulun keskustan vakiokalustoon jo 15 vuoden ajan. Heinäkuussa perinteikkään kahvilan puikkoihin astui uusi yrittäjäkaksikko, siskokset Mari ja Kati Sihvonen.

Kahvilan aiempi yrittäjä lopetti kahvilatoiminnan loppukeväällä. Samoihin aikoihin Sihvosen siskokset päättivät, että heistä tulee paikan seuraavat hengettäret.

– Olin asunut jonkin aikaa Thaimaassa, kun sisko Kati laittoi viestiä, että mitä jos tulisit takaisin Suomeen ja perustettaisiin kahvila yhdessä, Mari Sihvonen muistelee nauraen.

Tilaa he pääsivät sisustamaan kesäkuussa, ja avajaisia vietettiin heinäkuun puolivälissä. Myös uusi kahvila sijaitsee edelleen perinteisellä paikallaan entisessä Stockmannin rakennuksessa, muotiliike Viman yläpuolella.

– Tämä kesä on ollut kyllä aikamoista rytinää, mutta samalla hyvin mieluisaa aikaa. Nautimme siitä, kun saamme itse päättää, että mitä teemme ja miten, yrittäjäperheessä kasvaneet siskokset kertovat.

Kahvila-ala oli Sihvosille jo ennestään tuttu. Leipuri-kondiittori Kati Sihvonen perusti Ouluun Kahvila Kreeman puolitoista vuotta sitten, ja nykyään myös Mari on yksi Kreeman omistajista. Kotoisa Kreema jatkaa edelleen toimintaansa, ja sieltä tulevat tuoreina ja käsintehtyinä myös Kirkkokadun kahvilan vitriinituotteet.

Robert's Coffeen satakunta kahvilaa Suomessa ja maailmalla toimivat franchising-periaatteella. Kahvi kaikkiin kahviloihin tulee yhtiön omasta paahtimosta Porvoosta, mutta muut tarjoiltavat saavat yrittäjät puolestaan melko vapaasti itse päättää.

Sihvosten siskosten kahvilassa vitriinin valikoima on vaihteleva ja monipuolinen, ja se seurailee kausituotteiden rytmiä. Kesäaika näkyy vitriinissä runsaan marjaisena.

Kalen! lautaselle kahvilan herkullisesta tarjonnasta päätyy mansikkajuustokakkua ja marjaleivosta, sekä juustoista kanapiirakkaa. Kuumaksi juomaksi valitaan tietysti perinteistä cappuccinoa. Lisäksi maistellaan Robert's Coffeen uutuutta gelatoa, paikan päällä tehtyä italialaistyylistä jäätelöä.

Kalen! kuvaajan mukaan kanapiirakka on vähintäänkin maailman parasta. Myös marjaisen raikkaat leivokset vievät kielen mennessään. Ja jopa kahden paatuneen teenjuojan mielestä cappuccino on suorastaan hämmästyttävän herkullista! Samettinen gelato puolestaan houkuttelee paikan päälle uudestaankin maistelemaan koko makuvalikoimaa. Kerrassaan makoisaa!

Tulevan suhteen yrittäjäsiskokset ovat positiivisen odottavaisella mielellä.

– Otamme päivän kerrallaan. Haluamme tehdä tästä nyt niin hyvän, kuin suinkin mahdollista, sellaisen paikan, jossa on helppo viihtyä.

 

Robert's Coffee Oulu

Täysin uudistettu Robert´s Coffee Oulu avattiin 15.7

Kahvila sijaitsee osoitteessa Kirkkokatu 16, entisessä Stockmannin rakennuksessa muotiliike Viman yläpuolella.

Avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-20, lauantaisin klo 10-18 ja sunnuntaisin klo 13-17.

Tarjoilee arkisin kahvilatuotteiden lisäksi myös keittolounasta klo 11-15 sekä salaattilounasta klo 11-17.

