Jukka Takalon kipparoima Ka­jak­kior­kes­te­ri esiintyy ja kulkee vetten päällä, Oulun päivillä peräti viisi kertaa

Jukka Takalo haluaa antaa Kajakkiorkesterin konserteissa yleisölle uusia näkökulmia lähiluontoon ja uusia akustisia kokemuksia. KUVA: Ester van Dam
Kale! 22.6.2019 18:16
Anna Tilvis

Rantaan lipuvat kajakit, joista kajahtaa soitto. Yleisö kuuntelee rannalla. Vesi kantaa musiikin, joka saa kaikupohjaa puista, rinteistä ja rakennuksista. Näin Jukka Takalon Kajakkiorkesteri kohtaa yleisönsä.

Kajakkiorkesteri esiintyy vetten päällä kuusi kertaa, viidesti Oulun Päivillä ja sitä ennen kerran Kuusamossa.

– Ajatuksena on, että mennään hienoille luonnonpaikoille ja käytetään hyväksi luonnon akustiikkaa, luonnon omia oopperasaleja. Haluamme tuoda esiin lähiluonnon hienoja paikkoja.

– Yleisö pääsee konserttiin retkelle. Se voi varustautua piknik-tapahtumaan, Jukka Takalo kertoo. Kaupungissa taustana saa mielellään olla urbaani maisema. 

Idean taustalla on Takalon oma melontaharrastus, joka aktivoitui viisi vuotta sitten. Hän alkoi tehdä havaintoja, miten tutut paikat näyttäytyivät täysin toisenlaisina rannalta käsin.

– Haluan antaa ihmisille uusia näkökulmia kotipaikkaan. On avartava kokemus, kun tulee vettä pitkin ja katselee kaupunkia sieltä päin. 

Ensi esiintyminen tapahtui vuonna 2017 Hossan kansallispuiston avajaisissa. Siellä orkesteri esiintyi monituhatpäiselle juhlayleisölle keskiyöllä Värikallion edustalla.

– Etäämpää tulevat puheäänet kuuluivat kallion juurella kuin kalliosta tulevana surinana. Kallioon piirretyt hahmot näyttivät juttelevan, Takalo kertoilee havainnoistaan.

– Samanlainen ilmiö on Kiikelissä. Kun sieltä välistä meloo ja pasunisti soittaa, niin kaiut ovat melkoiset.

Konsertit Oulun Päivien aikana: 30.6. kello 18 Kuusisaaressa uimarannan edustalla, kello 20 Torinrannassa makasiinien edustalla ja kello 22 Linnansaaren Pikisaaren puoleisessa kärjessä. 1.7. kello 18 Ylikiimingissä Tervasaution rannassa ja kello 21 Martinniemen Onganrannassa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

No nyt oli hyvä, hauska ja positiivinen juttu! Kajakkiorkesteri! Kaikkea sitä keksitäänkin ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kajakkisauna? Pitää olla kylähullu ja siitä se ajatus siten lähti. Grillaan saunassa tonneittaan mämmiä joka halloweeni kurpizza päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:52
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään
19:48
Oululainen Kukkola Kommun esiintyi Pikisaaren puistopiknikissä Lukijalta
19:25
Ruotsalaisravuri Makethemark kiri St. Michelin voittoon – "Tämä on ihan uskomaton hevonen"
19:00
Anniina Halonen kertoo ravitsemustiedosta somessa
19:00
Oululaistaustainen Anniina Halonen murtaa trendidieettien myyttejä Instagramissa, jossa usein "Pseudotiede rehottaa ja tiede loistaa poissaolollaan" Tilaajille
18:57
Kemiläinen Timo Sipola halusi kunnioittaa lempilaulajansa syntymäpäivää – neljän kuukauden urakan tuloksena syntyi kymmenen muistomitalia
18:00
Oulun ainoa keltakoivu ja mänty, jonka käpyihin hiiret piiloutuivat – Jenni Miettunen tuntee Hupisaarten mielenkiintoiset puut Tilaajille
112
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
66
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
57
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
46
Miksi ihmiset nousivat henkilöautosta keskellä tietä? – Poliisi kertoo tänään lisää Luumäen kolarista, jossa kaksi jäi rekan alle ja kuoli
37
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
35
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään
21
Pakkausjätteen kierrätyksessä huimia eroja kunnittain vertailtuna – Oulussa muovia ei ole pakko kerätä erikseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ei varmaankaan löydy.. Jos Teuvon varassa on yhteiskunnan ja eduskunnan päätökset niin sama lähteä ruotsiin. Miehellä o... Lue lisää...
Vanhus48

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image