Joulukuussa valkolakin saava oululainen Eelis Saurio on ahkera keikkailija, joka tekee myös omaa musiikkia

Joulukuussa valkolakin saava Eelis Saurio haluaa opiskella musiikista itselleen ammatin, ja mahdollisesti jossain vaiheessa syventyä myös teatteriopintoihin. KUVA: Anna Raudaskoski
Kale! 29.11.2019 23:02
Anna Raudaskoski

Eelis Saurio aloitti esiintymisen jo lapsena. Suurin esikuva oli ala-asteikäisenä iltapäiväkerhossa kuultu Elvis Presley.

Rockin kuninkaan kappaleita Saurio lauloi 12-vuotiaana Suomen Talent-kisassa.

– 50-luvun tähtien jälkeen aloin tykkäämään Beatlesista. Suomalaisista bändeistä sitä lähellä on Egotrippi melodisine sävellyksineen ja stemmoineen. Olavi Uusivirta on myös uusimpia suosikkejani, brittipopista ja -rokista pidän edelleenkin, ja tietysti myös Elviksestä, Eelis Saurio toteaa.

Musiikkimaku on laajentunut vuosien myötä, ja suosikkejaan Saurio esittää mielellään myös keikoillaan. Oma instrumentti on laulu, ja sitä on tullut opiskeltua Oulun konservatoriossa.
Saurio esiintyy monenlaisissa juhlatilaisuuksissa. Tällä hetkellä häntä työllistävät enimmäkseen pikkujoulukeikat, niissä hän esiintyy joko trubaduurina kitaralla itseään säestäen tai bändin kanssa.

Saurio laulaa joulukuussa myös Teekkaritorvien Suomigroove- juhlakonserteissa, joiden ohjelmistossa on tuttuja ja tuntemattomia Suomi-klassikoita.

– Käyn esittämässä konsertissa muun muassa Karri koiran kappaleen. Oli mahtava tilaisuus päästä mukaan konserttiin, unelmanani on ollut päästä esiintymään ison orkesterin kanssa, Saurio kertoo.

Ensi vuonna viisikymmentä vuotta täyttävä puhallinorkesteri Teekkaritorvet ottaa joulukuussa varaslähdön juhlavuoteensa. Luvassa on kaksi esitystä joulukuun aikana. Ensi-ilta on Valve-salissa, jossa saadaan kuulla rauhallisempaa ohjelmistoa, ja menevämpää elämystä kaipaaville luvassa on ravintolakeikka itsenäisyyspäivän aattona Oulussa.

– Pidän myös soulista ja kaikenlaisesta groove-meiningistä, joten esiintyminen Teekkaritorvien kanssa tulee olemaan hieno kokemus.

Eelis Saurio on kirjoittanut ja säveltänyt omia kappaleitaan jo vuoden verran. Madetojan musiikkilukion sävellystyöpajasta sai varmuutta musiikin tekemiseen; lokakuussa ilmestyi Saurion kappale Tuulikaapissa, jonka voi kuunnella netissä musiikkipalvelu Spotifyssa.

Teekkaritorvien Suomigroove-konsertti  Valvesalissa 1.12. klo 17 ja Viihdemaailma Ilonassa 5.12.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Loistava laulaja ja järjetön esiintyjä! Kaksi kertaa olen joutunut tanssimaan kengät puhki miehen tahtiin. Onnea jatkoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämpimät onnittelut ylioppilastutkin
non suorittamisesta. Onnea myös
jatko - opintoihin 🎶 🌹 🌹 🌹.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image