Kale! kiittää: Kahvilan tuotteet ovat laktoosittomia ja gluteenittomia aina kun mahdollista. Myös koirat ovat tervetulleita kahvilaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

ketjukahvilat jotenkin...ei ne vain samalla lailla innosta...voihan sitä tietty ollakin hyvää tarjontaa jne..mutta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahasti eläimille allergisena en voi hienon kahvilan palveluja käyttää. Kaikkea hyvää nuorille yrittäjille. Rohkeudelle iso peukku

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upeaa, hienoa, mahtavaa !
Tätä me sadat KOIRAIHMISET olemme odottaneet kuin kuuta
nousevaa ----- KOIRAKAHVILA OU -
LUUN, VIHDOINKIN !
Kiitos tytöt jo etukäteen : )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös kahvilaan kulkureitti ole sellaisten vaate/kenkäkauppojen kautta joihin koiria ei kai saa tuoda? Vai onko nykyisin sinne joku erillisreitti olemassa? Eläinallergisena, vaikkakin eläinrakkaana, on ihan hyvä asia ettei koiria joka paikkaan tuotaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohon kahvilaan on päässyt hissillä ja portaita pitkin niin kauan kun liiketila on ollut olemassa. Erillään vaatekaupan tiloista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockan aikana vain kaupan puolelta kahvilassa käynyt, samoin vain kaupan puolelta oli kulkeneet myös tutut joilta asiaa tiedustelin. Hyvä että on olemassa myös erillinen kulku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla on tuo pikkuinen ja sisäsiisti possu, Robert. Pääsisikö tuokin sisään jos koiratkin pääsee. Epätietoinen että miksi vain koirat saa tulla kahville kun ne ei edes juo kahvia. Possulle uppoaa kaikki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva kun koiratkin pääsee mukaan :) pääsevät sosiaalistumaan ja kokemaan uusia juttuja...... onhan tämä kahvila myös netissä tassut kartalla sivulla? onko koirillekin tulossa kotitekoisia keksejä? gluteenittomat maistuvat kaikille... :) vink, vink...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että omistajat vaihtuivat, koska edellinen oli epäkohtelias. Täytyy kyllä käydä katsomassa, että millainen kahvila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän robert's coffee -ketjun kahvilaatu on maultaan aivan kamalaa ja kitkerää tervaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä siinä rassaa? Koirat joita tuodaan kahviloihin ei hauku tai kuseksi lattialle, vaan ovat ihan siivosti. Enemmän mua haittaa rääkyvät ihmislapset tai jotka ei osaa olla hetkeäkään rauhassa ja pilaa mun kahvihetken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, hyvä. Vaarana että paikka jää vähän piiloon eli hyvä että muistutetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

18:03
Rockmuusikko ja lauluntekijä Bob Seger ilmoitti viimeisestä kiertueestaan
18:00
Käytätkö rahaa enemmän kuin tienaat? Etla: Suomalaisten säästämisasteessa on käynnissä jotain, mitä ei ole nähty sitten 1970-luvun
17:43
Oliko piip-testeistä luopuminen liioittelua vai hyvä varotoimi kunnilta? Opetushallituksen ohjeistus tulee lähipäivinä
17:33
Finanssijätin muutto paisuttaa reilusti Suomen pankkisektoria –  "Nordea pysyy vähintään yhtä tiukan valvonnan piirissä"
17:32
Suomelta pyydetään tuntuvaa määrää rajavartioita EU:n yhteiseen rajavartiostoon
17:21
Orpo: Oikeuskanslerin lausunto Soinin toiminnasta otettava vakavasti
17:16
Ivalossa löytyneiden sodanaikaisten rasioiden sisältö selvisi – rasioiden lisäksi yksityisasunnosta löytyi sodanaikaisia räjähteitä ja aseiden osia
124
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
47
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
43
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
39
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
34
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
32
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Työssäkäyvät köyhät? Ei yhdellä paskaduunilla ole tarkoituskaan tulla toimeen! Kun työhaluja vaan löytyy (vaan eipä näil... Lue lisää...
hyvinvoiva

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image