Kahavilla: Makiaa aamiaista puis­to­kah­vi­las­sa, bruns­si­kult­tuu­ri on Oulussa nousussa

Makian munakas on ookoo, kiinankaalimainen paksoi on paksuine varsineen ehkä hiukan erikoinen tuttavuus munakkaassa. Noutopöydästä saa santsata mielin määrin. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 17.4.2017 10:14
Kati Valjus

Jos Oulussa mielii aamiaiselle, vaihtoehtoina ovat hotellit ja muutamat kahvilat. Otto Karhin puistossa sijaitsevan Puistokahvila Makian aamiainen on raikas ja persoonallinen aamiaiskokonaisuus, joka poikkeaa virkistävästi hotelliaamiaisten puuroista ja pekoneista.

Miljöökin on mitä viihtyisin joka suuntaan avautuvine ikkunoineen.

Makian aamiainen on katettu noutopöytään, joka notkuu raikkaita hedelmiä: ananasta, rypäleitä ja meloneita. Vastapaistetut croissantit houkuttelevat, samoin briejuusto hilloineen. Kahvin, teen ja tuoremehujen lisäksi tarjolla on itse tehtyä smoothieta, tänään ananas-mangoa.

Noutopöydän antimien lisäksi aamiaisasiakas saa munakkaan, johon voi itse valita täytteet neljästä vaihtoehdosta. Otamme oliiveja ja paksoita, suomeksi pinaattikiinankaalta.

Aamupala- ja brunssikulttuuri on Oulussa nousussa. Tänäänkin Puistokahvila Makiassa näyttää nauttivan aamupalasta monenlaista porukkaa: nuoria ja iäkkäämpiä, porukoita ja yksin istuskelevia. 

Munakas on ookoo (kiinankaalimainen paksoi on paksuine varsineen ehkä hiukan erikoinen tuttavuus munakkaassa) ja noutopöydästä saa santsata mielin määrin.

Aamiaisen ainoa miinus on sen hinta, aikuiselta 13,90 euroa. Se on enemmän kuin lounaan hinta, joten kyllä se hiukan kirpaisee. Makian aamiainen ei siis ole hotkimista varten, vaan sopii hitaisiin aamuihin. Arkisin aamiaista tarjoillaan seitsemästä kymmeneen ja viikonloppuisin yhdeksästä peräti yhteen.

Lapselle aamiainen maksaa euron per ikävuosi kymmeneen vuoteen saakka. Makian aamiainen on sisällöltäänkin taaperoystävällinen kattaus maukkaine sorminaposteltavineen.

Pikkuvauvojen äitejä ja isiä palvelee myös Makian sijainti isojen ikkunoiden äärellä katutasossa: vaunut voi jättää ikkunan taakse ja istahtaa itse kahvikupilliselle sisäpuolella. Aamiaisen aikaankin Makiassa on tarjolla myös koko muu repertuaari erikoiskahveista vitriinieväisiin.

Kesän korvalla, eli ihan pian, Makia laajenee terassialueelle, joka yli tuplaa sen asiakaspaikat. Katupölyn laskeuduttua täytyy ehdottomasti sopia kalenteriin kiireetön terassiaamiainen ystävän kanssa.

Puistokahvila Makia

Otto Karhin puisto.

Avoinna: ma–pe 7–20, la 9–21, su 9–20. Aamiaista tarjolla ma–pe 7–10, la–su 9–13.

Mitä maksoi: Aamiainen 13,90 euroa.

Kiitämme: Raikas ja värikäs aamiainen, jolla lähtee isompikin aamunälkä. Hedelmiä, juustoa ja smoothieta pullamössön ja pekonin sijaan, yes!

Erityistä: Valoisa ja viihtyisä miljöö. Kannattaa myös piipahtaa alakerran vessassa, joka on purppuravärityksineen yksi Oulun kauneimpia.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Osuuskauppa hinnoittelee itsensä ulos meiltä ei-bonuskorttilaisilta. Toki hintojen tuleekin olla normaalia suurempia, että kortti-alennuksien jälkeen jää normaali kate.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli, Letkun grilli, oli kunnon annokset, majoneesit ja kaikki. Nyt on vaan ankia kahavila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Scandic-hotellista saa vegaanikin kunnon aamiaista :) ja muutkin erityisruokavalioita tarvitsevat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos, tästä jutusta tuli hyvälle mielelle. Jos asuisi Oulussa niin voisi käydäkkin :) Kiitos kiitos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Munakkaan täytteeksi voi valita vaihtuvan neljän tuotteen listalta haluamansa kaksi. Tässä jutussa kiinankaalimainen paksoi sai ehkä liikaa näkyvyyttä. Ei ole ollut koskaan listalla minun käydessä brunssilla Makiassa (noin 10 käynnin aikana).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turhaan kehunuttu Makiaa. Pyrin käymään Maikiassa oulureissuillani. Viime vappuna siellä oli kotitekoistaa simaa, joka oli myönteinen yllätys. Hyvää oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... ja oululainen brunssi on jo käsite. Ei ehkä kestä tarkempaa tarkastelua tai sitten oululainen brunssi on puhdistettu kaikesta turhasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainostamasi kahvila on ainakin leivos ja kahvitarjontarintamalla aivan S-ketjun huoltamoiden tasoa, geneeristä huttua. Itse suurena leivosten ystävänä käynkin muutamassa muussa paikallisessa kahvilassa jotka tarjoavat itsetehtyä herkkua, ei suurkeittiön massaa. Samaa suurkeittiön tuotetta arvelen mainostamasi brunssin olevan. Koen olevani laatutietoinen kuluttaja ja haluan muös hinnalle vastinetta, en myöskään hötkyile trendien perässä vaan uskollisesti käytän tarjontaa jonka olen hyväksi todennut. Letkunpuiston kahvila on mielestäni floppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kahvilan ainoa miinus onkin sen korkeat hinnat. Lisäksi sen latte on lattea esitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan nuo todella sikamaiset hinnat tuon kaltaisesta aamiaisesta. Eipä onneksi tarvi koskaan maksaa tuota hintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun hotelleilla kohtalaiset aamiaiset, kuitenkin hintaluokkaa 16e/henkilö. Oskarin kellarin brunssia suosittelen lämpimästi. Makiassa ongelma on aina ollut 3 tuntia lattea lipittävät, jonka johdosta pöytäpaikat ovat lähes aina loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritimme aamiaiselle letkun kahvilaan, mutta pahus vieköön klo oli kymmenen ja aamiaisaika loppui eikä lounasaika vielä alkanut. Tyttö totesi kuitenkin, että kahvia hän voi kuitenkin myydä. Toinen keräili aamupalavärkkejä parhaillaan pois...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida runssilla pystyä käymään,ku yrittäjäperheen kotiäiti.Työläiset syökööt kämpillä,ku ei rahat riitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

noi kroisantit ja homejuustot. ei kannattane suosia tuollaista ainakaan päivittäiseksi ateriointi tavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ne on mielestäsi epäterveellistä? Oletko sitä ikäpolvea joka aivopestiin varomaan rasvaa. Rasva on hyvästä. Ennemmin sama energiamäärä rasvana kuin hiilarina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole köyhällä varaa tuollaisiin aamupaloihin. Tuolla rahalla pitäisi pärjätä koko päivä ja vähän seuraavaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image