Kahavilla: Roomassa pitkään asuneen Merja Niinisalon Caffe Dolce on pieni pala Italiaa keskellä Oulua

Merja Niinisalon mukaan Caffe Dolcen asiakkaiden kanssa on riittänyt paljon puhetta Italiasta. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 5.1.2019 14:01
Maija Pylväs

Monipuolisesti kahvilatuotteita ja sydämellistä asiakaspalvelua. Tätä on luvassa, kun astuu Hallituskadulle joulukuun alussa avautuneeseen italialaistyyliseen kahvilaan, Caffe Dolceen.

Taustalla soi italialainen radiokanava ja pöydiltä löytyy italialaisia iltapäivälehtiä ja kirjoja. Lasivitriini on täynnä toinen toistaan houkuttelevamman näköistä makeaa ja suolaista syötävää tiramisukulhoista täytettyihin voileipiin.

– Teen tiramisun itse kulhoon ja annos höystetään konjakilla, koska ex-mieheni isäkin teki aina niin, yrittäjä Merja Niinisalo esittelee paikan erikoisuuksia.

Pieni tunnelmallinen kahvila on yksi maailmalla matkaoppaana toimineen Niinisalon  toteutuneista haaveista. Kun hän valmistui hotelli-ravintola-alan koulusta 90-luvun alussa, veri veti muille maille matkaoppaan töihin.

Kymmenisen vuotta vierähti Italiassa, kunnes lasten synnyttyä tie toi takaisin Suomeen. Kuitenkin jo Italiassa asuessaan mielessä kyti ajatus oman pienen kahvilan, ravintolan tai vaikkapa hotellin perustamisesta.

– Haaveena oli perustaa joku bed and breakfast -tyyppinen majatalo jonnekin päin Italian maaseutua, mutta byrokratian takia se ei olisi ollut mahdollista.

Suomeen palattuaan Niinisalo työskenteli muun muassa puhelinmyyjänä ja elintarviketeollisuuden parissa, kunnes viime tammikuussa ystävättäret kehottivat osallistumaan yrittäjäkurssille ja perustamaan oman yrityksen.

– Vaikka hyppäys yrittäjäksi tuntui isolta asialta, sitten kun tämä paikka löytyi ja olin kirjoittanut vuokrasopimuksen, asiat etenivät nopeasti. Kyllä työn pitää antaa jotain muutakin kuin pelkkää kuukausipalkkaa.

Tuore yrittäjä kertookin, että on oppinut viimeisen kuukauden aikana enemmän kuin 10 vuoden aikana yhteensä. Ystävistä on ollut korvaamaton apu, kun on tarvinnut apua vaikkapa logon suunnittelussa ja markkinoinnissa.

– Ystäväpiiristäni on löytynyt hillittömiä alan ammattilaisia.

Toisin kuin monessa muussa paikassa, tässä kahvilassa ei ole turhan tarkkoja lounasaikoja. Niinisalon mukaan lounasta on tarjolla sitten kuin ensimmäinen asiakas on sitä vailla. Joka päivä on tarjolla kala- tai kasvispainotteista italialaistyylistä keittoa kuin myös erilaisia salaatteja sekä parilassa lämmitettyjä leipiä.

– Kaikki saa myös mukaan, yrittäjä vinkkaa.

Paikan italialainen tunnelma on virittänyt asiakkaiden kanssa paljon puhetta Italiasta ja monella kävijällä tuntuu olleen jokin yhteys tähän kahvien ja hyvän ruoan luvattuun maahan.

– Tammikuussa saan vähäksi aikaa italialaista apua, kun entisen mieheni nykyinen vaimo tulee auttamaan minua kahvilaan, Niinisalo kertoo.


Caffe Dolce

Missä: Hallituskatu 30

Mitä: Makeita ja suolaisia kahvilatuotteita, salaatteja ja keittolounas, johon kuuluu pala perunapizzaa.

Avoinna: ma–pe 9–17, la 10–16

MAINOS

Kommentoi

Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta! Ainut harmi vain nuo aukioloajat :/ vapaapäivänä ei tule keskustassa käytyä ja työaika 9-17 tai 10-18 niin eipä siinä valitettavasti kerkeä.

Toivottavasti asiakkaat paikkaan löytävät ja vaikka jossain vaiheessa aukioloajat laajenevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyypä heti pistäytyä kahavilla, kunhan kotiudun Italiasta 😋 Ja perunapitsaa täytyy saada myös maistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin ei työssäkäyvät ennätä käymään? Itse ainakin ennätän vuorotyötä tekevänä oikein hyvin. Ei kannata nykypäivänä yleistää työaikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika monet kuitenkin tekevät vielä "vanhanaikaista" toimistotyöaikaa. Jos työpaikka ei ole keskustassa, niin ei ehdi. Minäkin käyn usein kaupungilla joskus klo 18-19 aikoihin, ja olen useinkin ihmetellyt juuri tuota, että monet kahvilat ovat kiinni. Niissä, jotka ovat auki, kyllä riittää asiakkaita vielä tuohon aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohi tulee ajettua monta kertaa päivässä työn takia ja paikka näyttää löytäneen asiakaskuntaa kivasti. Häätyy käydä itekkin kuhan ehtii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana kuulla että asiakkaita riittää! Kävin itse kerran ennen joulua ja ihastuin paikan ideaan ja yrittäjään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana paikka ja ystävällinen palvelu, tarjottavat todella hyviä 👍 Suosittelen kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image