Jal­ka­pal­lou­ran päätyttyä Johannes Wentin pääsi aloittamaan tavallisten ihmisten elämän

Toivoniemessä asuva Johannes Wentin käy vaimonsa kanssa paljon retkeilemässä Kuusisaaressa. ”Tämä on ihana paikka.” KUVA: Ester van Dam
Kale! 8.9.2018 19:32
Laura Tauriainen

Johannes Wentin pelasi kolme vuotta AC Oulun maalissa, kunnes viime syksynä sai tiedon, että hänen sopimustaan ei jatketa. Nyt hän viimeistelee opintojaan ja nauttii normaalista elämästä.

Wentin on tyytyväinen siihen, että tavallisen ihmisen normaali elämä valitsi hänet. Hänellä on vihdoin aikaa ja vapautta tehdä niitä asioita, jotka jäivät pelaamisen takia tekemättä. Puoliammattilaisena kun treenejä on viidestä seitsemään kertaa viikossa, ja oli sitten parhaan ystävän häät tai ei, niistä ei olla pois.

- Yhden ystävän häihin menin suoraan pelistä. Mutta kenenkään kolmen bestmanini tai vaimoni siskon häihin en ole jalkapallon takia päässyt. Se harmittaa, Kokkolassa syntynyt Wentin toteaa.

Wentinin opinnot ovat loppusuoralla ja tulevaisuus alkaa hahmottua. Hän odottaa jo sitä, että pääsee tekemään työtä luokanopettajana.

- Isäni on opettaja ja olen pikkuhiljaa kasvanut opettajuuteen, hän sanoo.

Nyt tekeillä on liikuntaan liittyvä gradu, jota Wentin tekee myös luokanopettajaksi opiskelevan vaimonsa kanssa.

- Haaveilen omasta matkailuautosta, jonka kanssa voisi reissata Lapissa ja Euroopassa. Kävimme kesällä Lofooteilla telttailemassa. Nyt jalkapallon jälkeen aikaa on niin paljon, että välillä tuntuu, etten osaa täyttää sitä, Wentin hymähtää.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
30
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
10
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image