Kahavilla: Lät­ty­kah­veil­la merellisessä miljöössä Hietasaaressa

Kahvila Poiju Hietasaaren Seelarissa tarjoilee lättykahvien lisäksi myös häikäisevän kauniin maiseman. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 2.6.2018 13:39
Maija Pylväs

Jos arvostaa kahvilassa maisemia ja lämminhenkistä asiakaspalvelua, kannattaa suunnata Hietasaaren Puomitiellä sijaitsevaan Kahvila Poijuun. Eipä lounaspaikkana toimivan Poijun tarjottavissakaan ole moittimista: listalta löytyy monenlaista hyvää lätyistä jäätelöannoksiin. Ravintoloitsija Antti Rautio kuvailee kahvilaansa rennoksi paikaksi, jossa tärkeää on asiakkaiden viihtyvyys.

– Tänne voi tulla uimaan, onkimaan tai vaikkapa sorsia syöttämään. Kesällä on myös kajakki- ja kanoottivuokrausta, Rautio luettelee.

Oulun Työväen Pursiseura Ry:n omistama paikka tunnetaan Seelarina, vaikka kahvilan nimi ja pitäjä ovatkin vaihtuneet vuosien varrella. Muina kuin kesäaikana paikka toimii tilausravintolana tarjoten juhla-, kokous-, tilaus- ja catering-palveluja.

Kahvilassa on noin 100 istumapaikkaa sisällä ja lähemmäs 50 istumapaikkaa terassilla merellisten maisemien äärellä. Lisäksi löytyy kabinetti ja saunatilat.

Rautiolla on alkamassa kolmas täysi kesä Kahvila Poijun ruorissa. Kahvilanpitäjäksi Rautio päätyi omien sanojensa mukaan sattumalta tutustuessaan pursiseuran puheenjohtajaan.

– Sinänsä isojen tilaisuuksien järjestäminen on tuttua aiemmilta aloilta, joten kahvilatoiminnan aloittaminen ei ollut iso kynnys, Rautio kertoo.

Raution mukaan kahvila tekee hyvää yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa.

– Halutaan yhdessä tehdä tätä Hietasaarta elävämmäksi paikaksi.

Kahvila Poijussa on viisi vakituista työntekijää, mutta kesäisin kahvila työllistää lähes 50 kesäsetelinuorta. Yhteistyötä tehdään myös oppilaitosten kanssa tarjoamalla työharjoittelupaikkoja.

Nykyään kahvila on osa ResQ Clubia. ResQ on sovellus, jonka kautta voi ostaa ravintoloiden ylijäämäannoksia ja saada niistä alennusta. ResQ:sta Rautiolla on vain positiivista sanottavaa, sillä se on toiminut hyvin.

KAHVILA POIJU

Missä: Puomitie 12 (Hietasaaressa)

Mitä: peruskahvilatuotteita, tarjolla myös lounasta klo 11–14.30

Avoinna: ma–to klo 10–17, pe 10–16. Kesäkaudella 4.6.–31.8. ma–to 9.30–20, pe 9.30–16

MAINOS

Kommentoi

Toimittaja, ei tuo ihan merelliseltä maisemalta näytä. Meri avautuu Hietasaaren toisella puolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään lintuja sinne EI SAA tulla syöttämään. Paikka on selvinnyt loistavasti ilman lokkeja useat vuodet, eli myös ulkona voi syödä.
Lintuja ruokkimalla saadaan lokit myös tuonne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhuttiin sorsien syöttämisestä ja se ei vielä tuo niitä lokkeja tuonne kun niillä on pöytä katettuna sen vesijättömaan toisella puolella torilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten voisi mutta enää en mene.
Nyt useita kertoja yritetty sukulaisten kaa jopa kaukaa mutta aina ollut yksitystilaisuus.
Miksi pitää julisteet tienvarressa jos kuppila aina kiinni?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole kiinni kuin viikonloppuisin ja ainakin minun viikossa on vielä 7 päivää niin jää vielä viisi päivää jolloin voi käydä kaupungin parhailla paikoilla kahvilla tai lounaalla ja vain kahtena päivänä viikosta paikka on kiinni ja se ei mielestäni ole silloin aina kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella maittavaa ruokaa ja monipuolist a. Palvelu kymppiplus. Myös yksissä häissä olen ollut ja hienoa oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

104
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
60
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
49
Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja - pääministeriltä kovasanainen tuomio
41
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
32
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
32
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
28
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image