Kahavilla: Punaisen Ristin veripalvelu palkitsee ve­ren­luo­vut­ta­jan hyvän mielen kahvihetkellä

Oulun Punaisen RIstin veripalvelutoimisto palkitsee verenluovuttajan kiireettömällä kahvihetkellä ja runsaalla välipalalla. KUVA: Kati Valjus
Kale! 27.1.2019 23:37
Kati Valjus

Kahvista ja pikkupurtavasta ei aina tarvitse maksaa rahalla. Oulun Punaisen Ristin veripalvelutoimistossa kahvit ja antimet saa nauttia pientä hyvää tekoa, verenluovutusta, vastaan.

Keskiviikosta perjantaihin avoinna olevan Veripalvelun kahvipöydissä on arki-iltapäivänä jopa hiukan ruuhkaa. Mahtava juttu! 

Terveydentilakyselyä täytellessä henkilökunta kehottaa nautiskelemaan reilusti tuoremehua. Silmät haravoivat jo karjalanpiirakoiden ja kaurakeksien suuntaan, mutta niiden aika on myöhemmin.

Ruuhkasta huolimatta hoitajan haastatteluun pääsee nopeasti ja hemoglobiinitestin jälkeen suoraan luovuttamaan. Oulun veripalvelutoimistossa hoitajien asenne ja ilmapiiri ovat aina olleet mukavia, niin tälläkin kertaa.

Ennen verenluovutusta olen juonut runsaasti vettä ja syönyt jokin aika sitten myös kunnon aterian. Siitä huolimatta iltapäiväkahvi lisukkeineen maistuu kyllä. Hoitajat kehottavatkin viipymään luovutuksen jälkeen jonkin aikaa ”kahvion” puolella ja nauttimaan antimista kaikessa rauhassa.

Oman veriryhmän tilannetta, jos se on tiedossa, on helppo seurata Punaisen Ristin applikaatiosta. Siitä näkee kaikkien veriryhmien ajankohtaisen tilanteen.

Luovuttamaan kannattaa tosin tulla, vaikka huutavaa pulaa ei olisikaan. Kaikenlaista verta tarvitaan, ja tietyissä veriryhmissä yksikin potilas saattaa keikauttaa verentarpeen.

Vaikka porukkaa tulee ja menee, Oulun veripalvelutoimistossa on leppoisa tunnelma. Cappuccinon seurana maistuvat piirakat, leipäjuustot ja pähkinät. Gluteenitonta evästä voi pyytää erikseen.

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Oulussa viikkotavoite on 167 luovuttajaa.

Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Perusterveelle ihmiselle verenluovutus on pieni vaiva ja helppo tapa auttaa. Oman soveltuvuutensa luovuttajaksi voi testata netissä. 

Hyvän mielen saa kaupan päälle. Ja näppärän kestokassin!

 

Oulun veripalvelutoimisto

Isokatu 32 C

Avoinna: ke–to klo 10–18, pe klo 10–17.

Mitä maksoi: Vaivan.

Kiitämme: Rauhallista tunnelmaa ja henkilökohtaista palveluasennetta. 

Erityistä: Verenluovuttaja saa raha-arvokortin yhden tunnin parkkimaksua varten Autosaareen tai Kivisydämeen.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä, että verta tarvitsevat saavat sitä. Minäkin olen luovuttanut yli 50 kertaa. Tosin 3-4 viime vuoden aikana vain kerran. SPR:ltä pitäisi siirtää koko veripalvelu sairaaloiden yhteyteen ja hallintaan. Ne eivät ole mukana pakolaisrahastuksessa ja sotkuissa niin kuin SPR.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myykö punainenristi paljonkin veriplasmaa bisnesmielessä, niin kuin maailmalla tehdään? Erittäin tuottoisaa ja rahakasta hommaa joka ei kestä päivänvaloa. Täällä verta annetaan ilmaiseksi,Amerikassa huumeriippuvaiset myyvät vertaan , saadakseen rahaa huumeisiin.
Taannoin tuli raadollinen dokumentti asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse luovutin mielelläni sairaille ja loukkaantuneille, vaikka Oulun keskustaan luovuttamaan hankkiutumiseen ja muuhun puuhasteluun kului oikesti aikaa. Oma motivaatio hieman hiipui, kun osallistuin Suomen hiihtourheilun ja johtajan kaverin konsulttifirman tukemiseen ja loppui hotellibisneksiin ja sen lieveilmiöihin. Olisipa jokin vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

50
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
30
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
27
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image