Kahavilla: Punaisen Ristin veripalvelu palkitsee ve­ren­luo­vut­ta­jan hyvän mielen kahvihetkellä

Oulun Punaisen RIstin veripalvelutoimisto palkitsee verenluovuttajan kiireettömällä kahvihetkellä ja runsaalla välipalalla. KUVA: Kati Valjus
Kale! 27.1.2019 23:37
Kati Valjus

Kahvista ja pikkupurtavasta ei aina tarvitse maksaa rahalla. Oulun Punaisen Ristin veripalvelutoimistossa kahvit ja antimet saa nauttia pientä hyvää tekoa, verenluovutusta, vastaan.

Keskiviikosta perjantaihin avoinna olevan Veripalvelun kahvipöydissä on arki-iltapäivänä jopa hiukan ruuhkaa. Mahtava juttu! 

Terveydentilakyselyä täytellessä henkilökunta kehottaa nautiskelemaan reilusti tuoremehua. Silmät haravoivat jo karjalanpiirakoiden ja kaurakeksien suuntaan, mutta niiden aika on myöhemmin.

Ruuhkasta huolimatta hoitajan haastatteluun pääsee nopeasti ja hemoglobiinitestin jälkeen suoraan luovuttamaan. Oulun veripalvelutoimistossa hoitajien asenne ja ilmapiiri ovat aina olleet mukavia, niin tälläkin kertaa.

Ennen verenluovutusta olen juonut runsaasti vettä ja syönyt jokin aika sitten myös kunnon aterian. Siitä huolimatta iltapäiväkahvi lisukkeineen maistuu kyllä. Hoitajat kehottavatkin viipymään luovutuksen jälkeen jonkin aikaa ”kahvion” puolella ja nauttimaan antimista kaikessa rauhassa.

Oman veriryhmän tilannetta, jos se on tiedossa, on helppo seurata Punaisen Ristin applikaatiosta. Siitä näkee kaikkien veriryhmien ajankohtaisen tilanteen.

Luovuttamaan kannattaa tosin tulla, vaikka huutavaa pulaa ei olisikaan. Kaikenlaista verta tarvitaan, ja tietyissä veriryhmissä yksikin potilas saattaa keikauttaa verentarpeen.

Vaikka porukkaa tulee ja menee, Oulun veripalvelutoimistossa on leppoisa tunnelma. Cappuccinon seurana maistuvat piirakat, leipäjuustot ja pähkinät. Gluteenitonta evästä voi pyytää erikseen.

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Oulussa viikkotavoite on 167 luovuttajaa.

Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Perusterveelle ihmiselle verenluovutus on pieni vaiva ja helppo tapa auttaa. Oman soveltuvuutensa luovuttajaksi voi testata netissä. 

Hyvän mielen saa kaupan päälle. Ja näppärän kestokassin!

 

Oulun veripalvelutoimisto

Isokatu 32 C

Avoinna: ke–to klo 10–18, pe klo 10–17.

Mitä maksoi: Vaivan.

Kiitämme: Rauhallista tunnelmaa ja henkilökohtaista palveluasennetta. 

Erityistä: Verenluovuttaja saa raha-arvokortin yhden tunnin parkkimaksua varten Autosaareen tai Kivisydämeen.

MAINOS

Kommentoi

Hieman myöhässä huomaan tämän. Kokeilen siliti kommentoida

Suomi on yhä pula-ajan järjestelmässä, jossa yhdistyksellä on monopoli veripalvelulla ansaitsemiseen. Jopa Ruotsissa toiminta on julkisen terveyden/sairaanhoidon järjestämä. Nopea, tehokasta, turvallista.
Joko olisi aika meilläkin? Vai onko ajatus rasistinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että verta tarvitsevat saavat sitä. Minäkin olen luovuttanut yli 50 kertaa. Tosin 3-4 viime vuoden aikana vain kerran. SPR:ltä pitäisi siirtää koko veripalvelu sairaaloiden yhteyteen ja hallintaan. Ne eivät ole mukana pakolaisrahastuksessa ja sotkuissa niin kuin SPR.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myykö punainenristi paljonkin veriplasmaa bisnesmielessä, niin kuin maailmalla tehdään? Erittäin tuottoisaa ja rahakasta hommaa joka ei kestä päivänvaloa. Täällä verta annetaan ilmaiseksi,Amerikassa huumeriippuvaiset myyvät vertaan , saadakseen rahaa huumeisiin.
Taannoin tuli raadollinen dokumentti asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse luovutin mielelläni sairaille ja loukkaantuneille, vaikka Oulun keskustaan luovuttamaan hankkiutumiseen ja muuhun puuhasteluun kului oikesti aikaa. Oma motivaatio hieman hiipui, kun osallistuin Suomen hiihtourheilun ja johtajan kaverin konsulttifirman tukemiseen ja loppui hotellibisneksiin ja sen lieveilmiöihin. Olisipa jokin vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

38
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
34
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
26
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
7
Lämpötila kipusi kevään ennätyslukemaan tänään Haapavedellä – Matalin maksimilämpötila mitattiin Hailuodossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image