Kahavilla: Punaisen Ristin veripalvelu palkitsee ve­ren­luo­vut­ta­jan hyvän mielen kahvihetkellä

Oulun Punaisen RIstin veripalvelutoimisto palkitsee verenluovuttajan kiireettömällä kahvihetkellä ja runsaalla välipalalla. KUVA: Kati Valjus
Kale! 27.1.2019 23:37
Kati Valjus

Kahvista ja pikkupurtavasta ei aina tarvitse maksaa rahalla. Oulun Punaisen Ristin veripalvelutoimistossa kahvit ja antimet saa nauttia pientä hyvää tekoa, verenluovutusta, vastaan.

Keskiviikosta perjantaihin avoinna olevan Veripalvelun kahvipöydissä on arki-iltapäivänä jopa hiukan ruuhkaa. Mahtava juttu! 

Terveydentilakyselyä täytellessä henkilökunta kehottaa nautiskelemaan reilusti tuoremehua. Silmät haravoivat jo karjalanpiirakoiden ja kaurakeksien suuntaan, mutta niiden aika on myöhemmin.

Ruuhkasta huolimatta hoitajan haastatteluun pääsee nopeasti ja hemoglobiinitestin jälkeen suoraan luovuttamaan. Oulun veripalvelutoimistossa hoitajien asenne ja ilmapiiri ovat aina olleet mukavia, niin tälläkin kertaa.

Ennen verenluovutusta olen juonut runsaasti vettä ja syönyt jokin aika sitten myös kunnon aterian. Siitä huolimatta iltapäiväkahvi lisukkeineen maistuu kyllä. Hoitajat kehottavatkin viipymään luovutuksen jälkeen jonkin aikaa ”kahvion” puolella ja nauttimaan antimista kaikessa rauhassa.

Oman veriryhmän tilannetta, jos se on tiedossa, on helppo seurata Punaisen Ristin applikaatiosta. Siitä näkee kaikkien veriryhmien ajankohtaisen tilanteen.

Luovuttamaan kannattaa tosin tulla, vaikka huutavaa pulaa ei olisikaan. Kaikenlaista verta tarvitaan, ja tietyissä veriryhmissä yksikin potilas saattaa keikauttaa verentarpeen.

Vaikka porukkaa tulee ja menee, Oulun veripalvelutoimistossa on leppoisa tunnelma. Cappuccinon seurana maistuvat piirakat, leipäjuustot ja pähkinät. Gluteenitonta evästä voi pyytää erikseen.

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Oulussa viikkotavoite on 167 luovuttajaa.

Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Perusterveelle ihmiselle verenluovutus on pieni vaiva ja helppo tapa auttaa. Oman soveltuvuutensa luovuttajaksi voi testata netissä. 

Hyvän mielen saa kaupan päälle. Ja näppärän kestokassin!

 

Oulun veripalvelutoimisto

Isokatu 32 C

Avoinna: ke–to klo 10–18, pe klo 10–17.

Mitä maksoi: Vaivan.

Kiitämme: Rauhallista tunnelmaa ja henkilökohtaista palveluasennetta. 

Erityistä: Verenluovuttaja saa raha-arvokortin yhden tunnin parkkimaksua varten Autosaareen tai Kivisydämeen.

MAINOS

Kommentoi

Hieman myöhässä huomaan tämän. Kokeilen siliti kommentoida

Suomi on yhä pula-ajan järjestelmässä, jossa yhdistyksellä on monopoli veripalvelulla ansaitsemiseen. Jopa Ruotsissa toiminta on julkisen terveyden/sairaanhoidon järjestämä. Nopea, tehokasta, turvallista.
Joko olisi aika meilläkin? Vai onko ajatus rasistinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että verta tarvitsevat saavat sitä. Minäkin olen luovuttanut yli 50 kertaa. Tosin 3-4 viime vuoden aikana vain kerran. SPR:ltä pitäisi siirtää koko veripalvelu sairaaloiden yhteyteen ja hallintaan. Ne eivät ole mukana pakolaisrahastuksessa ja sotkuissa niin kuin SPR.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myykö punainenristi paljonkin veriplasmaa bisnesmielessä, niin kuin maailmalla tehdään? Erittäin tuottoisaa ja rahakasta hommaa joka ei kestä päivänvaloa. Täällä verta annetaan ilmaiseksi,Amerikassa huumeriippuvaiset myyvät vertaan , saadakseen rahaa huumeisiin.
Taannoin tuli raadollinen dokumentti asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse luovutin mielelläni sairaille ja loukkaantuneille, vaikka Oulun keskustaan luovuttamaan hankkiutumiseen ja muuhun puuhasteluun kului oikesti aikaa. Oma motivaatio hieman hiipui, kun osallistuin Suomen hiihtourheilun ja johtajan kaverin konsulttifirman tukemiseen ja loppui hotellibisneksiin ja sen lieveilmiöihin. Olisipa jokin vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
22
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
21
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
19
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
17
Nelostiellä liikenneonnettomuus Oulussa Haarakankaan levähdyspaikan kohdalla – tilanteessa neljä loukkaantunutta, liikenne kulkee paikalla normaalisti
16
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image