Kahavilla: Mumin Kaffe avasi Tietomaassa – muumit tulevat esiin joka puolella

Mumin Kaffessa Kale! maistoi suklaa- ja maksikkakakkuja, kinuskipoppareita ja erikoiskahvit. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 3.3.2018 19:27
Kati Valjus

Tietomaan kahvila on muutama viikko sitten uudistunut. Se on nyt Mumin Kaffe. Mumin Kaffe on kaikille kävijöille avoin, eli sinne voi tulla, vaikkei olisi asiaa Tietomaahan.

Parhaimmillaan se on tietysti Tietomaa-päivän lomassa. Vitriineistä löytyy niin suolaista kuin makeaakin purtavaa, ja arkipäivisin tarjoillaan myös kevyt lounas.

Muumit tulevat esiin vähän joka asiassa: seinämaalauksissa, tuotteissa ja astioissa. Kahvittelija voi valita kahvilleen tai (Muumi-)teelleen mieleisensä Muumimukin, ja vitriinin tarjottavat tarjoillaan tietysti Muumi-astioista.

Tarjottimet ovat suloiset, pyöreät vaaleanpunaiset ja muutenkin Muumikahvilan visuaalisuus hivelee silmää. Joku voisi sanoa sitä läpeensä brändätyksi, mutta Muumithan kuuluvat suomalaisten suosikkihahmoihin vauvasta vaariin. Ei niistä voi ärsyyntyä.

Perheen pienimmät on otettu kahvilan valikoimissa huomioon mukavalla tavalla. Luomupillimehut, hedelmät, rusinaboksit ja muut pikkuväen pikkuvälipalat saavat erityisen peukun.

Leivoksia on tarjolla normaalikokoisten lisäksi myös pienempinä paloina, mikä muuten vähentää sokeriähkyn todennäköisyyttä myös aikuisella.

Valitsemme pienet palat gluteenittomia ja laktoosittomia suklaa- ja maksikkakakkuja, kinuskipoppareita ja erikoiskahvit. Pienistä kakkupaloista lähtee mukavasti makeannälkä ja erityisesti maustetut popparit saavat pisteitä. Yksinkertainen, toimiva idea.

Tietomaan korkea aula on kohtalaisen kolkko ja kakofoninen, sen huomaa jopa hiljaisina iltapäivän tunteina. Kahvilatila jatkuu peremmälle matalampaan saliin, jossa sijaitsee myös lasten leikkipaikka Muumi-pehmoineen, puolapuineen ja Muumi-kirjoineen.

Mumin Kaffe on ketju. Ensimmäinen muumikahvila avat­tiin Hel­sin­gis­sä lop­pu­vuo­des­ta 2016. Täl­lä het­kel­lä kah­vi­loi­ta on pää­kau­pun­gis­sa jo usei­ta. Li­säk­si ket­ju toi­mii Tuk­hol­mas­sa ja Ro­va­nie­mel­lä.

Kahvilaketjun on tarkoitus kasvaa aidosti kansainväliseksi, ja mikäpä siinä: Muumithan ovat joulupukin, saunan ja Suomi-designin ohella yksi kiinnostavimmista brändeistämme.


Mumin Kaffe, Nahkatehtaankatu 6.

Avoinna: Tiedekeskus Tietomaan aukioloaikojen mukaan. Ma–to 10–17, pe–su 10–18. 

Mitä maksoi: Minileivos 2,50 euroa, erikoiskahvi 4 euroa. Kinuskipopparit 2 euroa.

Kiitämme: Lapsiystävällisyyttä. Kahvilan valikoimista löytyy myös täysin sokerittomia vaihtoehtoja, ja leivoksia on saatavana myös lapsiystävällistä minikokoa.

Erityistä: Muumi-kahvilassa herkut nautitaan Muumi-astioista. Kahvia tai teetä ottaessa voi valita mieleisensä Muumimukin.

MAINOS

Kommentoi

Itse olin pettynyt, hintataso korkea ja croisanttini oli selkeästi edelliseltä päivältä; juusto kovettunut, salaatti nahistunut ja kuollut hyttynen tomaatin päällä... ensi kerralla eväät mukaan kun mennään tietomaahan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö muumi ole ruotsalaisen kirjailijan tekemä hahmo .minä kaipaan tarzaniia ja janea ja muitakin hahmoja joita oli lapsuudessani että olisi kaikenikäisille ja jokaiselle aikakautensa suosikille että mitähän olisi viidakkopoika sun muuta mitä on elämänsä aikana vauvasta mummuun ja vaariin nuoruudessa ollut että pessia ja illuusia ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalustukseen olisi voitu panostaa, kuten muissa Muumikahviloissa. Samoin pientä kritiikkiä valikoiman niukkuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Tokiossa Shinjukun kaupunginosassa on Muumi-kahvila. Suosittelen piipahtamaan siellä, jos joskus paikan päälle eksyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

129
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
53
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
48
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
45
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
35
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
33
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image