Kahavilla: Kahvia ja unelmien toteuttamista Stockholmissa

Vilma Honkonen ja Pasi Kangaskorte työskentelevät Oulun uusimmassa kahvilassa Stockholmissa. KUVA: Henrika Palokangas
Kale! 12.1.2017 14:00
Kalle Kvick

Oulun kahvilatarjonta sai uuden vahvistuksen 12.joulukuuta avatun Kahvila Stockholmin myötä. Isokadulle perustettu kahvila remontoitiin monta vuosikymmentä palvelleen antikvariaatin tiloihin.

Tilat ovatkin kokeneet kahvilan myötä huomattavan muodonmuutoksen. Eikä ihme, sillä kahvilan yrittäjänä toimiva Pasi Kangaskorte kertoo remontin vieneen huomattavan määrän työtunteja.

- Kyllä tässä tehtiin todella pitkään täyttä työviikkoa. Hyvä jos kotona ehtii kunnolla käymään, remontoinnista itse vastannut Kangaskorte naurahtaa.

Idea kahvilan perustamiseen syntyi Kangaskorteen mukaan lomamatkalla Mallorcalla, jossa hän kertoo vierailleensa toinen toistaan upeamassa kahvilassa.

- Olin haaveillut omasta kahvilasta. Matkani jälkeen päätin toteuttaa unelmani ja kävellä pankkiin neuvottelemaan.

Aiemmin talomyyjänä toiminut Kangaskorte paljastaa, ettei hänellä ollut aikaisempaa  kokemusta ravintola-alalta päivääkään. Vain lujan tahdon ja päättäväisyyden avulla työ saatiin lopulta maaliin asti.

- Lupaviidakko oli aika valtava. Onneksi osasin hieman varautua siihen, sillä olen yrittäjäperheestä lähtöisin, Kangaskorte kertoo.

Kahvilan nimeämisessä tuore yrittäjä halusi tuoda esiin eurooppalaista kahvikulttuuria.

- Ruotsalaisethan ovat tunnetusti kovia syömään herkkuja ja istumaan kahviloissa. Nimi eroaa myös erinomaisesti keskustan muista kahviloista.

Nimensä mukaisesti tukholmalaisuus näkyy kahvilassa. Seinille on ripustettu lukuisia kauniita mustavalkoisia kuvia vanhasta kaupungista.

Kahvilan tuotteet tulevat tällä hetkellä eri leipomoista raakapakasteina. Omia tuotteita on kuitenkin vielä tulossa. Valikoima kattaakin tällä perinteiset kahvilaherkut kera salaattien ja erikoiskahvien. Mukavana lisänä toimii käsintehdyt suklaakonvehdit. 

- Kahvit tehdään Pauligin pavuista, joten mitään ruotsalaista kahvia täältä ei tule saamaan. Ruotsalaisesta kahvista suomalaiset eivät oikein tunnu tykkäävän, Kangaskorte tietää.

Kale! päättää testata tällä kertaa aamupalana hyvin toimivaa kinkkusämpylää ja marjaista jogurtti-myslipikaria. Sokerisena herkkuna tarjottimelle kerätään lisäksi suklaamuffini kera punssileivoksen.

Jokainen tuotte on perinteistä kahvilatasoa. Suurta ahaa-elämystä ei makujen mukana pääse syntymään. Tämä on kuitenkin vielä alkuvaiheessa ymmärrettävää alkukankeutta. Omat tuotteet olisivat kuitenkin suuri lisä, sillä perinteisiä pullia ja donitseja saa helposti muualtakin.

Positiivisena yllätyksenä on tuotteiden hinta. Sämpylät ja leivokset sopivat erinomaisesti esimerkiksi opiskelijan kukkarolle.

– Pyrimme pitämään hinnat alhaalla, jotta kuka vain voi piipahtaa meillä kylässä.

Kale! kehuu

Yrittäjän asenne ansaitsee kymmenen pistettä. Harva uskaltaa tällä tavalla lähteä toteuttamaan unelmaansa.

Sijainti ja hinnat.

Kahvilan nimi on mieleenpainuva ja muista kahviloista erottuva.

Kahvilassa on tarjolla brunssi joka lauantai.

Kale! huomauttaa

Kahvilan pöydät ja tuolit eivät sovi ravintolan tyylille ja imagolle.

Omat tuotteet nopeasti tarjolle.

