Juulia kuulee pohjoisen rentojen ihmisten kutsun – päräytti Ouluun kolme monnia auton takapenkillä

Oululaislähtöinen artisti Juulia palasi opiskelemaan synnyinkaupunkiinsa. Hän nousee lauantaina Ilonan lavalle Reino Nordinin kanssa. KUVA: Anna Pesonen-Smith
Kale! 4.11.2017 21:46
Anna Pesonen-Smith

Esikoislevyään työstävä oululaislähtöinen artisti Juulia puhuu avoimesti musiikistaan ja kasvustaan. Syyskiertueella hän odottaa eniten Oulun keikkaa. 

Juulia Vuojala, 29, syntyi Oulussa, mutta perhe muutti pian Espooseen. Laulaja kävi peruskoulunsa pääkaupunkiseudulla. Sitten stadin pinnallisuus alkoi käydä hermoille.

– Päätin palata pohjoiseen, hakeuduin opiskelemaan kauppakorkeakouluun, Juulia toteaa.

Eläinrakas laulaja päräytti Ouluun kesällä 2010 kolme monnia auton takapenkillä. Kalat oli pakattu akvaarioon, jonka pohjalla oli tarpeeksi vettä matkan ajaksi. Vanhin monni on ollut Juulialla 19 vuotta. Hän ei raaski luopua siitä.

– Kun menin ostamaan kodinkoneliikkeestä vedenkeitintä ja muita kodin tarvikkeita, myyjä kysyi, että ookko nää muuttanu tänne just, ko ostat tämmösiä. Olin ihmeissäni, koska en ollut tottunut ihmisten välittömään suhtautumiseen, Juulia kertoo paluusta synnyinkulmilleen.

Rennot ihmiset ovatkin Juulian mielestä Oulussa parasta. Hän ei löytänyt onneaan opinnoista, jotka tuntuivat suorittamiselta.

Musiikkia ikänsä harrastanut nainen tahtoi vain kirjoittaa lauluja. Samalla harmitti, kun laulu-uran aloittaminen oli venynyt niin pitkään.

– Jälkeenpäin tajusin, että ikä on myönteinen asia. Elämää hieman kokeneena ei ole liian herkkä ulkopuolelta tuleville paineille. Uskottavuus lisääntyy, Juulia sanoo nyt.

Juulian syksy sujuu keikkaillessa. Takana ovat Tampere ja Kaustinen, nyt vuorossa Oulu.

– Keikat vievät viikonloput, viikoilla on studiosessioita. Lisäksi teen gradua vuosia sitten aloittamiini Oulun opintoihin, Juulia kertoo.

Studiosessioiden on tarkoitus johtaa siihen, että esikoislevy tulee ulos ensi vuoden alussa.

Reino Nordin & Juulia keikalla Viihdemaailma Ilonassa lauantaina.

MAINOS

Kommentoi

Oulussako avoimia ihmisiä?
Höpö, höpö, mielestäni, älyttömän pidättyneitä verrattuna pohjoisen ihmisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoisessa syntyneenä, käväisin miekin mutkan Helsingissä lähinnä leipää tienaamassa muutaman vuoden. Sen verran jäi etelän ummiskojen tavat päälle, että saapuessani junalla Rovaniemen rautatieasemalla, ja istuessani linja-autoon odottamaan matkan jatkumista, takanani oleva nainen aloitti muitta mutkitta jutustelun kuin vanhalle tutulle. Ihan säikähdin, että minulleko tuo puhuu, huii. Ja sen koommin en enää Helsingin seudulle muuta mykkien pariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kyllästyin myös pääkaupunkiseudun pinnallisuuteen. Oulussa välittömämpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image