Missä: Isokatu 37, 90100 Oulu

Aukioloajat: ma–la 9.30-17

MAINOS

Kommentoi

Koska sanotaan reissusa, syömäsä, juomasa niin miksei sanota myös kahvila? Eli sanokaamme kansainvälisesti, "minä käydä kahvila."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan kahvin laatuun pitäisi kahvilan panostaa! Join ihan taivaallisen hyvää ruotsalaista kahvia eräässä toisessa kahvilassa eilen, ja olen sitä mieltä, että lähes kaikenmaailman eurooppalaiset kahvit voittavat mennen-tullen nämä meidän omamme, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa saada uusi kahvila Ouluun. Vielä kun olisi avoinna illalla ja sunnuntaisin kun muut kahvilat keskustan alueella ovat täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sori kun heti annan negatiivista palautetta. Nimi lokeroituu ruotsalaisuuteen hyvin vahvasti ja antaa samalla kuvan, että kyseessä (suomen-)ruotsalainen paikka, jossa puhutaan ruotsia. Voi siis myös karkoittaa asiakkaita, Ruotsin kieli on melko vieras täkäläisille. Tää vois toimia Kokkolan tai Tornion alueella, mutta ei Oulussa.

Haastattelu on hyvä niin se kertoo ettei kyse ole ruotsalaisesta kahvilasta. Kuin monen asiakkaan tämä haastattelu tavoittaa?Voin asioida, jos siellä päin liikun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et varmaan ole tosissas tai sitten edustat sitä erittän ahdasmielistä ja nurkkakuntaista porukkaa, jonka mielestä Oulusa soppii vaan Oulun murre ja nimeksi Paskakaupunni. Ruotsin kieli ei todellakaan ole Oulussa vieras: vielä 100 vuotta sitten oli kadunnimetkin kahdella kielellä. Mielestäni nimi Stockholm ei missään nimessä anna olettaa, että kahvilassa puhuttaisiin ruotsia, ja mitä se haittaisi vaikka puhuttaisiinkin. Oulussahan ei ruotsinkielistä palvelua saa edes julkisissa palvelupisteissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaatii aika suppeaa ajatusmallia jos olettaa että kahvilan nimi kertoo millä kielellä siellä palvellaan. Samalla logikalla Pizzeria Napolissa palveltaisiin vain italiaksi. Nimi on mielestäni erittäin hyvä ja pirteä poikkeus. Se myös muistuttaa Oulun historiasta jolloin kaupungissa on ollut ennemmänkin ruotsinkielisiä. Sitä paitsi noilta vanhoilta ajoilta oulun murteessa on iso osa sanoista ruotsinkielistä alkuperää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti kävisin mutta Pauligin kahvi tökkii kyllä pahasti. Käyttäkää mieluummin pienpaahtimoiden papuja, maku aivan eri luokkaa kuin bulkkitavarassa. HIENO homma että tarjontaa tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nämä on auki vain eläkeäläisille ja kotiäidelle/isille sopivaan aikaan?! Oulu tarvisi kahvilan joka olisi auki ilta 22 jopa 21 asti olis aika huikeaa, sillä oulussa on ihmisiä jotka ei halua istua iltaa baaritiskillä kahvin kanssa ja ovat päivisin töissä. Eipä siinä kerkeä iltakahville ystävän kanssa kun työt loppuu klo 16 ja pyörähtää kotona niin kas kun kaupunkii kerkeää niin kaikki kivat kahvilat on kiinni. Tyylikäs iltakahvi paikka olisi ihana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että ydinkeskustaan uskalletaan perustaa uusia kivijalkayrityksiä - ja nimenomaan kivijalkayrityksiä, jotka hyödyntävät katutason liiketiloja oikein. Ei siis mitään asianajotoimistoja, kiinteistövälityksiä tai vakuutusyhtiöitä, jotka perustavat näyteikkunallisiin kivijalkatiloihin toimistoja, ja teippaavat ikkunat ja katunäkymän täysin umpeen. Kivijalkatiloissa pitäisi harjoittaa vain sellaista toimintaa, mikä elävöitää katunäkymää ja kaupunki-ilmettä. Kahvilat ovat tässä paras esimerkki. Hienoa! Toivotaan paljon asiakkaita ja hyvää menestystä nuorelle yritykselle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyllä kannattaisi "tietää" suomalaisten kahvimausta moista. Ruotsista saa Suomea halvemmalla säällisen laatuista tummapaahtoista kahvia (siis oikeasti tummapaahtoista) kahvia. Suuri osa suomalaisista kuvittelee olevansa vaaleapaahtoisen ystävä vain siksi, ettei ole koskaan edes maistanut oikeaa tummapaahtoista, mikä ei liene ihme, koska kaupoista löytyy hyllymetreittäin halpaa vaaleaa, kun taas tummasta saa maksaa käden ja jalan. Vaikka toisaalta ihmisluonteeseenhan kyllä kuuluu se, että ihmisen mielipiteet ovat voimakkaimmat niistä asioista, joista ei oikeasti tiedä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni tummapaahtoisia vaihtoehtoja on tarjolla mm. sellaisista laatukahveista kuin Presidentti ja Juhlamokka, useampiakin eri tummuusasteita. Halvempia merkkejä en edes ole katsonut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

52
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
51
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
33
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
33
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
26
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta
25
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
25
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image